Σάββατο, 31 Ιούλ, 2021

  • Νέες κυρώσεις σε βάρος της Κούβας από την κυβέρνηση Μπάιντεν
  • Οι ''Παραλίες'' της ΛΑΣ στη Νάουσα, 30/7/2021
  • Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Rapid Test στον Δήμο Βέροιας
  • Στη « μεγαλοψυχία» των δημάρχων αφέθηκε η παραμονή ή μή των συμβασιούχων
  • «Ορεκτικά» στο φαγοπότι του Ταμείου Ανάκαμψης
  • ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ: Ψηφίστηκε από την Βουλή το νέο υπερμνημόνιο
Νέες κυρώσεις σε βάρος της Κούβας από την κυβέρνηση Μπάιντεν1 Οι ''Παραλίες'' της ΛΑΣ στη Νάουσα, 30/7/20212 Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Rapid Test στον Δήμο Βέροιας3 Στη « μεγαλοψυχία» των δημάρχων αφέθηκε η παραμονή ή μή των συμβασιούχων4 «Ορεκτικά» στο φαγοπότι του Ταμείου Ανάκαμψης5 ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ: Ψηφίστηκε από την Βουλή το νέο υπερμνημόνιο6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Το 'να χέρι νίβει τ' άλλο και τα δυο το σύστημα

Κουτί» τής έρχονται της κυβέρνησης οι συγκεντρώσεις στις οποίες τον τόνο δίνουν «αρνητές» και «αντιεμβολιαστές» θιασώτες θεωριών συνωμοσίας, σαν αυτές που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες βδομάδες στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις. Στον αντιδραστικό αυτό χυλό βρίσκουν έδαφος για να ξεμυτίζουν πάλι διάφορα φασιστοειδή, πρώην και νυν χρυσ... Περισσότερα

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ

από Η Άλλη Άποψη
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ
Οι εργατοπατέρες και τα κόμματά τους ήταν όλοι εκεί!

Το «όραμα» της συνδικαλιστικής πλειοψηφίας για «ένα νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο, για την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς εργασίας», που σηματοδοτεί την παραπέρα ενσωμάτωση του συνδικαλιστικού κινήματος στους στόχους της «ανταγωνιστικότητας» και της «ανάκαμψης» των επιχειρηματικών ομίλων, παρουσίασε χτες εκ μέρους της ΓΣΕΕ ο γγ της Συνομοσπονδίας Ν. Κιουτσούκης,ανοίγοντας την εκδήλωση για τα 100 χρόνια της, στο Μουσείο της Ακρόπολης, με θέμα «Συνδικάτα και Πολιτικό Σύστημα».

Μια τοποθέτηση που είχε «ευήκοα ώτα» στο πάνελ που ακολούθησε, όπου ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γ. Βρούτσης υπεραμύνθηκε των ανατροπών που επέβαλε στις Συλλογικές Συμβάσεις ως υπουργός Εργασίας, προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι «η ΝΔ δεν είναι υπέρ της απορρύθμισης αλλά κατά της υπερ-ρύθμισης» στην αγορά εργασίας. Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Φίλης, κάνοντας το μαύρο άσπρο, ισχυρίστηκε πως η κυβέρνηση «προσπαθεί να βγάλει τη χώρα από την "κανονικότητα" της ζούγκλας...», όταν μόλις πριν από λίγες μέρες, η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου έβαζε σε εφαρμογή τον νόμο Βρούτση για τον κατώτερο μισθό.

Το πινγκ - πονγκ της υποκρισίας και της κοροϊδίας των εργαζομένων συνεχίστηκε από τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ. Αποδεικνύοντας ότι το ΠΑΜΕ είναι ο πραγματικός αντίπαλος όλων αυτών που χαριεντίζονταν χτες στην εκδήλωση της ΓΣΕΕ, ο Γ. Παναγόπουλος «μεγαλόψυχα» αναγνώρισε πως «όλοι υπηρετήσαμε τον κομματισμό και την παραταξιοποίηση στα συνδικάτα», μόνο και μόνο για να επιτεθεί στις ταξικές δυνάμεις, λέγοντας ότι «πλην αυτών», «όλοι βγάλαμε πολιτικά συμπεράσματα. Κάναμε βήματα αυτονομίας από κόμματα και κυβερνήσεις»!

Μιλάνε για «αυτονομία των συνδικάτων» αυτοί που λυσσομανούν για να δέσουν την εργατική τάξη στο άρμα του κεφαλαίου και των κομμάτων του. Μιλούν για «αυτονομία» οι σημαιοφόροι του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, που υπέγραψαν με τον ΣΕΒ και άλλες εργοδοτικές ενώσεις «κοινή δήλωση» για την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, που προϋποθέτει το γονάτισμα των εργαζομένων και του λαού.

Η εκδήλωση της ΓΣΕΕ έκλεισε με την απόδοση διπλωμάτων αποφοίτησης από την «Ακαδημία Εργασίας» στο φυτώριο των νέων εργατοπατέρων, που η πλειοψηφία προετοιμάζει για να αναλάβει «στο πόδι της»...

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ

Σε ανακοίνωσή του για την εκδήλωση των ΙΝΕ/ΚΑΝΕΠ της ΓΣΕΕ «100 χρόνια ΓΣΕΕ: Το μέλλον της εργασίας και ο ρόλος του συνδικαλιστικού κινήματος», το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωποσημειώνει:

«Ηταν όλοι εκεί! Οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ, μαζί με τα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, που έχουν βάλει όλα αυτά τα χρόνια φαρδιά - πλατιά την υπογραφή τους στα μνημόνια και τους εκατοντάδες αντεργατικούς - αντιλαϊκούς νόμους, που οδηγούν τα εργατικά, λαϊκά, συνδικαλιστικά δικαιώματα κι ελευθερίες στην καρμανιόλα, που όλοι μαζί καταψήφισαν την πρόταση των συνδικάτων για κατώτερο μισθό 751 ευρώ, για επαναφορά των ΣΣΕ, βρέθηκαν σήμερα στο Μουσείο της Ακρόπολης, για να συζητήσουν για το "μέλλον της εργασίας και το ρόλο του συνδικαλιστικού κινήματος"!!!

Από κοντά και η ΛΑΕ με τον Στρατούλη, που διετέλεσε και υπουργός Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ. Τα "έργα και οι ημέρες" των συμμετεχόντων δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης για το χαρακτήρα του συνδικαλιστικού κινήματος που επιδιώκουν: Αυτό της υποταγής και της ενσωμάτωσης στα σχέδια των καπιταλιστών και του κράτους τους.

Ο κατήφορος του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού της ΓΣΕΕ έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο που δεν ντράπηκαν να μοστράρουν μεταξύ των ομιλητών τον εκπρόσωπο της ΝΔ, υπουργό Εργασίας της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, Γ. Βρούτση, που έφερε νόμο - δολοφόνο των ΣΣΕ και του Ασφαλιστικού και σήμερα μετονομάστηκε σε Αχτσιόγλου - Βρούτση. Και μάλιστα, τη μέρα της δίκης των 35 αγωνιστών - συνδικαλιστών που επί υπουργίας του σύρθηκαν στα δικαστήρια!

Από ό,τι φαίνεται, όμως, αυτά είναι "ψιλά γράμματα" για τους, ξεσκολισμένους στην υπηρεσία της εργοδοσίας και των κυβερνήσεών της, εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ, καθώς και για τους απόφοιτους της "Μεγάλης των Εργατοπατέρων Σχολής", βλ. Ακαδημία της ΓΣΕΕ, που είχαν την τιμητική τους στη σημερινή εκδήλωση. Επειδή ο δρόμος του κοινωνικού εταιρισμού και της υποταγής δεν έχει τέλος, τους ευχόμαστε "σε ανώτερα και καλή σταδιοδρομία"! Να είναι βέβαιοι, όμως, ότι οι εργαζόμενοι βγάζουν συμπεράσματα και ξέρουν να στέλνουν "κάθε κατεργάρη στον πάγκο του"!».

Έχει διαβαστεί 234 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 37 °C
Άνεμος ΝΑ 2 μποφόρ

Σάββατο, 31 Ιουλίου

Ζέστη
Ζέστη
Θερμοκρασία 26 ως 38 °C
Άνεμος ΑΒΑ 2 μποφόρ

Κυριακή, 01 Αυγούστου

Ζέστη
Ζέστη
Θερμοκρασία 28 ως 39 °C
Άνεμος Α 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 249 επισκέπτες και 0 μέλη.