Τρίτη, 21 Μάρ, 2023

  • Θανάσης Μαρκόπουλος, ποιητής: «Η Ποίηση μας βοηθά να συγκινηθούμε, να σκεφτούμε , να χαρούμε, μας καλλιεργεί, μας κάνει πιο ευαίσθητους, να βλέπουμε τα πράγματα και με άλλο μάτι εκτός από τα συνηθισμένο»
  • Κανένας λόγος ανησυχίας...
  • ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ: Οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν, τους ενώνουν κοινές αγωνίες και ανάγκες
  • ΤΟΒ: ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΟΙΗΜΑΤΟΣ ΧΑΪΚΟΥ
  • Δήμαρχος Νάουσας: ΑΡΣΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑΟΥΣΑΣ ΣΤΗΝ ΕΦΑ ΗΜΑΘΙΑΣ
  • ΕΛΜΕ Ημαθίας: Αύξηση του κατώτατου μισθού…  Ψίχουλα που εξαφανίζονται από την ακρίβεια!
Θανάσης Μαρκόπουλος, ποιητής: «Η Ποίηση μας βοηθά να συγκινηθούμε, να σκεφτούμε , να χαρούμε, μας καλλιεργεί, μας κάνει πιο ευαίσθητους, να βλέπουμε τα πράγματα και με άλλο μάτι εκτός από τα συνηθισμένο»1 Κανένας λόγος ανησυχίας...2 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ: Οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν, τους ενώνουν κοινές αγωνίες και ανάγκες3 ΤΟΒ: ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΟΙΗΜΑΤΟΣ ΧΑΪΚΟΥ4 Δήμαρχος Νάουσας: ΑΡΣΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑΟΥΣΑΣ ΣΤΗΝ ΕΦΑ ΗΜΑΘΙΑΣ5 ΕΛΜΕ Ημαθίας: Αύξηση του κατώτατου μισθού…  Ψίχουλα που εξαφανίζονται από την ακρίβεια!6

Το Σχόλιο της Ημέρας

«Παθογένειες»...

«Παθογένειες»...

Τις «διαχρονικές παθογένειες» του κρατικού μηχανισμού επικαλείται η ΝΔ για το έγκλημα στα Τέμπη και παρουσιάζει με θράσος τον θάνατο 57 ανθρώπων ως «θυσία» και αφορμή για να επιταχύνει τη «μεταρρύθμιση» του κράτους! Από κοντά και ο ΣΥΡΙΖΑ, την κατηγορεί ότι απέτυχε το «επιτελικό» της κράτος και υπόσχεται να φτιάξει ένα «πιο δίκαιο» αν ... Περισσότερα

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΠΕΤΣΑ

από Η Άλλη Άποψη
ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΠΕΤΣΑ

Να ξεπλύνει την εγκληματική πολιτική για την διαχείριση της πανδημίας ήταν ο στόχος τη κυβέρνησης κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του πορίσματος στην Εξεταστική Επιτροπή για τη «λίστα Πέτσα», ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ καυγάδισε με τη ΝΔ συγκαλύπτοντας της σύμπλευση τους.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρας παρουσίασε ως «κατάκτηση» του «πολιτικού συστήματος» και ...«ιστορική» στιγμή ότι η Εξεταστική Επιτροπή συγκροτήθηκε με πρόταση της μειοψηφίας, σύμφωνα με τη τελευταία συνταγματική αναθεώρηση, με την οποία επιχείρησαν από κοινού ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα αστικά κόμματα να κάνουν ένα λίφτινγκ του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος. Απαντώντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος πριν είχε εγκαλέσει τη κυβέρνηση για την ακρίβεια, την φορολογία κόκ, του υπενθύμισε δείχνοντας ότι ένας πιάνει τη σκυτάλη από τον άλλον στην αντιλαϊκή πολιτική πως ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση «φορολογήσατε από το πρώτο ευρώ τις κοινοτικές επιδοτήσεις για τους αγρότες», «υπερδιπλασιάσατε τις ασφαλιστικές εισφορές»,«αυξήσατε στο 100% την προκαταβολή έναντι του επόμενου έτους για τους φορολογικά υπόχρεους», «Την εισφορά αλληλεγγύης από 2,2% τη φτάσατε στο 10%;», «αυξήσατε τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 20% και βεβαίως ότι τον ΦΠΑ τον πήγατε παντού στο 24%» προσθέτοντας «έρχεστε σήμερα και λέτε ότι αυτή η κυβέρνηση ευθύνεται για την ακρίβεια;».

Στην ομιλία του ο πρόεδρος ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας απέδωσε στα... κακά κριτήρια, στις απευθείας αναθέσεις και τις χαριστικές ρυθμίσεις σε αστικά Μέσα Ενημέρωσης, που όλα τους είναι θεσμοθετημένα και εμπλουτίζονται διαρκώς από όλες τις αστικές κυβερνήσεις, τη φαυλότητα, τη διασπορά και τη διασπάθιση δημόσιου χρήματος, κατά τη συζήτηση στη Βουλή. Τεχνηέντως όλα τα παραπάνω τα «φωτογράφισε» ως το αποτέλεσμα της κακοδιαχείρισης και της «φαυλότητας» της κυβέρνησης της δεξιάς... Βολικές ερμηνείες για ένα φαινόμενο που γεννάται και αναπαράγεται από όλες τις αστικές κυβερνήσεις, στο έδαφος του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος. Άλλωστε και επί ΣΥΡΙΖΑ «βασίλευαν» πολλά από όσα στηλίτευσε ο πρόεδρός του.

Ο Αλ. Τσίπρας πρόβαλε και ως παράδειγμα προς μίμηση την κυβέρνηση της Ισπανίας, που «ανακοίνωσε την τέταρτη συνεχόμενη αύξηση του κατώτατου μισθού από το 2019. Και στην Ισπανία ο κατώτατος μισθός πήγε στα 900 ευρώ», καταπίνοντας αμάσητη την «εργασιακή μεταρρύθμιση» της σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης της Ισπανίας, η οποία - χτίζοντας πάνω στα αντεργατικά μέτρα του «δεξιού» Ραχόι - δίνει περισσότερα εργαλεία στις επιχειρήσεις να μειώνουν ώρες εργασίας, να αναστέλλουν συμβάσεις και να κάνουν απολύσεις.

Ο πραγματικός φόβος

Ως θεματοφύλακας της «κοινωνικής ειρήνης» και προστάτης του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος εμφανίστηκε στα μάτια των επιχειρηματικών ομίλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση για το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής που κλήθηκε να διερευνήσει την υπόθεση με τη «Λίστα Πέτσα».

Θέλοντας να επιδείξει τις ικανότητες του ίδιου και του κόμματός του στην ενσωμάτωση και τη χειραγώγηση, εγκάλεσε την κυβέρνηση ότι με το δικό της μοντέλο διαχείρισης και με το να «μοιράζετε δεξιά και αριστερά χρήμα με απευθείας αναθέσεις και με "Λίστες Πέτσα", για να δημιουργήσετε το καθεστώς της προπαγάνδας σας και παχυλούς μισθούς σε golden boys» προκαλεί «μια κοινωνία που στενάζει κάτω από το βάρος της ακρίβειας» και «απειλεί (...) την αναπτυξιακή προοπτική της οικονομίας». Φτάνοντας στο διά ταύτα πρόσθεσε ότι «ο κ. Γεωργιάδης, που επισκέφτηκε σήμερα την Καστοριά, δέχτηκε την οργή και την αγανάκτηση των πολιτών σε μια περιοχή, σε μια εκλογική περιφέρεια που υπερψήφισε το κόμμα σας (...) Δεν είναι στημένοι, και αυτό είναι το χειρότερο για όλους μας, για το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του»...

Σχόλιο του Ν. Καραθανασόπουλου

«Να λοιπόν ποιος είναι ο κίνδυνος, που τον εξέφρασε πολύ γλαφυρά ο κ. Τσίπρας», απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, σχολιάζοντας την «αγωνιώδη προσπάθεια του Αλ. Τσίπρα να υπερασπιστεί το πολιτικό σύστημα». Οπως επίσης ότι αυτό που ανησύχησε τον Αλ. Τσίπρα ήταν πως οι συγκεντρωμένοι που αποδοκίμασαν τον Αδ. Γεωργιάδη συμμετείχαν σε κινητοποίηση που είχαν οργανώσει ο Αγροτικός Σύλλογος Καστοριάς, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Αργους και ο Αγροτικός Σύλλογος Πενταβρυσίου, ενώ στο πλευρό των αγροτών βρισκόταν, σε ένδειξη συμπαράστασης, το Σωματείο Γουνεργατών Καστοριάς.

«Να λοιπόν ποιους φοβάστε όλοι σας», τόνισε ο Ν. Καραθανασόπουλος. «Φοβάστε τον οργανωμένο, αγωνιζόμενο λαό για το δίκιο του», γιατί «θέλετε τον λαό απλά και μόνο επαίτη, που θα παρακαλάει την κάθε κυβέρνηση να του δώσει κάποια ψίχουλα από το καρβέλι που κάθε μέρα τού κλέβετε. Τον θέλετε απλά και μόνο έναν παθητικό ψηφοφόρο, που θα πηγαίνει κάθε φορά στις εκλογές όπου φυσάει ο άνεμος. Και καλά κάνετε και φοβάστε τον οργανωμένο λαό, τον αγωνιζόμενο λαό, γιατί θα πάρει αμπάριζα το πολιτικό σας σύστημα».

Οι τοποθετήσεις των άλλων κομμάτων 

Τις θέσεις του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ «ώστε να ενισχυθεί η αυτονομία της πολιτικής, να αυξηθεί η εμπιστοσύνη και η αξιοπιστία της πολιτικής και των ΜΜΕ» κατέθεσε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του, Μ. Κατρίνης, εκφράζοντας και αυτός με τη σειρά του τις ανησυχίες του κόμματός του για την σταθερότητα του αστικού πολιτικού συστήματος. Απαντώντας στο στρίμωγμα τόσο από τη ΝΔ όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ ότι κρατά ίσες αποστάσεις ανέφερε πως «για αναβαθμιστεί η ποιότητα της δημοκρατίας, αλλά και για να αντιμετωπιστούν οι παθογένειες θα πρέπει να λειτουργούν τόσο οι θεσμοί, όσο και τα θεσμικά αντίβαρα σε αυτή τη χώρα. Και βεβαίως θα πρέπει να υπάρχει μια κυβέρνηση η οποία εγγυάται τη λειτουργία αυτών των θεσμών» και αυτό θα γίνει προφανώς με την συμμετοχή του ΚΙΝΑΛ ως πρόθυμο δεκανίκι του συστήματος.

Από την Ελ. Λύση ο Κ. Μπούμπας διαμαρτυρήθηκε στην κυβέρνηση ότι με την Εξεταστική «δεν είδαμε ένα γόνιμο, εποικοδομητικό, ουσιαστικό, δημοκρατικό έργο, ενώ ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γ. Βαρουφάκης αφού κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι «διασύρετε τον κοινοβουλευτισμό», πρότεινε «κοινωνική ραδιοτηλεόραση»...

ΠΗΓΗ:902.gr
Έχει διαβαστεί 822 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως συννεφιασμένος
Κυρίως συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 12 °C
Άνεμος ΒΒΑ 2-3 μποφόρ

Τρίτη, 21 Μαρτίου

Καταιγίδες
Καταιγίδες
Θερμοκρασία 8 ως 13 °C
Άνεμος Α 0-2 μποφόρ

Τετάρτη, 22 Μαρτίου

Κυρίως συννεφιασμένος
Κυρίως συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 6 ως 17 °C
Άνεμος ΒΒΔ 2-3 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 294 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)