Τετάρτη, 07 Ιούν, 2023

 • Ομιλία Δ. Κουτσούμπα στη Θεσσαλονίκη
 • ΣΟΦΨΥ: ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥ
 • ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ «ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΝΤΥΠΑΣ»: Παράσταση διαμαρτυρίας στον ΕΛΓΑ στη Βέροια για αποζημιώσεις στο 100% της ζημιάς
 • Το καλοκαιρινό πρόγραμμα της ΚΕΠΑ
 • Το «ΜέΡΑ25.Συμμαχία για τη Ρήξη» ρίχνεται δυναμικά στην εκλογική μάχη της 25ης Ιουνίου
 • Στον Αγιο Νικόλαο Νάουσας η Πανελλήνια Συνάντηση των Επαναπατρισθέντων Πολιτικών Προσφύγων
Ομιλία Δ. Κουτσούμπα στη Θεσσαλονίκη1 ΣΟΦΨΥ: ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥ2 ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ «ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΝΤΥΠΑΣ»: Παράσταση διαμαρτυρίας στον ΕΛΓΑ στη Βέροια για αποζημιώσεις στο 100% της ζημιάς3 Το καλοκαιρινό πρόγραμμα της ΚΕΠΑ4 Το «ΜέΡΑ25.Συμμαχία για τη Ρήξη» ρίχνεται δυναμικά στην εκλογική μάχη της 25ης Ιουνίου5 Στον Αγιο Νικόλαο Νάουσας η Πανελλήνια Συνάντηση των Επαναπατρισθέντων Πολιτικών Προσφύγων6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Περί "Πλεύσης"

Περί "Πλεύσης"

«Το ζήτημα είναι να είμαστε στη Βουλή για να σταματάμε πράγματα. Το ΚΚΕ είναι 49 χρόνια και δεν έχει κάνει πράγματα, δεν είναι ζήτημα να λέμε ένα όχι για να καταγράφεται. Εγώ 6 μήνες στη Βουλή και τους έκανα άνω κάτω». Αυτά έλεγε σήμερα σε μια ακόμα φιλόξενη «prime time» εκπομπή η Κωνσταντοπούλου.Και όντως μόλις σε ένα εξάμηνο στη Βουλ... Περισσότερα

Εμετική αντιαπεργιακή προπαγάνδα Κυβέρνησης/ΜΜΕ

από Η Άλλη Άποψη
Εμετική αντιαπεργιακή προπαγάνδα Κυβέρνησης/ΜΜΕ
«Ο αγώνας και τα αιτήματα των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς εκφράζουν και είναι αναγκαία για κάθε εργαζόμενο της Αττικής» τονίζει το ΠΑΜΕ με αφορμή την «εμετική αντιαπεργιακή προπαγάνδα κυβέρνησης - ΜΜΕ».

Σημειώνει ότι «η επίθεση εργοδοσίας - κυβέρνησης στο δικαίωμα των εργαζομένων να απεργούν είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο ώστε με τον φόβο, την συκοφαντία, την τρομοκρατία και τα διαδηλωτοδικεία, να μας υποχρεώσουν να δεχθούμε την "βαρυχειμωνιά" που φέρνουν» και καλεί σε μαζική έκφραση αλληλεγγύης στον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων στα Μέσα Μεταφοράς της Αθήνας.

Συγκεκριμένα το ΠΑΜΕ σημειώνει:

«Τις τελευταίες ώρες ο εργαζόμενος λαός ξαναβλέπει την προσπάθεια λειτουργίας ενός εμετικού μηχανισμού λάσπης, συκοφαντίας και παραπληροφόρησης από τα ΜΜΕ των μεγαλοεπιχειρηματιών, ενάντια στην απεργία των εργαζομένων σε ΜΕΤΡΟ - αστικές συγκοινωνίες που έχει πετύχει ήδη τεράστια συμμετοχή.

Αφού μια βδομάδα μας λιβάνισαν για την Ελισάβετ και τα παράσιτα που ζουν από τον ιδρώτα μας, τα ίδια ΜΜΕ αποκρύπτουν ότι η κυβέρνηση έφερε "νύχτα" προς ψήφιση ένα επικίνδυνο νομοσχέδιο για όσους χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και μιλάνε για δήθεν "αιφνιδιασμό" από τους εργαζόμενους που άμεσα απάντησαν στην προσπάθεια της κυβέρνησης να περάσει το νομοσχέδιο στα μουλωχτά!

Μπλόκο και ασφυξία στις ζωές μας, έχουν προκαλέσει αυτοί που φέρνουν άρον-άρον μέτρα που δημιουργούν αδιέξοδα, απολύσεις, που διαλύουν το λαϊκό εισόδημα, το δικαίωμα στην εργασία, αυτοί που με νόμο προάγουν παντού τις εργολαβίες. Η ασφυξία δε βρίσκεται στους δρόμους από τις ελπιδοφόρες αγωνιστικές κινητοποιήσεις εργαζομένων και νεολαίας αλλά από το κύμα ακρίβειας που σφίγγει τη θηλιά σε κάθε εργατική - λαϊκή οικογένεια.

Τι δε λένε τα ΜΜΕ;

Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης έρχεται να επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τον φτωχό λαό που χρησιμοποιεί τα ΜΜΜ καθώς με την εκχώρηση νέων επιπλέον δρομολογίων στα ΚΤΕΛ οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια σε αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων, δημιουργία "άγονων" γραμμών μέσα στην Αθήνα που ο εργαζόμενος θα βλέπει τα λεωφορεία με το κιάλι μια φορά το μήνα, αλλά και όταν αυτά έρχονται, κάτω από το ζύγι κόστους-κέρδους, θα έρχονται σαπάκια, χωρίς ελέγχους, χωρίς μέτρα προστασίας και ασφάλειας του επιβατικού κοινού όπως ακριβώς και στην "απελευθερωμένη" ακτοπλοΐα που νησιά ολόκληρα έχουν οδηγηθεί στην απομόνωση.

H κυβέρνηση της ΝΔ, προχωρώντας και υλοποιώντας τον νόμο του ΣΥΡΙΖΑ για την εισχώρηση ιδιωτών στις αστικές συγκοινωνίες, δίνει επιπλέον 25% του συγκοινωνιακού έργου στα ΚΤΕΛ, γκρεμίζοντας και τα τελευταία εργασιακά δικαιώματα. Για πρώτη φορά δίνεται το δικαίωμα για προσλήψεις εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, με διευθυντικό δικαίωμα και αντίστοιχο περιορισμό του ΑΣΕΠ. Παράλληλα, δίνεται το δικαίωμα στην πρόσληψη εργαζομένων με σύμβαση δανεισμού, μέσω δουλεμπορικών γραφείων, ενώ επιτρέπεται η μεταφορά τους μεταξύ των εταιρειών που εντάσσονται στο Υπερταμείο!

Τα ΜΜΕ-παπαγαλάκια επιχειρούν να αποκρύψουν όλα τα παραπάνω όπως και τα βασικά αιτήματα της σημερινής απεργίας που είναι:

 • Φθηνές και ασφαλείς μεταφορές για το λαό της Αττικής και τους εργαζόμενους στα ΜΜΜ και συγκεκριμένα

 • Πύκνωση και επέκταση του συγκοινωνιακού έργου σε όλη την Αττική.

 • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, επισκευή - ανανέωση του στόλου.

 • Έξω όλοι οι ιδιώτες - κατάργηση κάθε εργολαβίας.

 • Υπογραφή ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις.

Τα ψέματα και η λάσπη δεν θα περάσουν! Ο αγώνας και τα αιτήματα των εργαζομένων στα ΜΜΜ εκφράζουν και είναι αναγκαία για κάθε εργαζόμενο της Αττικής.

Η επίθεση εργοδοσίας - κυβέρνησης στο δικαίωμα των εργαζομένων να απεργούν είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο ώστε με τον φόβο, την συκοφαντία, την τρομοκρατία και τα διαδηλωτοδικεία, να μας υποχρεώσουν να δεχθούμε την "βαρυχειμωνιά" που φέρνουν.

Απαντάμε με αλληλεγγύη και συλλογικό αγώνα

Όλοι για έναν και ένας για όλους

Μαζικά να εκφραστεί αλληλεγγύη στον απεργιακό αγώνα των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας».


Έχει διαβαστεί 409 φορές

Σχόλια

 • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Μερική συννεφιά
Μερική συννεφιά
Θερμοκρασία 19 °C
Άνεμος ΒΒΔ 1-2 μποφόρ

Πέμπτη, 08 Ιουνίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 16 ως 28 °C
Άνεμος Α 2-3 μποφόρ

Παρασκευή, 09 Ιουνίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 17 ως 28 °C
Άνεμος ΑΒΑ 2-3 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 279 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)