Τετάρτη, 27 Σεπ, 2023

  • Νέα ανακύκλωση των περί «κλιματικής κρίσης» για να κρυφτούν οι ευθύνες για τις πλημμύρες
  • Καρανικόλας: "Συνεχίζουμε την άριστη συνεργασία με το Δασαρχείο μας"
  • Τίτλοι τέλους για την Κουρκουτά από το Πρωτοδικείο
  • Δέσποινα Χαραλαμπίδου, υποψήφια περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας: «Θέλουμε να φέρουμε τις φωνές των κινημάτων, των πολιτών που αγωνίζονται τοπικά ή συνολικά για μία σειρά προβλήματα, μέσα στο περιφερειακό συμβούλιο.»
  • Επίκαιρα και διαχρονικά τα διδάγματα του αγώνα του ΕΑΜ/ΕΛΑΣ
  • Ο Γιάννης Μυλόπουλος στην Αλεξάνδρεια
Νέα ανακύκλωση των περί «κλιματικής κρίσης» για να κρυφτούν οι ευθύνες για τις πλημμύρες1 Καρανικόλας: "Συνεχίζουμε την άριστη συνεργασία με το Δασαρχείο μας"2 Τίτλοι τέλους για την Κουρκουτά από το Πρωτοδικείο3 Δέσποινα Χαραλαμπίδου, υποψήφια περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας: «Θέλουμε να φέρουμε τις φωνές των κινημάτων, των πολιτών που αγωνίζονται τοπικά ή συνολικά για μία σειρά προβλήματα, μέσα στο περιφερειακό συμβούλιο.»4 Επίκαιρα και διαχρονικά τα διδάγματα του αγώνα του ΕΑΜ/ΕΛΑΣ5 Ο Γιάννης Μυλόπουλος στην Αλεξάνδρεια6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Στέρεες θέσεις

Στέρεες θέσεις

«Τα αλλάζει όλα», «αχαρτογράφητα νερά», «κάθε μέρα εκπλήξεις» και άλλα παρόμοια γράφονται για τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Με ομοβροντία παρουσιάζουν τον Κασσελάκη ως κάτι ...αναπάντεχο, που φέρνει έναν «νέο ΣΥΡΙΖΑ», σε σχέση με τον «παλιό». Από την άλλη, διάφορα ηγετικά μέχρι σήμερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «ξεσπαθώνουν» ότι κινδυνεύει η αρι... Περισσότερα

Εμπαιγμός με τα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος και προκλητική στήριξη των ενεργειακών ομίλων

από Η Άλλη Άποψη
Εμπαιγμός με τα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος και προκλητική στήριξη των ενεργειακών ομίλων

Την ώρα που γίνεται όλο και πιο ορατός ο εμπαιγμός περί δήθεν «κατάργησης της ρήτρας αναπροσαρμογής», η κυβέρνηση προσθέτει ένα νέο επεισόδιο σε αυτή την επιχείρηση εξαπάτησης, μέσω νομοθετικής παρέμβασης για τις χρεώσεις των παγίων που ανακοίνωσαν οι πάροχοι για τους λογαριασμούς ρεύματος του Αυγούστου.

Στην ρύθμιση προβλέπεται πως η ανώτερη χρέωση των παγίων δεν θα μπορεί να ξεπερνάει τα 5 ευρώ μηνιαίως. Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, προσπαθώντας να χρυσώσει το χάπι δήλωσε: «Ορίσαμε ότι οι προμηθευτές πρέπει να δηλώνουν την καθαρή τιμή ηλεκτρικής ενέργειας. Είδαμε τελικά ότι κάποιοι προμηθευτές, ενώ όρισαν καθαρή τιμή, υπερπολλαπλασίασαν τις χρεώσεις παγίων. Τις πάγιες χρεώσεις. Γι' αυτό και σήμερα φέρνουμε μια τροποποίηση και επιβάλλουμε στους προμηθευτές ανώτατο πλαφόν στα 5 ευρώ, για χρεώσεις πάγιες. Η μηνιαία χρέωση, το ανώτερο ταβάνι που μπορούν να έχουν είναι 5 ευρώ. Ετσι περιορίζουμε από τα 15 και από τα 20 ευρώ - κάποιοι άλλοι είχαν μεγαλύτερες πάγιες χρεώσεις αναλογικά με την κατανάλωση, που αυτό δεν είναι σωστό - και έτσι βάζοντας πλαφόν τους περιορίζουμε».

Την ίδια στιγμή που γίνεται λόγος για τα 15 ευρώ που «γλιτώνουν» τα νοικοκυριά από τα πάγια, οι αυξήσεις στις τιμές που ανακοίνωσαν οι εταιρείες - πάροχοι φτάνουν σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και το 600 - 700% στην τιμή της κιλοβατώρας. Δηλαδή, η κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής ενσωματώθηκε στα νέα τιμολόγια. Είναι χαρακτηριστικό ότι εταιρεία που μέχρι τώρα χρέωνε 0,07 ευρώ την κιλοβατώρα, τώρα την χρεώνει στα 0,58 ευρώ!

Στην πραγματικότητα, οι όποιες επιδοτήσεις ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση, μετατρέπονται σε επιδότηση των ηλεκτροπαραγωγών όσο δεν αντιμετωπίζεται η αιτία του προβλήματος, η πολιτική της «πράσινης μετάβασης» και της απελευθερωμένης αγοράς. Μάλιστα, σήμερα, η κυβέρνηση κατέθεσε τροπολογία στο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τις περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις και την ανάπτυξη υπεράκτιων αιολικών πάρκων, με την οποία παρέχει ρευστότητα στους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας! Συγκεκριμένα, προβλέπεται η διάθεση προκαταβολών στους παρόχους για τη χορήγηση των επιδοτήσεων στους λογαριασμούς ρεύματος των τελικών καταναλωτών, ενώ οι λεπτομέρειες της συγκεκριμένης διάταξης παραπέμπονται στην έκδοση σχετικής Υπουργικής Απόφασης.

Πηγή άντλησης των ποσών για τις προκαταβολές θα αποτελούν τα έσοδα που συγκεντρώνονται καθημερινά από τον προσωρινό μηχανισμό επιστροφής μέρους των εσόδων της χοντρεμπορικής αγοράς. Δηλαδή, από χρήματα του κρατικού προϋπολογισμού. Τους προηγούμενους μήνες οι προμηθευτές ρεύματος έβαζαν αρχικά από τα δικά τους ταμεία τις επιδοτήσεις και λάμβαναν εκ των υστέρων από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης τα ποσά. Δηλαδή γινόταν ακριβώς το ίδιο με μια μικρή καθυστέρηση.


Έχει διαβαστεί 569 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη Βέροια


Could not get weather data!

Ποιός είναι online

Έχουμε online 220 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)