Κυριακή, 26 Ιούν, 2022

  • Διαδηλώσεις εναντίον της αντιδραστικής απόφασης, συλλήψεις και καταστολή
  • Το τέλος ενός μοναδικού,επίπονου και όμορφου τελικά ταξιδιού
  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Με το ΚΚΕ στις εκλογές για να γράψουμε το σενάριο των δικών μας αναγκών
  • Βασίλης Κωνσταντινόπουλος, στέλεχος ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ: «Έχουμε μια κυβέρνηση που είναι η χειρότερη της μεταπολίτευσης»
  • Δήλωση του Αλέκου Μόσχου για την ολοκλήρωση της κυκλοφορίας της έντυπης "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ"
  • ΤΟ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΒΛΩΣΕΙΣ: Τα δικαιώματα των γυναικών είναι αδιαπραγμάτευτα!
Διαδηλώσεις εναντίον της αντιδραστικής απόφασης, συλλήψεις και καταστολή1 Το τέλος ενός μοναδικού,επίπονου και όμορφου τελικά ταξιδιού2 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Με το ΚΚΕ στις εκλογές για να γράψουμε το σενάριο των δικών μας αναγκών3 Βασίλης Κωνσταντινόπουλος, στέλεχος ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ: «Έχουμε μια κυβέρνηση που είναι η χειρότερη της μεταπολίτευσης»4 Δήλωση του Αλέκου Μόσχου για την ολοκλήρωση της κυκλοφορίας της έντυπης "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ"5 ΤΟ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΒΛΩΣΕΙΣ: Τα δικαιώματα των γυναικών είναι αδιαπραγμάτευτα!6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Ποιοι αδειάζουν τα κρατικά ταμεία, ποιοι τα γεμίζουν και ποιοι είναι οι μπαταχτσήδες

Προχθες στις Βρυξέλλες βρέθηκαν τόσο ο Κ. Μητσοτάκης, όσο και ο Α. Τσίπρας. Ο πρώτος για να πάρει μέρος στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ και ο δεύτερος για την Προπαρασκευαστική Σύνοδο των κομμάτων της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας. Και οι δύο στήριξαν την επέκταση της ΕΕ «προς ανατολάς», αλλά και τις κυρώσεις στη Ρωσία, αποφάσεις δηλαδή που ρ... Περισσότερα

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ: Να παρθούν πίσω οι εγκύκλιοι που αποκλείουν τα ανεμβολίαστα ΑμεΑ από τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΗΦ

από Η Άλλη Άποψη
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ: Να παρθούν πίσω οι εγκύκλιοι που αποκλείουν τα ανεμβολίαστα ΑμεΑ από τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΗΦ

Τα ΑμεΑ και οι οικογένειες τους για μια ακόμα φορά είναι θύματα των πρωτοκόλλων λάστιχο και των αντιεπιστημονικών και αντιφατικών αποφάσεων της κυβέρνησης, αναφέρεται σε Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ, καθώς με δύο εγκυκλίους του Υπουργείου Εργασίας δίνεται η εντολή να μη γίνονται δεκτοί σε ΚΔΑΠ ΑμεΑ και σε Κέντρα Διημέρευσης και Φροντίδας ΑμεΑ (ΚΔΗΦ) οι ενήλικες και τα παιδιά με αναπηρίες που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Παραθέτουμε την Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ που υπογράφει ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης:

«Με δύο εγκυκλίους του Υπουργείου Εργασίας δίνεται η εντολή να μη γίνονται δεκτοί σε ΚΔΑΠ ΑμεΑ και σε Κέντρα Διημέρευσης και Φροντίδας ΑμεΑ (ΚΔΗΦ) οι ενήλικες και τα παιδιά με αναπηρίες που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Απόφαση, που σε συνδυασμό με αυτήν της αναστολής συμβάσεως εργασίας των ανεμβολίαστων εργαζομένων στις κοινωνικές δομές, έχει φέρει σε απόγνωση χιλιάδες οικογένειες και θέλει να κρύψει στην πράξη την άρνηση της κυβέρνησης να πάρει πραγματικά μέτρα προστασίας από την πανδημία για τους περιθαλπόμενους και υποστηριζόμενους, αλλά και τους εργαζόμενους αυτών των δομών. Άρνηση να οργανώσει εξειδικευμένη και στοχευόμενη ενημέρωση, με βάση τις ιδιαιτερότητες αυτών των οικογενειών και αυτών των δομών, για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού.

Η αντιφατικότητα συνίσταται, έκτος των άλλων, στο ότι στα Ειδικά Σχολεία και στα ιδιωτικά κέντρα ειδικής αγωγής, δίνεται η δυνατότητα στον ανεμβολίαστο πληθυσμό να πηγαίνει και με self ή άλλου είδους τεστ, όπως δηλαδή συμβαίνει και στα τυπικά σχολεία. Ειδικά Σχολεία και ιδιωτικές δομές των οποίων ο πληθυσμός έχει ανάλογα χαρακτηριστικά με τον πληθυσμό των ΚΔΗΦ και των ΚΔΑΠ ΑμεΑ.

Από την άποψη αυτή, η παραπάνω επιλογή της κυβέρνησης συνηγορεί στη συρρίκνωση ή το κλείσιμο αυτών των δομών, στον εκ νέου εγκλεισμό των ευαίσθητων αυτών ομάδων του πληθυσμού, στο φόρτωμα του κόστους της εκπαίδευσης και της ευθύνης στην ίδια την οικογένεια, εξαναγκάζοντας τους να οδηγηθούν πελάτες στα ιδιωτικά κέντρα. Πολύ περισσότερο όταν η κυβέρνηση γνωρίζει ότι ιδιαίτερα αυτές οι οικογένειες, πέραν των άλλων προβλημάτων που δημιούργησε η πανδημία, βιώνουν την ανασφάλεια, το φόβο μπροστά στο άγνωστο και είναι εξαρτημένες πολλές φορές από διάφορους ειδικούς, που σε πολλές περιπτώσεις συνιστούν στα παιδιά με κάποιου είδους αναπηρία να αποφεύγουν τον εμβολιασμό. Δείγμα και αυτό των αποτελεσμάτων της ιδιωτικοποίησης και της αναρχίας που επικρατεί στο σύστημα Υγείας.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει:

• Για να βγουν από τη δίνη αυτές οι οικογένειες και να παρθούν πίσω οι παραπάνω εγκύκλιοι που αποκλείουν τα ανεμβολίαστα ΑμεΑ από τις συγκεκριμένες δομές, καθώς και οι αποφάσεις που θέτουν σε αναστολή εργαζόμενους που δεν έχουν εμβολιαστεί στους ίδιους χώρους.

• Ώστε να παρέχει ολοκληρωμένη και εξειδικευμένη ενημέρωση από ειδικούς, στις οικογένειες αλλά και στους εργαζόμενους αυτών των δομών, για την επιτακτική ανάγκη του εμβολιασμού. Εξασφαλίζοντας παράλληλα όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, με άνοιγμα νέων δομών για την αραίωση του πληθυσμού και μαζικές προσλήψεις προσωπικού».


Έχει διαβαστεί 340 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 30 °C
Άνεμος ΒΑ 2-3 μποφόρ

Κυριακή, 26 Ιουνίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 21 ως 34 °C
Άνεμος ΒΑ 2-4 μποφόρ

Δευτέρα, 27 Ιουνίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 22 ως 34 °C
Άνεμος ΒΑ 2-4 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 274 επισκέπτες και 0 μέλη.