Με «fast track» διαδικασίες σχεδιάζει η κυβέρνηση να παρέμβει στον σιδηρόδρομο, για να αποκαταστήσει τάχα την ασφάλεια του δικτύου και να εφησυχάσει τον λαό, που βλέπει μπροστά του νέα Τέμπη.Όχι, δεν πρόκειται να διακόψει τα δρομολόγια «ΝΑΤΟ εξπρές», που μεταφέρουν κινούμενες βόμβες ακόμα και μέσα από κατοικημένες περιοχές. Ούτε να καλ... Περισσότερα
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΡΑΜΠ
από Η Άλλη Άποψη
Διαβεβαιώσεις ότι η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει να αποτελεί πρωτοπαλίκαρο των επικίνδυνων ευρωατλαντικών σχεδιασμών στην περιοχή, έσπευσε να δώσει ο πρωθυπουργός,Κυρ. Μητσοτάκης, στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ,Ντ. Τραμπ.
Στο τηλεφώνημα που κράτησε περί τα 10 λεπτά όπως λένε, ο πρωθυπουργός αφού συνεχάρη τον Τραμπ για την εκλογική του νίκη, υπογράμμισε«τη σημασία της στρατηγικής εταιρικής σχέσης Ελλάδας-ΗΠΑγια τη σταθερότητα και ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή»,ενώ τόνισε ότι «προσβλέπει σε στενή συνεργασία και με τη νέα αμερικανική κυβέρνηση,για ζητήματα διμερούς, περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος», δηλαδή για όλες τις βρωμοδουλειές των αμερικανοΝΑΤΟικών.
Ο Κ. Μητσοτάκης απηύθυνε πρόσκληση στον Ντ. Τραμπ να επισκεφθεί την Ελλάδα.
Υπενθυμίζεται ότι, σε δηλώσεις του την ημέρα των αμερικανικών εκλογών, ο Κυρ. Μητσοτάκης είχε πει πως το περιεχόμενο των σχέσεων Ελλάδας-ΗΠΑ«δεν πρόκειται να επηρεαστεί όποιος και αν βγει πρόεδρος», επιβεβαιώνοντας ότι για όλες τις κυβερνήσεις στην Ελλάδα αποτελεί «στρατηγική επιλογή» το βάθεμα της εμπλοκής στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια, που βάζει σε τεράστιους κινδύνους τον λαό μας, σε μια περίοδο που μαίνονται δύο πόλεμοι στη γειτονιά μας, στην Ουκρανία και τη Μ. Ανατολή.
Δεν πρόκειται, βέβαια, για κάτι καινούριο, άλλωστε και κατά την προηγούμενη θητεία του Τραμπ, τόσο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στην αρχή, όσο και η κυβέρνηση της ΝΔ στη συνέχεια, πολύ πρόθυμα αναβάθμισαν τις σχέσεις τους με τις ΗΠΑ και τον «διαβολικά καλό» πρόεδρό τους.
Την Κυριακή, ο πρωθυπουργός επανήλθε σε αυτές τις «διακομματικές» διαβεβαιώσεις», επιμένοντας ότι«το πρόσημο των ελληνοαμερικανικών σχέσεων είναι εθνικό και όχι παραταξιακό».