Τετάρτη, 24 Απρ, 2024

  • Τα 31 κόμματα που πήραν «πράσινο φως» από τον Αρειο Πάγο για τις ευρωεκλογές
  • ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ: Ανακοίνωση για την Οδηγία της ΕΕ «για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και την ενδοοικογενειακή βία»
  • «Κόπηκε» από τις Ευρωεκλογές το ναζιστικό μόρφωμα των «Σπαρτιατών»
  • Πρωταθλητές Ημαθίας στο μπάσκετ το 4ο ΓΕΛ Βέροιας & στο χάντμπολ το 3ο ΓΕΛ Βέροιας
  • Ακροδεξιός «βόθρος» με κλοτσοπατινάδα και μπουνιές...
  • ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ: Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «κλείνει το μάτι» στους εμπόρους της ιδιωτικής Υγείας
Τα 31 κόμματα που πήραν «πράσινο φως» από τον Αρειο Πάγο για τις ευρωεκλογές 1 ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ: Ανακοίνωση για την Οδηγία της ΕΕ «για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και την ενδοοικογενειακή βία»2 «Κόπηκε» από τις Ευρωεκλογές το ναζιστικό μόρφωμα των «Σπαρτιατών»3 Πρωταθλητές Ημαθίας στο μπάσκετ το 4ο ΓΕΛ Βέροιας & στο χάντμπολ το 3ο ΓΕΛ Βέροιας4 Ακροδεξιός «βόθρος» με κλοτσοπατινάδα και μπουνιές...5 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ: Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «κλείνει το μάτι» στους εμπόρους της ιδιωτικής Υγείας6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Αν η Ελλάδα φύγει από την ΕΕ θα απομονωθεί...

Σήμερα, εντός της ΕΕ, ο λαός είναι «απομονωμένος» από το δικαίωμά του να ζήσει με αξιοπρεπές εισόδημα και μισθό, σταθερή δουλειά, να έχει σύγχρονα δικαιώματα στη μόρφωση, στην Υγεία, στον πολιτισμό, αλλά και να ζει ειρηνικά και με ασφάλεια στον τόπο του.Εντός της ΕΕ οι λαοί έζησαν τον εφιάλτη της πανδημίας πιο «απομονωμένοι» από ποτέ, ... Περισσότερα

Επιστολή ΑΔΑΕ: Επιβεβαίωση του δόγματος «ουδείς εξαιρείται των παρακολουθήσεων»

από Η Άλλη Άποψη
Επιστολή ΑΔΑΕ: Επιβεβαίωση του δόγματος «ουδείς εξαιρείται των παρακολουθήσεων»

Στη Βουλή μεταφέρεται σήμερα το επίκεντρο της αντιπαράθεσης για τις υποκλοπές, οι οποίες έχουν αναπτυχθεί πάνω σε ένα σκοτεινό θεσμικό πλαίσιο με εθνικούς νόμους, ευρωπαϊκούς Κανονισμούς και Οδηγίες που έχουν στηρίξει και υλοποιήσει διαχρονικά οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

Η επιστολή του προέδρου της ΑΔΑΕ, Χρ. Ράμμου, στους αρχηγούς των κομμάτων σχετικά με τα αποτελέσματα της έρευνας για παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων, αξιωματούχων των Ενόπλων Δυνάμεων και άλλων ήρθε να επιβεβαιώσει για πολλοστή φορά το δόγμα «ουδείς εξαιρείται των παρακολουθήσεων», που πατάει πάνω σε αυτόν τον βούρκο που έχουν συνδιαμορφώσει όλες οι τελευταίες κυβερνήσεις. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη λίστα των παρακολουθούμενων είναι ένας υπουργός αλλά και οι επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων. 

Ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ έδωσε τα αποτελέσματα της έρευνας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα κατά τη διάρκεια συνάντησής τους. Στη συνέχεια έστειλε σχετική επιστολή στον πρωθυπουργό και στους αρχηγούς των κομμάτων. Ακολούθησε συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Σακελλαροπούλου, ενώ σήμερα το πρωί αναμένεται παρέμβασή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου. Τα σενάρια περιλαμβάνουν ανάμεσα σε άλλα την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας, κάτι με το οποίο φαίνεται να υπάρχουν αντίθετες απόψεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Στον σύντομο διάλογό του με την ΠτΔ μπροστά στις κάμερες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε «αγωνία και προβληματισμό» «για φαινόμενα που διαταράσσουν την εύρυθμη λειτουργία του πολιτεύματος» και κάλεσε «το πολιτικό σύστημα να αναλάβει τις ευθύνες του και να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων», ξεχνώντας ότι αυτό το ίδιο πολιτικό σύστημα έχει υπογράψει φαρδιά - πλατιά το θεσμικό πλαίσιο του «βούρκου» όπου οργιάζουν παρακολουθήσεις και υποκλοπές. Και, βέβαια, έδειξε και πάλι την «αλά καρτ» ευαισθησία του, μιας και το θέμα των συνακροάσεων - παρακολουθήσεων στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση το «πέταξε» στο καλάθι των αχρήστων, ενώ μόλις την περασμένη βδομάδα αποχώρησε από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, που 7 ολόκληρα χρόνια μετά την καταγγελία του ΚΚΕ, το 2016, συνεδρίασε για το θέμα.

Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Αλ. Τσίπρας ζήτησε την παραίτηση του πρωθυπουργού, καθιστώντας τον προσωπικά υπεύθυνο για τις υποκλοπές. Εκανε λόγο για «πρωτοφανή δημοκρατική εκτροπή» και για εκτεταμένη παρακολούθηση «πολιτικών προσώπων, βουλευτών, ευρωβουλευτών, υπουργών, στρατιωτικών, δημοσιογράφων, ακόμα και της ίδιας της ηγεσίας των ΕΔ».

Ο δε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ν. Ανδρουλάκης σε δήλωσή του σημείωσε: «Ο πρωθυπουργός έχει δύο υποχρεώσεις: Η πρώτη, να απαντήσει στα αμείλικτα ερωτήματα που ανακύπτουν για το κράτος δικαίου και την εθνική μας ασφάλεια. Και η δεύτερη, να προκαλέσει άμεσα, αύριο το πρωί, την ενημέρωση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για τα ευρήματα της έρευνας της ΑΔΑΕ».

Δεν ξέρουν τίποτα...

Είχε προηγηθεί σφοδρή αντίδραση της κυβέρνησης, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γ. Οικονόμου αφενός να επιχειρεί να αθωώσει την κυβέρνηση, υποστηρίζοντας πως κάνει ό,τι περνά απ' το χέρι της για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και πως δεν γνωρίζει τίποτα για επισυνδέσεις, αφετέρου να επιτίθεται με δριμύτητα στον πρόεδρο της ΑΔΑΕ αλλά και στον Αλ. Τσίπρα. Κατηγόρησε τον Α. Ράμμο για «περίεργη προνομιακή σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρό του», στο πλαίσιο της οποίας έδρασε «κατά παράβαση σαφούς διάταξης νόμου» και με κίνητρο τη «δημιουργία εντυπώσεων». Τον κατηγόρησε ακόμα για συστηματική αγνόηση της ολομέλειας της ΑΔΑΕ, που αν και διατηρούσε «συχνή επικοινωνία με στελέχη και τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ (...) δεν επιδιώχθηκε ποτέ, επί τέσσερα σχεδόν χρόνια, επικοινωνία με τον πρωθυπουργό».

Και κατέληξε: «Συμπερασματικά, τα όσα εδώ και καιρό πράττει ο επικεφαλής της ΑΔΑΕ συνιστούν βαρύ ατόπημα, θεσμικό και πολιτικό. Η σιωπή μας όλο αυτό το διάστημα δεν συνιστούσε αδυναμία, αλλά στάση ευθύνης απέναντι σε αυτό που θα έπρεπε να ήταν η ΑΔΑΕ: Μια Αρχή πραγματικά ανεξάρτητη, που θα λειτουργούσε στο πλαίσιο που το Σύνταγμα ορίζει. Σήμερα όμως εξέλιπε κάθε αμφιβολία».


Έχει διαβαστεί 416 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ποιός είναι online

Έχουμε online 665 επισκέπτες και 0 μέλη.