Δευτέρα, 29 Νοέ, 2021

 • Θα κριθεί στον δεύτερο γύρο...
 • ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
 • Παρουσιάστηκε με επιτυχία το βιβλίο της Βάσως Ελευθεριάδου Γαλάνη «Ψιθύριζε όταν μιλάς για αγάπη» στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Θεσσαλονίκης
 • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 28/11
 • Έφη Παυλίδου ιστορικός, συγγραφέας: «Το συγκεκριμένο βιβλίο συμβάλλει στην κατανόηση του τρόπου που αντιμετωπίστηκε «ο εκάστοτε Άλλος» από τους ταγούς του ελληνικού εθνικισμού την περίοδο του Μεσοπολέμου»
 • Κατάθεση στεφάνων ΤΕ Ημαθίας ΚΚΕ & Παραρτήματος Βέροιας ΠΕΑΕΑ/ΔΣΕ για την Ημέρα Εθνικής Αντίστασης
Θα κριθεί στον δεύτερο γύρο...1 ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ2 Παρουσιάστηκε με επιτυχία το βιβλίο της Βάσως Ελευθεριάδου Γαλάνη «Ψιθύριζε όταν μιλάς για αγάπη» στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Θεσσαλονίκης3 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 28/114 Έφη Παυλίδου ιστορικός, συγγραφέας: «Το συγκεκριμένο βιβλίο συμβάλλει στην κατανόηση του τρόπου που αντιμετωπίστηκε «ο εκάστοτε Άλλος» από τους ταγούς του ελληνικού εθνικισμού την περίοδο του Μεσοπολέμου»5 Κατάθεση στεφάνων ΤΕ Ημαθίας ΚΚΕ & Παραρτήματος Βέροιας ΠΕΑΕΑ/ΔΣΕ για την Ημέρα Εθνικής Αντίστασης6

Το Σχόλιο της Ημέρας

"Ενοικιάζόμενοι" εργαζόμενοι...

Δυστυχώς και στην περιοχή μας εφαρμόζεται ο θεσμός των «ενοικιαζόμενων εργαζόμενων» (ακόμη και σε δημόσιους οργανισμού). Παρά το γεγονός ότι προσφέρουν τα μέγιστα οι εργαζόμενοι αυτοί βιώνουν καθημερινά την εργασιακή ανασφάλεια, το άγχος και την αβεβαιότητα, τον φόβο αν τον άλλο μήνα θα έχουν δουλειά. Δίκαιο επομένως το αίτημα για κατά... Περισσότερα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ

από Η Άλλη Άποψη
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ
Η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις, που αποτελείται από εργατικά σωματεία, την ΕΕΔΥΕ, σωματεία αυτοαπασχολούμενων, φοιτητικούς συλλόγους, την ΟΓΕ και φορείς του λαϊκού κινήματος, με αφορμή την επικείμενη ανανέωση της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις Βάσεις, την κύρωση της Ελληνογαλλικής Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνδρομής και τις γενικότερες εξελίξεις που φανερώνουν το ολοένα μεγαλύτερο βάθεμα της εμπλοκής της χώρας μας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, προγραμματίζει ένα πολύμορφο πρόγραμμα δραστηριοτήτων, προκειμένου μέσα από μαζικές εξορμήσεις, παρεμβάσεις και διάφορες πρωτοβουλίες σε χώρους δουλειάς, σε σχολεία, σε πανεπιστήμια, σε γειτονιές, να συμβάλει στην ενημέρωση και κινητοποίηση του λαού ενάντια στην επικίνδυνη πολιτική της εμπλοκής, που υπηρετούν πιστά τόσο η κυβέρνηση της ΝΔ όσο και τα άλλα κόμματα του ευρωατλαντισμού.

Απευθύνει κάλεσμα στα εργατικά σωματεία, στα μαθητικά συμβούλια, στους φοιτητικούς συλλόγους, σε μαζικούς φορείς σε κάθε γειτονιά και περιοχή να στηρίξουν μαζικά αυτήν την προσπάθεια ενημέρωσης και τις πρωτοβουλίες που θα ανακοινωθούν αναλυτικά τις επόμενες μέρες.

Σε ανακοίνωση της Επιτροπής σημειώνεται μεταξύ άλλων:

«Η συνέχιση του "Στρατηγικού Διαλόγου" και η ανανέωση της "Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας" μεταξύ Ελλάδας - ΗΠΑ, ακόμα και επ' αόριστον, σηματοδοτεί νέους, μεγαλύτερους κινδύνους για τον λαό. Η ελληνική κυβέρνηση, συνεχίζοντας στα βήματα του ΣΥΡΙΖΑ, αναλαμβάνει για λογαριασμό των ΗΠΑ μεγαλύτερες δεσμεύσεις με την εγκατάσταση νέων βάσεων και υποδομών σε Σκύρο, Ξάνθη, Λάρισα, δίπλα στη Σούδα, στο Στεφανοβίκειο, στην Αλεξανδρούπολη κ.α.

Η ανανέωση της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις Βάσεις δεν έχει καμία σχέση με την ασφάλεια και την άμυνα της χώρας (...) ούτε με την ανακοπή της τουρκικής επιθετικότητας.

Η πολιτική της εμπλοκής:

 • Ευθύνεται για την πολύχρονη κατοχή στην Κύπρο και την προετοιμασία διχοτομικών λύσεων στο νησί.
 • Τροφοδοτεί τον ανταγωνισμό των αστικών τάξεων της Ελλάδας και της Τουρκίας για τη γεωστρατηγική αναβάθμιση.
 • "Στρώνει το τραπέζι" για επικίνδυνα παζάρια σε βάρος κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας στο Αιγαίο και στην Ανατ. Μεσόγειο.
 • Στηρίζει ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, που για να διατηρήσουν την Τουρκία στο δυτικό στρατόπεδο, αποσπώντας την από τη συνεργασία με τη Ρωσία, τροφοδοτούν την επιθετικότητά της.

Στην πραγματικότητα η ανανέωση της Ελληνοαμερικανικής Στρατιωτικής Συμφωνίας για τις Βάσεις φανερώνει τις επιδιώξεις της ελληνικής αστικής τάξης να αναβαθμίσει τη γεωστρατηγική της θέση στην ευρύτερη περιοχή, ώστε να διεκδικήσει μερίδιο από τη λεία για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων. Ο λαός μας δεν έχει τίποτα να κερδίσει από το βάθεμα της εμπλοκής της χώρας στους πολεμικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ (...)

Οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις, η αποστολή ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό, η αξιοποίηση και πολιτικών υποδομών (λιμανιών και αεροδρομίων), μετατρέπουν τη χώρα μας σε πολεμικό ορμητήριο και τον λαό μας σε στόχο αντιποίνων (...)

Κοντά σε αυτά, αποτελούν πρόκληση για τον λαό μας η πρόσφατη υπογραφή της Ελληνογαλλικής Συμφωνίας Αμυντικής Συνδρομής, οι νέες υπέρογκες εξοπλιστικές παραγγελίες την ώρα που σπάει κόκαλα η υποχρηματοδότηση στην Υγεία εν μέσω πανδημίας, στην Παιδεία, στην αποκατάσταση των πυρόπληκτων και των σεισμόπληκτων, την ώρα που ο λαός ματώνει καθημερινά για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων (...)

Κανένας εφησυχασμός! Ο λαός να μη δείξει καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση και στα ευρωατλαντικά κόμματα. Να γυρίσει την πλάτη στην προπαγανδιστική τους εκστρατεία, που επιχειρεί να σύρει τον λαό πίσω από το άρμα των επιδιώξεων και των συμφερόντων των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και της αστικής τάξης (...)

Δυναμώνουμε τον αγώνα για την καταδίκη των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων, για:

 • Την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.
 • Την κατάργηση της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις Στρατιωτικές Βάσεις. Να κλείσει η βάση της Σούδας. Να ξηλωθούν οι βάσεις του θανάτου από τη χώρα μας. Να μη δημιουργηθεί καμία νέα ευρωατλαντική βάση και στρατιωτική υποδομή.
 • Να μην εγκατασταθούν πυρηνικά στον Αραξο και οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα.
 • Καμία συμμετοχή των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό, σε στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά άλλων λαών.
 • Οχι στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς και στη διάταξη των Ενόπλων Δυνάμεων στην υπηρεσία του ΝΑΤΟ. Ανάκληση της κυβερνητικής απόφασης για την αύξηση της θητείας στον στρατό ξηράς.
 • Καμία αλλαγή των συνόρων και των Συνθηκών που τα καθορίζουν.
 • ΟΧΙ στον ευρωστρατό που ετοιμάζει η ΕΕ.
 • Αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ».

Έχει διαβαστεί 574 φορές

Σχόλια

 • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη Βέροια



Ο καιρός τώρα

Μερική συννεφιά
Μερική συννεφιά
Θερμοκρασία 13 °C
Άνεμος ΝΔ 1-2 μποφόρ

Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου

Βροχή
Βροχή
Θερμοκρασία 6 ως 14 °C
Άνεμος ΝΔ 2-3 μποφόρ

Τρίτη, 30 Νοεμβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 1 ως 11 °C
Άνεμος ΒΔ 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 206 επισκέπτες και 0 μέλη.