Σάββατο, 15 Μάι, 2021

  • Η «δύναμη στον εργαζόμενο», η «προστασία της εργασίας» και άλλα κυβερνητικά παραμύθια
  • Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας: Η Κυριακή είναι και πρέπει να παραμείνει αργία!
  • Μήνυμα της βουλευτή Φρόσως Καρασαρλίδου για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων.
  • ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ: Νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη διάρκεια της νύχτας
  • ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΚΕ: Αντεργατικές ανατροπές που γυρνούν τη ζωή των εργαζομένων δεκαετίες πίσω
  • Ρυθμίσεις λειτουργίας των Λαϊκών και Υπαίθριων Αγορών του Δήμου Βέροιας
Η «δύναμη στον εργαζόμενο», η «προστασία της εργασίας» και άλλα κυβερνητικά παραμύθια1 Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας: Η Κυριακή είναι και πρέπει να παραμείνει αργία!2 Μήνυμα της βουλευτή Φρόσως Καρασαρλίδου για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων.3 ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ: Νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη διάρκεια της νύχτας4 ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΚΕ: Αντεργατικές ανατροπές που γυρνούν τη ζωή των εργαζομένων δεκαετίες πίσω5 Ρυθμίσεις λειτουργίας των Λαϊκών και Υπαίθριων Αγορών του Δήμου Βέροιας6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Μας δουλεύουν…

Μας δουλεύουν…

Πριν από 1 χρόνο μαθαίναμε πως ασφαλές άνοιγμα αγοράς & κοινωνικών εκδηλώσεων θα γίνει όταν τα κρούσματα πέσουν κάτω από τα 700 ημερησίως. Φέτος ανοίγουμε τα πάντα, ακόμα & τον τουρισμό με πάνω από 2.000 κρούσματα, γεμάτες ΜΕΘ (πάνω από 600 διασωληνομένους) και πάνω από 50 νεκρούς… Περισσότερα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ: «Δείξαμε τη δύναμη μας και ετοιμαζόμαστε για πιο σκληρές μάχες» για την απόσυρση του νομοσχεδίου

από Η Άλλη Άποψη
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ: «Δείξαμε τη δύναμη μας και ετοιμαζόμαστε για πιο σκληρές μάχες» για την απόσυρση του νομοσχεδίου

«Με τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα δείξαμε τη δύναμη μας», σημειώνει η Επιτροπή Αγώνα Λαϊκών Αγορών αναφερόμενη στις κινητοποιήσεις που έγιναν σε όλη την Ελλάδα στις 7 Απρίλη ενάντια στο νομοσχέδιο για το υπαίθριο εμπόριο.

Παράλληλα, στηλιτεύει τον υπουργό Ανάπτυξης που βγήκε σε τηλεοπτικό σταθμό «για να ρίξει λάσπη και να συκοφαντήσει τον αγώνα» τους. Ο Αδ. Γεωργιάδης μίλησε για «όχι σπουδαίες κινητοποιήσεις», για «επαγγελματίες συνδικαλιστές που ο κόσμος τους γυρίζει την πλάτη», ενώ ισχυρίστηκε ότι το νομοσχέδιο «δεν δίνει τις λαϊκές αγορές στις εταιρίες», ότι «δεν καταργεί τις υπάρχουσες άδειες» και ότι η κυβέρνηση της ΝΔ «στήριξε τις λαϊκές αγορές στην πανδημία».

«Μη μας πει ο υπουργός ότι δεν πήρε χαμπάρι τις μεγάλες κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα, ενάντια στο νομοσχέδιο», σημειώνει η Επιτροπή Αγώνα, υπενθυμίζοντας τους εκατοντάδες επαγγελματίες και παραγωγούς λαϊκών αγορών που διαδήλωσαν σε δεκάδες πόλεις με σύνθημα «κάτω τα χέρια από τις λαϊκές». «Αν ο υπουργός δεν φοβόταν τις κινητοποιήσεις τότε προς τι η κινητοποίηση όλου του κομματικού μηχανισμού της ΝΔ, χρησιμοποιώντας κάθε μέσο για το πνίξιμο κάθε φωνής αντίδρασης; Προς τι η επίκληση της κομματικής πειθαρχίας; Προς τι οι απόπειρες εκβιασμών, δωροδοκίας σε συνδικαλιστές για να πάρουν πίσω την απόφαση τους για απεργία; Προς τι οι εξωθήσεις σε παραίτηση; Μη μας πει ο υπουργός ότι δεν τα ξέρει όλα αυτά. Τα τηλέφωνα είχαν πάρει φωτιά ακόμα και το Σαββατοκύριακο», προσθέτει.

Η Επιτροπή Αγώνα υπογραμμίζει ότι στο δεύτερο προσχέδιο που ο υπουργός έφερε για διαβούλευση με τις Ομοσπονδίες, «μπάζει τις εταιρείες από την πίσω πόρτα», καθώς στο άρθρο 9 αναφέρεται πως «οι κάτοχοι (υφιστάμενοι αλλά και νέοι) αδειών δραστηριοποίησης μπορούν να συστήνουν νομικά πρόσωπα», ενώ στο άρθρο 62 σημειώνεται πως «οι παραγωγοί και επαγγελματίες διατηρούν την άδεια τους για πέντε χρόνια ακόμα, αλλά υποχρεούνται εντός εξαμήνου να την ανανεώσουν με προϋπόθεση να έχουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, αλλά και να έχουν εξοφλήσει το φορέα διαχείρισης.

Σε ότι αφορά δε τον ισχυρισμό του υπουργού ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ στήριξε τις λαϊκές», επισημαίνει πως «μείναμε τόσους μήνες χωρίς μεροκάματο με τα τραγελαφικά ''άνοιξε-κλείσε'', με το 50-50, με τη στοχοποίηση των λαϊκών ως εστίες υπερμετάδοσης». «Μήπως δεν βλέπουμε τι γινόταν και τι γίνεται στα Super Markets», συμπληρώνει η Επιτροπή Αγώνα, ξεκαθαρίζοντας πως «οι δικές μας αντιδράσεις και ο δικός μας αγώνας είναι που επέβαλλε να ανοίξουν οι λαϊκές με όλα τα μέτρα προστασίας».

Καλεί δε σε προετοιμασία για «πιο σκληρές μάχες» για την οριστική απόσυρση του νομοσχεδίου, αλλά και για ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και του εισοδήματος τους.

Έτσι, μαζί με τα μέτρα που πρέπει να παρθούν άμεσα για τη θωράκιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας απαιτεί:

Να λειτουργήσουν κανονικά και στο σύνολο τους οι λαϊκές αγορές, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας με ευθύνη των αρμόδιων υπηρεσιών.

Να δοθεί σε όλους τους επαγγελματίες και τις πληττόμενες επιχειρήσεις επίδομα ειδικού σκοπού ύψους 1.000 ευρώ για κάθε μήνα εφαρμογής περιοριστικών μέτρων.

Να διαγραφεί τμήμα των χρεών προς την εφορία και τις τράπεζες. Να διαγραφούν τόκοι, πρόστιμα και το 30% του κεφαλαίου για τους εν ενεργεία εργαζομένους και αυτοαπασχολούμενους και 50% για όσους είναι άνεργοι.

Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ, από το οικονομικό έτος 2019. Την κατάργηση ΕΝΦΙΑ και τέλους επιτηδεύματος. Τη μείωση των έμμεσων φόρων.

Επιδότηση των εισφορών ατομικής ασφάλισης α/α για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα περιορισμού, χωρίς απώλεια συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.

Αναστολή των ρυθμίσεων σε τράπεζες, ΔΕΗ για όσο διάστημα κρατούν τα μέτρα περιορισμού. Φθηνότερο τιμολόγιο σε φως, νερό, τηλέφωνο, χωρίς χαράτσια που δεν αφορούν την κατανάλωση.

Την αναστολή κατασχέσεων και την απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Καθιέρωση ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού για τους α/α.

Επίσης, απαιτεί μέτρα που θα μειώσουν το κόστος παραγωγής:

Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές - Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50% στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους.

Κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα αγροκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας. Φθηνά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες ενάντια στην κερδοσκοπία εμπόρων και βιομηχανιών.

Να γίνουν τα απαραίτητα έργα υποδομής για εξασφάλιση επαρκούς άρδευσης, αντιπλημμυρικά έργα. Να αποζημιωθούν στο 100% οι ζημιές από τις διάφορες καταστροφές, χωρίς αστερίσκους.

Έχει διαβαστεί 412 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Η ταβέρνα "Πλάτανος" τώρα κοντά σας και με Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως συννεφιασμένος
Κυρίως συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 18 °C
Άνεμος Ν 1-2 μποφόρ

Σάββατο, 15 Μαϊου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 11 ως 19 °C
Άνεμος ΝΝΔ 1-2 μποφόρ

Κυριακή, 16 Μαϊου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 14 ως 24 °C
Άνεμος ΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 195 επισκέπτες και 0 μέλη.