Τρίτη, 05 Μάρ, 2024

  • “Ο Πόλεμος της Τροίας δεν θα γίνει”
  • ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ: Κατεπείγουσα Ερώτηση για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων και για το αδιάβλητο των ευρωεκλογών
  • ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Περήφανος για την αντιλαϊκή του διακυβέρνηση και την εξαπάτηση του λαού
  • Εκλογές στην Ομάδα Γυναικών Βέροιας της ΟΓΕ
  • «90,4 ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΑ FM»: Ανανεωμένο πρόγραμμα με νέες θεματικές εκπομπές
  • Κανονικά υποψήφιος για την προεδρία ο Τραμπ έκρινε το Ανώτατο Δικαστήριο
“Ο Πόλεμος της Τροίας δεν θα γίνει”1 ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ: Κατεπείγουσα Ερώτηση για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων και για το αδιάβλητο των ευρωεκλογών2 ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Περήφανος για την αντιλαϊκή του διακυβέρνηση και την εξαπάτηση του λαού3 Εκλογές στην Ομάδα Γυναικών Βέροιας της ΟΓΕ4 «90,4 ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΑ FM»: Ανανεωμένο πρόγραμμα με νέες θεματικές εκπομπές5 Κανονικά υποψήφιος για την προεδρία ο Τραμπ έκρινε το Ανώτατο Δικαστήριο6

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΣΤΟΙΧΕΙΑ «ΕΡΓΑΝΗ»: Μείον 32.000 θέσεις εργασίας τον πρώτο μήνα του 2024

«Ρεκόρ» 20ετίας για το αρνητικό ισοζύγιο, σχεδόν οι μισές θέσεις εργασίας είναι με συμβάσεις - λάστιχοΤο μεγαλύτερο αρνητικό ισοζύγιο στις ροές μισθωτής απασχόλησης, τουλάχιστον την τελευταία 20ετία, κατέγραψε το πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη» για τον πρώτο μήνα του 2024. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία τον περασ... Περισσότερα

Ερμαιο στα «κοράκια» των servicers εκατομμύρια χρεωμένα νοικοκυριά

από Η Άλλη Άποψη
Ερμαιο στα «κοράκια» των servicers εκατομμύρια χρεωμένα νοικοκυριά
Ερμαιο στα νύχια των «κορακιών» των funds και των servicers παραδίδει η κυβέρνηση χιλιάδες χρεωμένα λαϊκά νοικοκυριά που δεν είναι σε θέση να αποπληρώσουν το δάνειό τους και ζουν επί χρόνια με τον εφιάλτη του πλειστηριασμού και της κατάσχεσης περιουσιακών τους στοιχείων.


Συγκεκριμένα, με τροπολογίες που κατέθεσε σαν τον κλέφτη το Σάββατο στο νομοσχέδιο για τα «κόκκινα» δάνεια, το οποίο ψηφίστηκε χτες, η κυβέρνηση νομοθετεί:

1ον: Την αναγνώριση του «δικαιώματος» των servicers να επισπεύδουν διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης έναντι «κόκκινων» δανείων, δηλαδή να προχωρούν σε πλειστηριασμούς και κατασχέσεις σε βάρος των χρεωμένων λαϊκών νοικοκυριών.

2ον: Ικανοποιεί ένα πάγιο αίτημα των servicers, να αξιώνουν από τους υπερχρεωμένους οφειλέτες προκαταβολή 10% προκειμένου να μπουν σε ρύθμιση μέσω του εξωδικαστικού μηχανισμού. Με αυτήν τη ρύθμιση χιλιάδες χρεωμένα νοικοκυριά αποκλείονται από το ενδεχόμενο ρύθμισης, αφού είναι προφανές ότι θα αδυνατούν να πληρώσουν ένα ποσό που φτάνει στο 10% της αξίας του κεφαλαίου της οφειλής.

Συγκεκριμένα οι servicers, όπως αναφέρεται στην τροπολογία, νομιμοποιούνται «να ασκούν, ως δικαιούχοι διάδικοι, ένδικα βοηθήματα, να προβαίνουν σε δικαστικές ενέργειες για είσπραξη των υπό διαχείριση απαιτήσεων, καθώς και να παρίστανται και να συμμετέχουν στις αναφερόμενες διαδικασίες». Επιπλέον, το νέο πλαίσιο προσδιορίζει τα νομιμοποιητικά έγγραφα που απαιτούνται προκειμένου να νομιμοποιείται η άσκηση των παρεχόμενων δικαιωμάτων από τους διαχειριστές πιστώσεων.

Θυμίζουμε ότι το ζήτημα του να νομιμοποιούνται οι servicers ως επισπεύδοντες πλειστηριασμών ήρθε στην επικαιρότητα μετά από απόφαση του Αρείου Πάγου περί του αντιθέτου. Βέβαια, και μέχρι σήμερα τα «κοράκια» των funds και οι servicers το έκαναν έτσι κι αλλιώς, πατώντας πάνω σε νόμο του 2015, επί ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και σε νόμο του 2003, επί ΠΑΣΟΚ. Απλά με την τροπολογία διευθετήθηκε η νομική ...λεπτομέρεια που εντόπισε ο Αρειος Πάγος ότι έπρεπε.

Με τη δεύτερη τροπολογία η κυβέρνηση σπεύδει να πετάξει εκτός διαδικασίας τους χρεωμένους δανειολήπτες που προσπαθούσαν να κερδίσουν χρόνο μπαίνοντας στην πλατφόρμα του εξωδικαστικού συμβιβασμού, για να βρουν χρήματα και να σώσουν το σπίτι τους, αλλά στη συνέχεια δεν μπορούσαν να αποπληρώσουν τη ρύθμιση. Επιταχύνει έτσι το ξεσπίτωμα, για να μη χάνουν χρόνο τα «κοράκια» στην «αξιοποίηση» των ακινήτων.


Έχει διαβαστεί 280 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Ο Καιρός στη Βέροια


Could not get weather data!

Ποιός είναι online

Έχουμε online 226 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)