Πέμπτη, 13 Ιούν, 2024

  • ΣΥΡΙΖΑ: Φουντώνει ο καυγάς με επίδικο την επανάκτηση της ικανότητας χειραγώγησης του λαού
  • ΠΑΣΟΚ: Μαλλιά κουβάρια μετά το αρνητικό αποτέλεσμα
  • Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας και Απεξάρτησης
  • ΝΑΟΥΣΑ: Με παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου και της Ομοσπονδίας Οικοδόμων σταμάτησαν εργασίας εν μέσω καύσωνα
  • Ατελείωτος κατήφορος
  • Συνέχιση των δολοφονικών ισραηλινών επιθέσεων αμέσως μετά το ψήφισμα του ΟΗΕ
ΣΥΡΙΖΑ: Φουντώνει ο καυγάς με επίδικο την επανάκτηση της ικανότητας χειραγώγησης του λαού1 ΠΑΣΟΚ: Μαλλιά κουβάρια μετά το αρνητικό αποτέλεσμα2 Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας και Απεξάρτησης3 ΝΑΟΥΣΑ: Με παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου και της Ομοσπονδίας Οικοδόμων σταμάτησαν εργασίας εν μέσω καύσωνα4 Ατελείωτος κατήφορος 5 Συνέχιση των δολοφονικών ισραηλινών επιθέσεων αμέσως μετά το ψήφισμα του ΟΗΕ6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Δεν αλλάζει έτσι η κατάσταση...

Τεράστια προβολή γνωρίζει τις τελευταίες μέρες και στη χώρα μας ο «YouTuber» από την Κύπρο που κατάφερε να εκλεγεί ευρωβουλευτής ως «ανεξάρτητος» υποψήφιος, και μάλιστα τρίτος στη σειρά, πίσω από το ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ. Αυτό που προβάλλεται τώρα είναι η δύναμη των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, στα οποία ο ίδιος διαπρέπει (και κονομάει...) σ... Περισσότερα

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ: Να μετακινούνται δωρεάν οι στρατευμένοι κατά τη διάρκεια της θητείας τους

από Η Άλλη Άποψη
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ: Να μετακινούνται δωρεάν οι στρατευμένοι κατά τη διάρκεια της θητείας τους

Δωρεάν μετακινήσεις για τους στρατευμένους, κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής τους θητείας, ζητάει το ΚΚΕ το οποίο κατέθεσε σχετική Ερώτηση στη Βουλή, προς τους υπουργούς Άμυνας και Μεταφορών. Την Ερώτηση υπογράφουν οι βουλευτές του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, Νίκος Καραθανασόπουλος, Γιώργος Λαμπρούλης, Νίκος Παπαναστάσης, Λεωνίδας Στολτίδης και Μανώλης Συντυχάκης.

Παραθέτουμε το κείμενο της Ερώτησης:

«Ολοένα και περισσότερο πληθαίνουν δημοσιεύματα με διαμαρτυρίες στρατευμένων από στρατιωτικές μονάδες, αλλά και από στρατευμένους από την Ελληνική Δύναμη Κύπρου, για το κόστος των μετακινήσεων από και προς τη μονάδα τους, που είναι δυσβάστακτο και επιβαρύνει οικονομικά αποκλειστικά τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Ο πενιχρός, λεγόμενος μισθός των φαντάρων που είναι 8,6 ευρώ το μήνα δεν μπορεί να καλύψει ούτε καν τις στοιχειώδεις καθημερινές ανάγκες των στρατευμένων, πολύ δε περισσότερο τα έξοδα των μετακινήσεων τους.

Η κυβέρνηση αντί να καλύπτει όλες τις δαπάνες των στρατευμένων, ολοένα και περισσότερες από αυτές τις μετακυλίει στον οικογενειακό προϋπολογισμό των οικογενειών των στρατευμένων, όπως η αγορά υλικών και μέσων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, η αγορά εξοπλισμού ένδυσης, εθνοσήμων και διακριτικών κ.α.

Η κυβέρνηση οφείλει να αναλαμβάνει όλα τα έξοδα μετακίνησης των στρατευμένων από και προς το στρατόπεδο. Οι μετακινήσεις λόγω μετάθεσης, τοποθέτησης, απόσπασης να γίνονται με υπηρεσιακά μέσα ή δωρεάν με λεωφορείο, τρένο, πλοίο, αεροπλάνο. Οι μετακινήσεις λόγω άδειας να γίνονται είτε με υπηρεσιακά μέσα, είτε με κάλυψη του συνόλου του τιμήματος των εισιτηρίων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, από τη μονάδα στον τόπο διαμονής και αντίστροφα. Οι μετακινήσεις λόγω "εξόδου" να γίνονται με υπηρεσιακά μέσα. Σε διαφορετική περίπτωση να καλύπτονται πλήρως τα έξοδα μετακίνησης από το στρατόπεδο στην πλησιέστερη έδρα δήμου και αντίστροφα. Δωρεάν εισιτήρια σε όλες τις αστικές συγκοινωνίες.

Επίσης η κυβέρνηση οφείλει να πάρει τα ίδια μέτρα και για όσους υπηρετούν στην Ελληνική Δύναμη Κύπρου, όπου το κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων είναι δυσβάσταχτο.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί, τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για τη δωρεάν μετακίνηση των στρατευμένων με όλα τα μέσα μετακίνησης σε όλη τη διάρκεια της θητείας τους;».


Έχει διαβαστεί 876 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Κυκλοφόρησε το νέο (11ο) βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 394 επισκέπτες και 0 μέλη.