Τρίτη, 05 Δεκ, 2023

 • ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ!...
 • Η ΚΝΕ ΓΙΑ ΤΑ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ
 • «Πράσινα άλογα» η έγνοια τους για το περιβάλλον και το κλίμα
 • ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΠΑΝΤΑ ΚΟΙΤΟΥΝ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥΣ. ΕΜΕΙΣ?
 • Κούνια που τους κούναγε
 • Πάνω από 6 στους 10 αυτοαπασχολούμενους θα πληρώσουν παραπάνω φόρο!
ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ!...1 Η ΚΝΕ ΓΙΑ ΤΑ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ2 «Πράσινα άλογα» η έγνοια τους για το περιβάλλον και το κλίμα3 ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΠΑΝΤΑ ΚΟΙΤΟΥΝ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥΣ. ΕΜΕΙΣ?4 Κούνια που τους κούναγε5 Πάνω από 6 στους 10 αυτοαπασχολούμενους θα πληρώσουν παραπάνω φόρο!6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Κυβέρνηση και προμηθευτές λένε στους καταναλωτές «Διαλέξτε πώς θα χάσετε... »

Στην τελική ευθεία έχει μπει το νέο σύστημα χρεώσεων στο ηλεκτρικό ρεύμα που θα ισχύσει από την 1η Γενάρη και θα προκαλέσει ένα νέο ...ηλεκτροσόκ σε εκατομμύρια λαϊκά νοικοκυριά.Από 1.1.2024, λοιπόν, αλλάζει ο τρόπος τιμολόγησης και όχι μόνο δεν θα περιλαμβάνει καμία απολύτως μείωση, αλλά επανέρχεται η ρήτρα αναπροσαρμογής στους λ... Περισσότερα

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ: Να μετακινούνται δωρεάν οι στρατευμένοι κατά τη διάρκεια της θητείας τους

από Η Άλλη Άποψη
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ: Να μετακινούνται δωρεάν οι στρατευμένοι κατά τη διάρκεια της θητείας τους

Δωρεάν μετακινήσεις για τους στρατευμένους, κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής τους θητείας, ζητάει το ΚΚΕ το οποίο κατέθεσε σχετική Ερώτηση στη Βουλή, προς τους υπουργούς Άμυνας και Μεταφορών. Την Ερώτηση υπογράφουν οι βουλευτές του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, Νίκος Καραθανασόπουλος, Γιώργος Λαμπρούλης, Νίκος Παπαναστάσης, Λεωνίδας Στολτίδης και Μανώλης Συντυχάκης.

Παραθέτουμε το κείμενο της Ερώτησης:

«Ολοένα και περισσότερο πληθαίνουν δημοσιεύματα με διαμαρτυρίες στρατευμένων από στρατιωτικές μονάδες, αλλά και από στρατευμένους από την Ελληνική Δύναμη Κύπρου, για το κόστος των μετακινήσεων από και προς τη μονάδα τους, που είναι δυσβάστακτο και επιβαρύνει οικονομικά αποκλειστικά τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Ο πενιχρός, λεγόμενος μισθός των φαντάρων που είναι 8,6 ευρώ το μήνα δεν μπορεί να καλύψει ούτε καν τις στοιχειώδεις καθημερινές ανάγκες των στρατευμένων, πολύ δε περισσότερο τα έξοδα των μετακινήσεων τους.

Η κυβέρνηση αντί να καλύπτει όλες τις δαπάνες των στρατευμένων, ολοένα και περισσότερες από αυτές τις μετακυλίει στον οικογενειακό προϋπολογισμό των οικογενειών των στρατευμένων, όπως η αγορά υλικών και μέσων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, η αγορά εξοπλισμού ένδυσης, εθνοσήμων και διακριτικών κ.α.

Η κυβέρνηση οφείλει να αναλαμβάνει όλα τα έξοδα μετακίνησης των στρατευμένων από και προς το στρατόπεδο. Οι μετακινήσεις λόγω μετάθεσης, τοποθέτησης, απόσπασης να γίνονται με υπηρεσιακά μέσα ή δωρεάν με λεωφορείο, τρένο, πλοίο, αεροπλάνο. Οι μετακινήσεις λόγω άδειας να γίνονται είτε με υπηρεσιακά μέσα, είτε με κάλυψη του συνόλου του τιμήματος των εισιτηρίων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, από τη μονάδα στον τόπο διαμονής και αντίστροφα. Οι μετακινήσεις λόγω "εξόδου" να γίνονται με υπηρεσιακά μέσα. Σε διαφορετική περίπτωση να καλύπτονται πλήρως τα έξοδα μετακίνησης από το στρατόπεδο στην πλησιέστερη έδρα δήμου και αντίστροφα. Δωρεάν εισιτήρια σε όλες τις αστικές συγκοινωνίες.

Επίσης η κυβέρνηση οφείλει να πάρει τα ίδια μέτρα και για όσους υπηρετούν στην Ελληνική Δύναμη Κύπρου, όπου το κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων είναι δυσβάσταχτο.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί, τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για τη δωρεάν μετακίνηση των στρατευμένων με όλα τα μέσα μετακίνησης σε όλη τη διάρκεια της θητείας τους;».


Έχει διαβαστεί 851 φορές

Σχόλια

 • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη Βέροια


Could not get weather data!

Ποιός είναι online

Έχουμε online 311 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)