Τρίτη, 05 Δεκ, 2023

  • ΣΥΡΙΖΑ: Συναίνεση για δημοσιονομική αναβάθμιση, ελληνοτουρκικά και επιστολική ψήφο
  • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Παρουσιάστηκε ο Γ2 Τόμος του Δοκιμίου Ιστορίας του ΚΚΕ από την Ελ. Μπέλλου
  • Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Π. Φιρτινίδου
  • Ο Κ. Σκανδαλίδης στη Βέροια
  • Γιάννης Γεωργάκης δημοσιογράφος, συγγραφέας: «Το ελληνικό ποδόσφαιρο κυριολεκτικά βαλτώνει, δεν υπάρχει διάθεση να βελτιωθούν τα πράγματα»
  • ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ: Εξαιρετικά επικίνδυνες για τους λαούς οι «πρ
ΣΥΡΙΖΑ: Συναίνεση για δημοσιονομική αναβάθμιση, ελληνοτουρκικά και επιστολική ψήφο1 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Παρουσιάστηκε ο Γ2 Τόμος του Δοκιμίου Ιστορίας του ΚΚΕ από την Ελ. Μπέλλου2 Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Π. Φιρτινίδου3 Ο Κ. Σκανδαλίδης στη Βέροια4 Γιάννης Γεωργάκης δημοσιογράφος, συγγραφέας: «Το ελληνικό ποδόσφαιρο κυριολεκτικά βαλτώνει, δεν υπάρχει διάθεση να βελτιωθούν τα πράγματα»5 ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ: Εξαιρετικά επικίνδυνες για τους λαούς οι «πρ6

Το Σχόλιο της Ημέρας

«Νέα Αριστερά» με γνωστά παλιά υλικά στην υπηρεσία της πολιτικής του κεφαλαίου

Το όνομα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που συγκρότησαν οι 11 βουλευτές που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, παρουσίασαν σήμερα. Το όνομα που επιλέχθηκε, «Νέα Αριστερά», διανθίστηκε κατά την διάρκεια της εκδήλωσης και των τοποθετήσεων με γνωστά παλιά υλικά και αυταπάτες που αποσκοπούν στην εξυπηρέτηση της πολιτικής εξασφάλισης του καπιταλι... Περισσότερα

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ: Να παρθούν μέτρα για τους επαγγελματίες της εστίασης που δεν διαθέτουν υπαίθριους χώρους

από Η Άλλη Άποψη
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ: Να παρθούν μέτρα για τους επαγγελματίες της εστίασης που δεν διαθέτουν υπαίθριους χώρους

Τη λήψη μέτρων για τους επαγγελματίες της εστίασης που δεν διαθέτουν υπαίθριους χώρους ζητούν με Ερώτησή τους προς τους υπουργούς Ανάπτυξης και Οικονομικών οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, Διαμάντω Μανωλάκου, Γιώργος Λαμπρούλης, Λεωνίδας Στολτίδης και Μανώλης Συντυχάκης.

Συγκεκριμένα:

«Η κυβέρνηση συνεχίζει να κρύβει τις εγκληματικές ευθύνες που έχει πίσω από την επίκληση της "ατομικής ευθύνης". Μάλιστα το τελευταίο διάστημα η επίκληση στην ατομική ευθύνη γίνεται με χυδαίο τρόπο όπως για παράδειγμα το "αντάλλαγμα" των 150 ευρώ για τους νέους που θα εμβολιαστούν ή ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνηση αποφάσισε να ανοίξουν οι κλειστοί χώροι της εστίασης.

Στις ανακοινώσεις που έγιναν από μεριάς της κυβέρνησης, δεν έγινε πουθενά λόγος για μέτρα στήριξης ιδιαίτερα στους επαγγελματίες της εστίασης που έχουν αμιγώς κλειστούς ή διαθέτουν περιορισμένους εξωτερικούς χώρους. Πολύ περισσότερο που η πλειοψηφία αυτών των επαγγελματιών που δραστηριοποιείται στα μεγάλα αστικά κέντρα (π.χ. Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα) θα ανοίξουν στις 15 Ιουλίου, δηλαδή σε μια περίοδο που αντικειμενικά τα αστικά κέντρα θα ερημώνουν εξαιτίας και των καλοκαιρινών αδειών.

Τα παραπάνω έχουν ως αποτέλεσμα οι ήδη υπερχρεωμένοι επαγγελματίες να φορτώνονται με νέα χρέη καθώς θα πρέπει να καλύψουν από την τσέπη τους τμήμα του ενοικίου του Ιουλίου και ολόκληρο τον Αύγουστο, αφού η κυβέρνηση διακόπτει τις αντίστοιχες επιδοτήσεις στη λογική ότι θα μπορούν να είναι ανοιχτοί.

Το ΚΚΕ θεωρεί απολύτως αναγκαίο η κυβέρνηση να πάρει τώρα μέτρα στήριξης των μικρών επαγγελματιών της εστίασης που δε διαθέτουν ή διαθέτουν περιορισμένους υπαίθριους χώρους, όπως να συνεχιστεί η επιδότηση στο 100% του ύψους του ενοικίου, καθώς και να στηριχθούν οικονομικά για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους μέχρις ότου να έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν με όρους που να μπορούν να στηρίξουν το εισόδημά τους.

Ερωτώνται οι κ. υπουργοί, τι μέτρα προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση για τη στήριξη των μικρών επαγγελματιών της εστίασης που οι επιχειρήσεις τους δε διαθέτουν υπαίθριους χώρους ή διαθέτουν περιορισμένους;».


Έχει διαβαστεί 578 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη Βέροια


Could not get weather data!

Ποιός είναι online

Έχουμε online 290 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)