Τετάρτη, 18 Φεβ, 2026

  • Γιορτής Αποκριάς 2026 /Δράσεις ΚΕΠΑ Δ. Βέροιας
  • Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την πρόθεση της κυβέρνησης για αποστολή ελληνικής κατοχικής δύναμης στη Γάζα
  • ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ
  • Στην Αλεξάνδρεια παρουσιάζει αύριο Τετάρτη 18/2 το νέο του βιβλίο ο Αλέκος Χατζηκώστας
  • Ο ξεριζωμός δεν έχει εθνικότητα, ούτε διαβατήριο ο πόνος...
  • ΠΑΜΕ: Η μνήμη των 200 εκτελεσμένων κομμουνιστών, των αλύγιστων ηρώων της τάξης μας, είναι παρακαταθήκη αγώνα για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, φτώχεια και πολέμους
Γιορτής Αποκριάς 2026 /Δράσεις ΚΕΠΑ Δ. Βέροιας1 Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την πρόθεση της κυβέρνησης για αποστολή ελληνικής κατοχικής δύναμης στη Γάζα2 ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ3 Στην Αλεξάνδρεια παρουσιάζει αύριο Τετάρτη 18/2 το νέο του βιβλίο ο Αλέκος Χατζηκώστας4 Ο ξεριζωμός δεν έχει εθνικότητα, ούτε διαβατήριο ο πόνος...5 ΠΑΜΕ: Η μνήμη των 200 εκτελεσμένων κομμουνιστών, των αλύγιστων ηρώων της τάξης μας, είναι παρακαταθήκη αγώνα για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, φτώχεια και πολέμους6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Κόκκινο νήμα

Κόκκινο νήμα

Ναι, η πιο μεγάλη πράξη της ζωής μαςείναι η απόφαση του θανάτου μας,όταν υπάρχει κάποια διέξοδος όταν μπορείς και να τον αποφύγεις,και συ τον διαλέγεις σαν τιμή και σα χρέος για τους άλλους,πιο πέρα απ' τις ανάγκες σου.Οποιος μπορεί να νικήσει μια στιγμή τη ζωή τουνικάει και το θάνατο...(Γ. Ρίτσος, «Αποχαιρετισμός»)Την Κυριακή το πρωί,... Περισσότερα

Ετοιμη για αποστολή τεθωρακισμένων στην Ουκρανία η κυβέρνηση

από Η Άλλη Άποψη
Ετοιμη για αποστολή τεθωρακισμένων στην Ουκρανία η κυβέρνηση
Βαθαίνει η εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία με αποστολή κι αλλού πολεμικού υλικού στην κυβέρνηση Ζελένσκι, μπαίνοντας έτσι ακόμα περισσότερο στο στόχαστρο των αντίπαλων ιμπεριαλιστικών κέντρων αλλά και αποδυναμώνοντας παραπέρα την άμυνα της χώρας για τα ΝΑΤΟικά σχέδια.

Οπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή από το υπουργείο Αμυνας, «σε συνέχεια της απόφασης του πρωθυπουργού, Κυρ. Μητσοτάκη, και του καγκελαρίου Olaf Scholz, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος και η Γερμανίδα υπουργός Αμυνας Christine Lambrecht, προκειμένου να υποστηριχθεί η άμυνα της Ουκρανίας, ενάντια στη συνεχιζόμενη επιθετικότητα της Ρωσίας, συμφώνησαν για την παραχώρηση 40 τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης BMP-1 από την Ελλάδα στην Ουκρανία, τα οποία θα αντικατασταθούν από 40 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης MARDER, που θα παραχωρηθούν από τη Γερμανία στην Ελλάδα».

Θυμίζουμε ότι λόγος προηγουμένως γινόταν για 30 τέτοια οχήματα σοβιετικής σχεδίασης που έχει στη διάθεσή του ο Στρατός Ξηράς, οικεία στη χρήση τους για τους Ουκρανούς μαχητές. Το Βερολίνο ανέλαβε τη δέσμευση να τα αντικαταστήσει με δυτικογερμανικής κατασκευής «Marder», τα οποία βρίσκονταν σε αποθήκες.

Από πλευράς της κυβέρνησης διαχέονται πληροφορίες ότι η εν λόγω παράδοση - παραλαβή θα γίνει περί τα τέλη του μήνα, και με την προϋπόθεση ότι πρώτα οι Γερμανοί θα στείλουν τα δικά τους οχήματα εδώ. Τονίζουν ωστόσο ότι τις τελευταίες δύο μέρες της σχετικής ανακοίνωσης προηγήθηκαν «εντατικές διαπραγματεύσεις», με τους Γερμανούς να πιέζουν, όπως φαίνεται, για άμεση αποστολή των ελληνικών τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης.

Προσώρας παραμένουν στο 308 Προκεχωρημένο Εργοστάσιο Βάσης (308 ΠΕΒ) στη Θεσσαλονίκη, όπου συνεχίζονται εργασίες ώστε να καταστούν πλήρως λειτουργικά και κατόπιν σε αμερικανοΝΑΤΟικό σιδηροδρομικό δρομολόγιο από Αλεξανδρούπολη για Ουκρανία.

Έχει διαβαστεί 732 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 226 επισκέπτες και 0 μέλη.