Δευτέρα, 23 Μάι, 2022

  • Κινούμενο στις ίδιες ράγες αναζητά ρόλο ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ...
  • Ενα εκατομμύριο άνεργοι δεν βρίσκουν δουλειά
  •  Γιαννακοχώρι, ετών 250! Παλαιόσπιτο ετών 98! Τριανταφυλλιά στη στέγη, ετών 50! Μουριά στην αυλή ετών 96!
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 22/5
  • Χαράλαμπος Καπουρτίδης, μέλος του Δ.Σ της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (Π.Ο.Ε.) : ««Όλοι οι λαοί φιλοξενούμαστε απ’αυτή τη γη, δεν χρειάζεται να την καταστρέφουμε, δεν χρειάζεται να σκοτωνόμαστε.»¨
  • Εγκαινιάστηκε η έκθεση Ζωγραφικής & Φωτογραφίας με θέμα την πόλη της Βέροιας
Κινούμενο στις ίδιες ράγες αναζητά ρόλο ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ...1 Ενα εκατομμύριο άνεργοι δεν βρίσκουν δουλειά2  Γιαννακοχώρι, ετών 250! Παλαιόσπιτο ετών 98! Τριανταφυλλιά στη στέγη, ετών 50! Μουριά στην αυλή ετών 96!3 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 22/54 Χαράλαμπος Καπουρτίδης, μέλος του Δ.Σ της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (Π.Ο.Ε.) : ««Όλοι οι λαοί φιλοξενούμαστε απ’αυτή τη γη, δεν χρειάζεται να την καταστρέφουμε, δεν χρειάζεται να σκοτωνόμαστε.»¨5 Εγκαινιάστηκε η έκθεση Ζωγραφικής & Φωτογραφίας με θέμα την πόλη της Βέροιας6

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΟΗΕ: Ο αριθμός των ξεριζωμένων ξεπέρασε το ορόσημο των 100 εκατομμυρίων

Μετά το αρνητικό ρεκόρ με τον αριθμό των ανθρώπων που πεινπύν, το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα σπάει ένα ακόμη θλιβερό ρεκόρ, δημιουργώντας τον μεγαλύτερο αριθμό ξεριζωμένων που έχει καταγραφεί ποτέ στην ανθρώπινη ιστορία.Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα η Υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, ο αριθμός τω... Περισσότερα

Για άλλη μια φορά κατέρρευσε με τον χιονιά το «επιτελικό κράτος» της ΝΔ

από Η Άλλη Άποψη
Για άλλη μια φορά κατέρρευσε με τον χιονιά το «επιτελικό κράτος» της ΝΔ

Λίγες μόνο μέρες μετά την κακοκαιρία «Διομήδης», η νέα κακοκαιρία «Ελπίδα» αποκάλυψε για μια ακόμα φορά το «επιτελικό» μπάχαλο της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Για μια κακοκαιρία που είχε προβλεφθεί ήδη εδώ και αρκετές μέρες ο κρατικός μηχανισμός αποδείχτηκε ακόμα μια φορά γυμνός.

Όσο και αν η κυβέρνηση και τα κυρίαρχα ΜΜΕ προσπάθησαν να πείσουν ότι όλα ήταν έτοιμα απέναντι στην κακοκαιρία, η αλήθεια αποδείχτηκε διαφορετική. Η πολυδιαφημισμένη όλες τις προηγούμενες μέρες ετοιμότητα, με εικόνες εκχιονιστικών στα ΜΜΕ να παρουσιάζονται -υποτίθεται- έτοιμα να δώσουν τη μάχη με το χιονιά, αποδείχτηκε επικοινωνιακή φούσκα που έσκασε όταν με τις πρώτες πρωινές νιφάδες έκλεισαν κεντρικοί δρόμοι μέσα στην ίδια την πρωτεύουσα, ενώ για μια ακόμα φορά η εθνική οδός Αθηνών – Λαμίας έκλεισε κόβοντας την χώρα στα δύο.

Το ξεχαρβάλωμα κάθε μέσου πρόληψης απέναντι στην κακοκαιρία αποτυπώθηκε με τον πιο αποκαλυπτικό τρόπο στο κλείσιμο της Αττικής Οδού. Ακόμα και για τον κεντρικό αυτοκινητόδρομο της πρωτεύουσας δεν υπήρχε σχέδιο πρόληψης προκειμένου να αποφευχθεί ο εγκλωβισμός οδηγών στα αυτοκίνητά τους, όπως συνέβη, με αποτέλεσμα τελικά να χρειαστεί μετά από πολλές ώρες που οι άνθρωποι έμειναν μέσα στο κρύο να κληθεί ακόμα και ο στρατός προκειμένου να απεγκλωβιστούν. Συνολικά το οδικό δίκτυο της πρωτεύουσας βρίσκεται από τις πρώτες ώρες της κακοκαιρίας σε άθλια κατάσταση, δημιουργώντας κυκλοφοριακό χάος και τεράστια προβλήματα στο μεγαλύτερο μέρος της πρωτεύουσας.

Μνημείο υποκρισίας αποτελεί η τοποθέτηση του υπουργού κλιματικής κρίσης και πολιτικής προστασίας ο οποίος είπε ότι θα αναζητηθούν ευθύνες για το χάος και τον εγκλωβισμό των οδηγών στην Αττική Οδό. Αφού πρώτα στήριξαν και μπούκωσαν με κρατικό χρήμα τους αετονύχηδες του ιδιωτικού τομέα, αφού με την πολιτική τους ξεπουλάνε κάθε δημόσιο έργο, τώρα -για να διώξουν από πάνω τους τις βαρύτατες ευθύνες που έχουν για την κατάσταση που διαμορφώθηκε- μιλάνε για αναζήτηση ευθυνών στην Αττική οδό. Από την άλλη η ανακοίνωση της Αττικής Οδού μόνο οργή μπορεί να προκαλέσει, όταν για το χάος που δημιουργήθηκε επί της ουσίας κατηγορεί τους οδηγούς που… φοβήθηκαν ή είναι άπειροι, αλλά και τα… αυτοκίνητα που έπαθαν μηχανική βλάβη με αποτέλεσμα «να δυσκολεύεται το έργο του αποχιονισμού». Για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι ο ιδιωτικός τομέας τον οποίο αφειδώς ενθαρρύνει και ενισχύει και αυτή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις τίποτα δεν έχει να προσφέρει στην πρόληψη και την προστασία του λαού απέναντι σε τέτοια φαινόμενα.

Ακόμα πιο εξωφρενικό είναι το γεγονός ότι μόλις ένα χρόνο μετά την κακοκαιρία «Μήδεια» που οδήγησε σε εκτεταμένες διακοπές ρεύματος για μέρες σε περιοχές της Αττικής αλλά και όλης της Ελλάδας, και τώρα παρατηρούνται διακοπές ρεύματος σε περιοχές της Αθήνας, αλλά και σε χωριά της Εύβοιας με αποτέλεσμα άνθρωποι να μένουν χωρίς θέρμανση μέσα στο ψύχος.

Αν το χάος που δημιουργήθηκε στους δρόμους της χώρας και οι διακοπές ρεύματος είναι η μία όψη του νομίσματος, η άλλη αφορά το κρύο και την προστασία του λαού από αυτό. Σε μια Ελλάδα που μαστίζεται από την ακρίβεια και τις πρωτοφανείς αυξήσεις στην ενέργεια, η κυβέρνηση επί της ουσίας αφήνει στο έλεος του χιονιά τον κόσμο και ιδιαίτερα τα πιο φτωχά λαϊκά στρώματα που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στους φουσκωμένους λογαριασμούς του ρεύματος και του πετρελαίου. Τα ψίχουλα που ανακοινώθηκαν την προηγούμενη περίοδο όχι μόνο δεν επαρκούν για να εξασφαλιστούν επαρκώς με μέσα θέρμανσης τα πιο φτωχά λαϊκά στρώματα, αλλά στην πραγματικότητα αποτελούν κανονική κοροϊδία που αποκαλύπτουν ξεκάθαρα την ανάλγητη πολιτική την κυβέρνησης.

Μπροστά στην επέλαση του χιονιά, όλο το προηγούμενο διάστημα κυβέρνηση και ΜΜΕ μιλούσαν τεχνηέντως για τον πρωτοφανή χαρακτήρα της κακοκαιρίας, για να κρύψουν τη γύμνια και την εγκατάλειψη του κρατικού μηχανισμού. Έτσι, όπως συνέβη και σε όλες τις τελευταίες κακοκαιρίες, γινόταν λόγος για ιστορικό χιονιά, ώστε να εμπεδωθεί η εντύπωση ότι θα φταίει αυτός και τα πρωτόγνωρα φαινόμενα που θα φέρει για την κατάρρευση του κρατικού μηχανισμού και όχι η πολιτική που εδώ και χρόνια έχει εγκαταλείψει κάθε μέσο πρόληψης και προστασίας απέναντι σε τέτοιου είδους φαινόμενα. Στην ίδια κατεύθυνση, από διάφορα κυρίαρχα ΜΜΕ γίνεται λόγος για μια ακόμα φορά για ακραία φαινόμενα που οφείλονται στην κλιματική αλλαγή. Γίνεται έτσι η κλιματική αλλαγή το χαλί κάτω από το οποίο κρύβονται οι κυβερνητικές πολιτικές που ξηλώνουν χρόνο με το χρόνο κάθε μέσο προστασίας και πρόληψης.

Βέροια 25 Ιανουαρίου 2022

Έχει διαβαστεί 381 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 13 °C
Άνεμος Β 1-2 μποφόρ

Δευτέρα, 23 Μαϊου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 17 ως 30 °C
Άνεμος Α 1-3 μποφόρ

Τρίτη, 24 Μαϊου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 18 ως 30 °C
Άνεμος ΑΒΑ 2-4 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 1201 επισκέπτες και 1 μέλος.