Εχει ενδιαφέρον να παρακολουθήσει κανείς τις αντιδράσεις των διάφορων εθνικιστικών - σκοταδιστικών - ακροδεξιών κομμάτων για τις εξελίξεις στη Συρία.Ενώ με μεγάλη ευκολία καταγγέλλουν την Τουρκία για τη στήριξη των τζιχαντιστών, δεν βγάζουν άχνα για τον βρώμικο ρόλο των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, ούτε βέβαια για το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ, που στην ... Περισσότερα
Για «γόνιμη αντιπολίτευση» διαβεβαιώνει το κεφάλαιο ο Ν. Ανδρουλάκης
από Η Άλλη Άποψη
«Γόνιμη αντιπολίτευση» η οποία θα οικοδομήσει «εναλλακτική προοδευτική πρόταση εξουσίας», με κεντρικό ζήτημα την «ανθεκτικότητα», υποσχέθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚΝ.Ανδρουλάκης, συμμετέχοντας τη Τρίτη σε συζήτηση στο πλαίσιο του «Thessaloniki Summit» που διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδας (ΣΒΕ), σε μια ακόμη επιβεβαίωση των στρατηγικών συγκλίσεων με τη ΝΔ.
Εξηγώντας τι εννοεί με τον όρο ανθεκτικότητα, σημείωσε πως αφορά «το πως η Ελλάδα δεν θα είναι πάντα ευάλωτη στις διεθνείς κρίσεις», και ισχυρίστηκε πως όλες οι «κρίσεις» που αντιμετώπισε τα τελευταία χρόνια η χώρα, είναι «ξενόφερτες». Σε αυτές συμπεριέλαβε την παγκόσμια καπιταλιστική οικονομική κρίση, το προσφυγικό-μεταναστευτικό, τη διαχείριση της πανδημίας, τα ενεργειακά ζητήματα, τα θέματα του πληθωρισμού και της ακρίβειας.
Ο ίδιος απέφυγε να θέσει τον στόχο του ΠΑΣΟΚ για τις ευρωεκλογές, ενώ μιλώντας για τις διεργασίες στο χώρο της Σοσιαλδημοκρατίας και σε ερώτηση για το τι θα πράξει εάν αποχωρήσουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όπως η Εφη Αχτσιόγλου και ο Αλ. Χαρίτσης, ανέφερε πως προτεραιότητά του είναι να αναδείξει πρόσωπα στο ΠΑΣΟΚ από το εσωτερικό, και πως θα επιδιώξει συμμαχίες με «όρους πολιτικούς και όχι όρους εξουσίας» με ένα κομμάτι της αριστεράς και της οικολογίας.
Ακόμα, μιλώντας για την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης, σημείωσε πως ενόψει της επίσκεψης Ερντογαν στην Ελλάδα στόχος θα πρέπει να είναι η επίτευξη ενός «νέου Ελσίνκι» για τα Ελληνοτουρκικά με «καρότο» όπως είπε, την αναβάθμιση της τελωνειακής ένωσης με την Τουρκία.
Απροκάλυπτα στήριξε τη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού, αναγνωρίζοντας στο Ισραήλ το «νόμιμο δικαίωμα στην άμυνα», με περισσότερο σεβασμό στους «κανόνες που διέπονται από το διεθνές δίκαιο».