Τετάρτη, 24 Ιούλ, 2024

  • Φουρτούνες
  • Επαινοι...
  • Ο «πήχης»
  • Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας: «Από τη Γη ως τον ουρανό: μαθαίνω, σκέφτομαι, ζω...»
  • Γιορτή Πίτας στο Σέλι
  • Η Τουρκία έστειλε πολεμικά πλοία ανάμεσα σε Κάσο και Κάρπαθο σε περιοχή που χαρακτηρίζει «τουρκική υφαλοκρηπίδα»
Φουρτούνες1 Επαινοι...2 Ο «πήχης»3 Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας: «Από τη Γη ως τον ουρανό: μαθαίνω, σκέφτομαι, ζω...»4 Γιορτή Πίτας στο Σέλι5 Η Τουρκία έστειλε πολεμικά πλοία ανάμεσα σε Κάσο και Κάρπαθο σε περιοχή που χαρακτηρίζει «τουρκική υφαλοκρηπίδα»6

Το Σχόλιο της Ημέρας

40 χρόνια...

40 χρόνια...

Αλλα ...40 χρόνια «αποφασιστικής προώθησης» αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων σε συνδυασμό με ματωμένα πρωτογενή πλεονάσματα θα απαιτηθούν για να διασφαλίσει η Ελλάδα «την ευημερία της» και να επιστρέψει σε δημόσιο χρέος 60% του ΑΕΠ. Τα παραπάνω ξεκαθαρίζονται από την Τράπεζα της Ελλάδας, σε ένα σαφές μήνυμα προς τον λαό ότι οι θυσίες δίχως τέ... Περισσότερα

Για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

από Η Άλλη Άποψη
Για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
Σε ανακοίνωσή του για τη σημερινή (5 Ιούνη) Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:

«Στη φετινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος δεν γιορτάζουμε, αγωνιζόμαστε και καταδικάζουμε όλους τους ενόχους για την πολιτική που καταστρέφει και εμπορευματοποιεί το περιβάλλον, με "πρωταγωνιστές" την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, τα επιτελεία του συστήματος και τους πολιτικούς εκπροσώπους τους.

Καταδικάζουμε την υποκρισία των δήθεν "προστατών" του περιβάλλοντος, που πυροδοτούν τη συνέχιση, κλιμάκωση και επέκταση των δύο ιμπεριαλιστικών πολέμων, ανάμεσα σε ΝΑΤΟ και Ρωσία στην Ουκρανία και στην αιματοκυλισμένη Παλαιστίνη από το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ. Δολοφονούν τους λαούς, λεηλατούν τους φυσικούς πόρους, καταστρέφουν τις περιουσίες τους, τα δάση, αλλά και την παραγωγική γη. Μολύνουν το έδαφος, τα ύδατα και τον αέρα, ενώ γνωρίζουν ότι ο πόλεμος επιφέρει την πιο μεγάλη καταστροφή του περιβάλλοντος και ότι οι περιοχές των πολεμικών συγκρούσεων, αλλά και άλλες γειτονικές περιοχές του πλανήτη, οδηγούνται σε κατάρρευση.

Είναι οι ίδιοι μεγάλοι πολιτικοί ένοχοι που εντείνουν τη ληστρική εκμετάλλευση του περιβάλλοντος από τους επιχειρηματικούς ομίλους. Είναι οι ίδιοι που το μετατρέπουν σε πεδίο κερδοφόρων επενδύσεων για τα υπερσυσσωρευμένα κεφάλαια, αλλά και σε ευκαιρία για να "εμπορευτούν" τη διαχείριση περιβαλλοντικών προβλημάτων, τα οποία γεννά το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα και η πολιτική τους. Αυτήν την αντιλαϊκή στρατηγική της ΕΕ για το περιβάλλον, την "Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία", προωθούν αποφασιστικά και εξειδικεύουν στην Ελλάδα όλες οι κυβερνήσεις και τα κόμματα της ΕΕ και του συστήματος, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, με την ουσιαστική συμφωνία και των άλλων κομμάτων (Νέα Αριστερά, Πλεύση Ελευθερίας, ΜέΡΑ25 κ.λπ.), που πίνουν νερό στο όνομα της ΕΕ και αυτής της πολιτικής. Χρηματοδότης αυτών των εκμεταλλευτικών σχεδίων των "πράσινων" ομίλων είναι τα "ματωμένα πλεονάσματα"και το Ταμείο Ανάκαμψης.

Αυτή η πολιτική μετατρέπει την Ενέργεια και το νερό σε πανάκριβα εμπορεύματα. Επιτρέπει τις "πράσινες επενδύσεις" όπου, όταν και όπως θέλει ο επενδυτής. Καταστρέφει δασικές εκτάσεις, βοσκοτόπια, γεωργική γη. Διευκολύνει το μπάζωμα και τη ρύπανση ποταμιών και ρεμάτων. Λαμβάνει μέτρα για την Πολιτική Προστασία με γνώμονα το κόστος και το όφελος για το κεφάλαιο, με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα, όπως αυτά που ζήσαμε με τις καταστροφές στη Θεσσαλία και στη Θράκη. Φορτώνει το οικονομικό κόστος για την πυροπροστασία στις πλάτες των λαϊκών νοικοκυριών, που τα έχει γονατίσει με τη βαριά φορολογία.

Σε αυτό το πλαίσιο, η κυβέρνηση της ΝΔ ψήφισε πρόσφατα την εκχώρηση της διαχείρισης των δασών στους ξυλοβιομήχανους και ξυλέμπορους, εξειδικεύοντας και υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της ΕΕ για αύξηση της παραγωγής Ενέργειας από δασική "βιομάζα", ώστε η βιομάζα να γίνει η τρίτη στην κατάταξη στο ενεργειακό μείγμα μέχρι το 2050. Τα δάση οδηγούνται έτσι στην πλήρη εμπορευματοποίηση, εκμετάλλευση, υποβάθμιση και καταστροφή, με σκοπό το κέρδος.

Η πολιτική τους καθορίζεται από αυτήν τη στρατηγική και τις κοινές αποφάσεις ΕΕ και ΝΑΤΟ για τη λεγόμενη"ανθεκτικότητα", που σε τελευταία ανάλυση πρόκειται για τη διαμόρφωση ενός μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, ώστε το κράτος - μέλος να μπορέσει να ανταποκριθεί στις ονομαζόμενες "νέες απειλές" και να υποστηρίζει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο του εντεινόμενου γεωστρατηγικού ανταγωνισμού.

Σήμερα ο ελληνικός λαός, οι λαοί της Ευρώπης έχουν την ευκαιρία να καταδικάσουν - και με την ψήφο τους - την πολιτική της ΕΕ, που καταστρέφει και εμπορεύεται το περιβάλλον. Να ενισχύσουν στις ευρωεκλογές το ΚΚΕ, που αποτελεί τον πραγματικό αντίπαλο της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, που πρωτοστατεί και οργανώνει τον αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος.

Πιο δυνατό ΚΚΕ σημαίνει πιο δυνατή φωνή στο Ευρωκοινοβούλιο, πιο ισχυρή αγωνιστική δράση ενάντια στον πραγματικό αντίπαλο του περιβάλλοντος».


Έχει διαβαστεί 579 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Κυκλοφόρησε το νέο (11ο) βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 483 επισκέπτες και 0 μέλη.