Τετάρτη, 24 Ιούλ, 2024

 • Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας: «Από τη Γη ως τον ουρανό: μαθαίνω, σκέφτομαι, ζω...»
 • Γιορτή Πίτας στο Σέλι
 • Η Τουρκία έστειλε πολεμικά πλοία ανάμεσα σε Κάσο και Κάρπαθο σε περιοχή που χαρακτηρίζει «τουρκική υφαλοκρηπίδα»
 • Το ΚΚΕ καταγγέλλει την ποινικοποίηση και εξάλειψη της ανθρωπιστικής βοήθειας στους Παλαιστινίους από το κατοχικό κράτος του Ισραήλ
 • Τσιάρας σε Μπαρτζώκα: Καμία οικονομική επιβάρυνση για τους παραγωγούς λαϊκών αγορών για την εγγραφή και ανανέωση εγγραφής στο ΜΕΝΟ.
 • ΚΚΕ: Για τα 50 χρόνια από την επαναφορά της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας
Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας: «Από τη Γη ως τον ουρανό: μαθαίνω, σκέφτομαι, ζω...»1 Γιορτή Πίτας στο Σέλι2 Η Τουρκία έστειλε πολεμικά πλοία ανάμεσα σε Κάσο και Κάρπαθο σε περιοχή που χαρακτηρίζει «τουρκική υφαλοκρηπίδα»3 Το ΚΚΕ καταγγέλλει την ποινικοποίηση και εξάλειψη της ανθρωπιστικής βοήθειας στους Παλαιστινίους από το κατοχικό κράτος του Ισραήλ4 Τσιάρας σε Μπαρτζώκα: Καμία οικονομική επιβάρυνση για τους παραγωγούς λαϊκών αγορών για την εγγραφή και ανανέωση εγγραφής στο ΜΕΝΟ.5 ΚΚΕ: Για τα 50 χρόνια από την επαναφορά της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Συνεκπαιδεύσεις

«Από την άσκηση στο άμεσο χτύπημα»: Μόνο έτσι μπορούν να κωδικοποιηθούν ο βομβαρδισμός της Υεμένης από το Ισραήλ και οι αποκαλύψεις ότι είχε προηγηθεί σχετική «πρόβα» με στρατιωτική συνεκπαίδευση με την Ελλάδα μόλις πριν δύο μήνες. Περισσότερα

Για την περικοπή από φέτος της ενιαίας ενίσχυσης κατά 8,5%

από Η Άλλη Άποψη
Για την περικοπή από φέτος της ενιαίας ενίσχυσης κατά 8,5%

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΠΑΣΥ

Ήδη οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι, μετά τα χαράτσια, τις αυξήσεις σε ΔΕΗ, πετρέλαιο, ΕΛΓΑ, ΟΓΑ, ΟΣΔΕ, γεωτρήσεις, στα αγροτοεφόδια και την άγρια φορολογία με 13% από το πρώτο ευρώ κλπ, οδηγούνται στην παραπέρα μείωση του πενιχρού εισοδήματός τους, ώστε άμεσα και βίαια να οδηγηθούν στο ξεκλήρισμα για όσους έχουν απομείνει! Έτσι εξυπηρετείται και υλοποιείται πιο γρήγορα ο στόχος της νέας ΚΑΠ 2014-2020, για να κυριαρχήσει η μεγάλη καπιταλιστική αγροτική εκμετάλλευση.

Η νέα αφαίμαξη στο τσεκ της ενιαίας ενίσχυσης από την κυβέρνηση της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και την ΕΕ θέλουν να περάσει στα «μουλωχτά» (δεν έγινε ενημέρωση, ούτε βγήκε ανακοίνωση), για να μην αποτελέσει και αυτό ένα από τα κριτήρια ψήφου, μπροστά στις επικείμενες εκλογές για την αυτοδιοίκηση και την Ευρωβουλή. Για να μην σταθεί εμπόδιο στα ψέματα και αυταπάτες που καλλιεργούν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, για τη σκληρή, φιλομονοπωλιακή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που οδηγεί στην καταστροφή μικρομεσαίους αγρότες και επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους, τσακίζει μισθούς και συντάξεις, καταδικάζει σε ανεργία τα παιδιά μας.

Άλλωστε, πριν 2 μήνες, οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι βρίσκονταν πανελλαδικά στα μπλόκα του αγώνα και διεκδικούσαν την επιβίωσή τους και αντιπάλευαν τις πολιτικές κυβέρνησης - ΕΕ. Γι' αυτό προφανώς καθυστερούν και δεν ανακοινώνουν πριν τις εκλογές τις νέες περικοπές που θα ακολουθήσουν στις ενισχύσεις ανά στρέμμα και είναι στα πλαίσια της νέας ΚΑΠ 2014-2020. Μάλιστα, όταν είναι οι μειώσεις 8,5% στη μεταβατική χρονιά του 2014, καταλαβαίνουμε τη χαντζάρα περικοπών από το 2015. Αυτά είναι τα εργαλεία καταστροφής της μικρομεσαίας αγροτιάς.

Η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση καλεί τις Ομοσπονδίες, τους Αγροτικούς Συλλόγους, τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους να δημιουργήσουν νέους Συλλόγους και να ενισχύσουν τους παλιούς, ώστε να αντισταθούν και να αντιπαλέψουν αυτές τις πολιτικές που τους διώχνουν από τη γη, την παραγωγή και τα χωριά τους.

Η πρόσφατη εμπειρία των μπλόκων έδειξε πως μόνο με συντονισμένους αγώνες της αγροτιάς και τη δημιουργία της κοινωνικής συμμαχίας με τους εργάτες, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, μπορεί να μπει φρένο σε αυτή την επίθεση και στην πορεία να ανατραπούν αυτές τις πολιτικές, για να ανοίξει ο δρόμος της ανάπτυξης προς όφελος της λαϊκής ευημερίας.

Οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι πρέπει να βγάλουν επίσης απαραίτητα συμπεράσματα, γιατί έχουν αρκετή πείρα πλέον από τις πολιτικές της ΕΕ, των κομμάτων που τις εφαρμόζουν και αυτών που στηρίζουν τον ευρωμονόδρομο και την ΚΑΠ. Πρέπει να είναι κριτήριο ψήφου αυτές οι πολιτικές και να καταδικαστούν στην κάλπη η ΕΕ και τα κόμματα που εφαρμόζουν ή πίνουν νερό στο όνομά της.    

Έχει διαβαστεί 574 φορές

Σχόλια

 • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Κυκλοφόρησε το νέο (11ο) βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 321 επισκέπτες και 0 μέλη.