Τρίτη, 27 Ιούλ, 2021

• Ένταξη για χρηματοδότηση δύο προτάσεων του Δήμου Βέροιας στο «Αντώνης Τρίτσης» συνολικού ύψους 3.244.922,75€
  • Διώνη Δημητριάδου ''Οδός Πανός'', 40ος χρόνος, τχ. 191, Σεπ. Δεκ. 2021 /  Ηλίας Τσέχος ''Τα Ηλικιωμένα Ανήλικα'', Φεγγίτης 2020
  • Ανακοίνωση  του Αγροτικού Συλλόγου Νάουσας "ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΝΤΥΠΑΣ" για την κατάσταση των δομών υγείας στη Νάουσα
  • Θετικό πρόσημο για την προαγωνιστική ομάδα του Πήγασου στους θερινούς αγώνες
  • Βαφτίζει «αναβαθμισμένο» το σχολείο των πολλών ταχυτήτων που εντείνει τις εκπαιδευτικές ανισότητες
  • Μουσική παράσταση AMERIKA του Δημήτρη Μυστακίδη
Ένταξη για χρηματοδότηση δύο προτάσεων του Δήμου Βέροιας στο «Αντώνης Τρίτσης» συνολικού ύψους 3.244.922,75€1 Διώνη Δημητριάδου ''Οδός Πανός'', 40ος χρόνος, τχ. 191, Σεπ. Δεκ. 2021 /  Ηλίας Τσέχος ''Τα Ηλικιωμένα Ανήλικα'', Φεγγίτης 20202 Ανακοίνωση  του Αγροτικού Συλλόγου Νάουσας "ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΝΤΥΠΑΣ" για την κατάσταση των δομών υγείας στη Νάουσα3 Θετικό πρόσημο για την προαγωνιστική ομάδα του Πήγασου στους θερινούς αγώνες4 Βαφτίζει «αναβαθμισμένο» το σχολείο των πολλών ταχυτήτων που εντείνει τις εκπαιδευτικές ανισότητες5 Μουσική παράσταση AMERIKA του Δημήτρη Μυστακίδη6

Στο «ψυγείο» και για φέτος ο κατώτατος μισθός

Μερικά ψίχουλα - κι αυτά από τον Γενάρη του 2022 - ως «αύξηση» στον κατώτατο μισθό αποφάσισε η κυβέρνηση, θέτοντας σε πλήρη εφαρμογή τον μηχανισμό μόνιμης συμπίεσης των κατώτερων μισθών που προβλέπει ο νόμος Βρούτση - Αχτσιόγλου (ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ). Αυτό ήταν το αποτέλεσμα της χτεσινής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, το οποίο, εγκρίνο... Περισσότερα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ: Ανακοίνωση για το θάνατο του Μανώλη Γλέζου

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ: Ανακοίνωση για το θάνατο του Μανώλη Γλέζου

«Έφυγε από τη ζωή, πλήρης ημερών, σε ηλικία 98 ετών, ο αγωνιστής της Αντίστασης Μανώλης Γλέζος. Ο Μανώλης Γλέζος, μαζί με τον Λάκη Σάντα, τη νύχτα της 30ής προς 31η Μάη του 1941 κατέβασαν από την Ακρόπολη τη μισητή, χιτλερική σημαία, ενέργεια-σύμβολο της θαρραλέας αντίστασης του ελληνικού λαού.

Την περίοδο της Κατοχής έδρασε μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ και του ΕΑΜ. Συνελήφθη και καταδικάστηκε 3 φορές από τις ιταλικές και τις γερμανικές δυνάμεις κατοχής.

Μετά την απελευθέρωση ανέλαβε αρχισυντάκτης στον "Ριζοσπάστη". Συλλαμβάνεται και δικάζεται το 1948. Όπως χιλιάδες αγωνιστές πέρασε χρόνια σε φυλακές, εξορίες, βασανιστήρια.

Τον Σεπτέμβρη του 1951, όντας φυλακισμένος, εκλέγεται βουλευτής με την ΕΔΑ. Αποφυλακίζεται το 1954 και το 1956 αναλαμβάνει διευθυντής της "Αυγής", που λειτουργούσε ως εφημερίδα της ΕΔΑ. Φυλακίζεται ξανά από το 1958 έως το 1962. Το 1962 τιμήθηκε από τη Σοβιετική Ένωση με το Βραβείο Λένιν για την αντιστασιακή του δράση, τον αγώνα για την ειρήνη και την πάλη ενάντια στο φασισμό.

Το 1961 εκλέχτηκε τακτικό μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ από το 8ο Συνέδριο του Κόμματος. Με την εκδήλωση του στρατιωτικού πραξικοπήματος, στις 21 Απρίλη 1967, συλλαμβάνεται και κρατείται για 4 χρόνια στο Γουδή, στο Πικέρμι, στη Γενική Ασφάλεια (Χωροφυλακής), στη Γυάρο, στο Παρθένι Λέρου. Απελευθερώθηκε το 1971 από τον Ωρωπό.

Αποχώρησε από το ΚΚΕ το 1968.

Από το 1981 και έπειτα εκλέχτηκε βουλευτής και ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ και αργότερα με τον ΣΥΡΙΖΑ. Συμμετείχε δραστήρια στο Εθνικό Συμβούλιο για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων.

Το ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Λιακάδα
Άνεμος ΝΔ 2-3 μποφόρ