Τετάρτη, 05 Μάι, 2021

• Λεπτομερής ο έλεγχος για το θάνατο της 44χρονης μετά τον εμβολιασμό της, αλλά «δεν φαίνεται να συνδέεται»
  • Εχασε ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ στο μπάσκετ
  • «Ελευθερία ή Θάνατος»: Έκθεση φωτογραφίας στη Νάουσα
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 5/5
  • Rapid Test στις Κοινότητες Γεωργιανών και Τριλόφου
  • Προετοιμάζοντας την απεργιακή συγκέντρωση
Λεπτομερής ο έλεγχος για το θάνατο της 44χρονης μετά τον εμβολιασμό της, αλλά «δεν φαίνεται να συνδέεται»1 Εχασε ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ στο μπάσκετ2 «Ελευθερία ή Θάνατος»: Έκθεση φωτογραφίας στη Νάουσα3 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 5/54 Rapid Test στις Κοινότητες Γεωργιανών και Τριλόφου5 Προετοιμάζοντας την απεργιακή συγκέντρωση6

ΑΠΕΡ­ΓΟ­YΜΕ σή­με­ρα

Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ συμμετέχοντας στην 24ωρρη απεργία που κήρυξαν οι Συνεργαζόμενες Ενώσεις στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, δε θα έχει ροή ειδήσεων, εκτός αυτές που αφορούν τις απεργιακές εκδηλώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά. Φυσικά η δική μας άποψη είναι ίδια με πλήθος σωματείων, Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων για γιορτασμό της... Περισσότερα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ: Ανακοίνωση για το θάνατο του Μανώλη Γλέζου

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ: Ανακοίνωση για το θάνατο του Μανώλη Γλέζου

«Έφυγε από τη ζωή, πλήρης ημερών, σε ηλικία 98 ετών, ο αγωνιστής της Αντίστασης Μανώλης Γλέζος. Ο Μανώλης Γλέζος, μαζί με τον Λάκη Σάντα, τη νύχτα της 30ής προς 31η Μάη του 1941 κατέβασαν από την Ακρόπολη τη μισητή, χιτλερική σημαία, ενέργεια-σύμβολο της θαρραλέας αντίστασης του ελληνικού λαού.

Την περίοδο της Κατοχής έδρασε μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ και του ΕΑΜ. Συνελήφθη και καταδικάστηκε 3 φορές από τις ιταλικές και τις γερμανικές δυνάμεις κατοχής.

Μετά την απελευθέρωση ανέλαβε αρχισυντάκτης στον "Ριζοσπάστη". Συλλαμβάνεται και δικάζεται το 1948. Όπως χιλιάδες αγωνιστές πέρασε χρόνια σε φυλακές, εξορίες, βασανιστήρια.

Τον Σεπτέμβρη του 1951, όντας φυλακισμένος, εκλέγεται βουλευτής με την ΕΔΑ. Αποφυλακίζεται το 1954 και το 1956 αναλαμβάνει διευθυντής της "Αυγής", που λειτουργούσε ως εφημερίδα της ΕΔΑ. Φυλακίζεται ξανά από το 1958 έως το 1962. Το 1962 τιμήθηκε από τη Σοβιετική Ένωση με το Βραβείο Λένιν για την αντιστασιακή του δράση, τον αγώνα για την ειρήνη και την πάλη ενάντια στο φασισμό.

Το 1961 εκλέχτηκε τακτικό μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ από το 8ο Συνέδριο του Κόμματος. Με την εκδήλωση του στρατιωτικού πραξικοπήματος, στις 21 Απρίλη 1967, συλλαμβάνεται και κρατείται για 4 χρόνια στο Γουδή, στο Πικέρμι, στη Γενική Ασφάλεια (Χωροφυλακής), στη Γυάρο, στο Παρθένι Λέρου. Απελευθερώθηκε το 1971 από τον Ωρωπό.

Αποχώρησε από το ΚΚΕ το 1968.

Από το 1981 και έπειτα εκλέχτηκε βουλευτής και ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ και αργότερα με τον ΣΥΡΙΖΑ. Συμμετείχε δραστήρια στο Εθνικό Συμβούλιο για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων.

Το ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Η ταβέρνα "Πλάτανος" τώρα κοντά σας και με Delivery!

Κυρίως καθαρός
Άνεμος ΔΝΔ 2-3 μποφόρ