Τρίτη, 27 Φεβ, 2024

  • ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΠΛΟΥ ΤΗΣ ΦΡΕΓΑΤΑΣ «ΥΔΡΑ»
  • Για ποιον τελικά «πάει καλά η οικονομία»;
  • Ιστορική νίκη της Κούβας επί των ΗΠΑ!
  • Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Εκφυλισμός σε νέα πίστα...
  • ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Προαναγγέλλει επιτάχυνση του μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ
  • Ξεκινά καμπάνια για την διεκδίκηση των Γερμανικών αποζημιώσεων
ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΠΛΟΥ ΤΗΣ ΦΡΕΓΑΤΑΣ «ΥΔΡΑ»1 Για ποιον τελικά «πάει καλά η οικονομία»;2 Ιστορική νίκη της Κούβας επί των ΗΠΑ!3 Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Εκφυλισμός σε νέα πίστα...4 ΣΤ. ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Προαναγγέλλει επιτάχυνση του μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ5 Ξεκινά καμπάνια για την διεκδίκηση των Γερμανικών αποζημιώσεων6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Δεν θάβεται!

Δεν θάβεται!

Ούτε μονόστηλο δεν έβαλαν στην πλειοψηφία τους οι εφημερίδες κάθε απόχρωσης το περασμένο Σαββατοκύριακο - όπως και χτες Δευτέρα - για την αυριανή μεγάλη πανεργατική απεργία. Στην καλύτερη περίπτωση και σε μια προσπάθεια να υποβαθμίσουν το μεγάλο απεργιακό μέτωπο, γράφουν γενικά για μια απεργία της ΑΔΕΔΥ, «με αφορμή τον ένα χρόνο από το... Περισσότερα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ: Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό ως «κανονικότητα» να βρίσκεται κάθε τόσο ο λαός στο έλεος των καιρικών φαινομένων

από Η Άλλη Άποψη
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ: Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό ως «κανονικότητα» να βρίσκεται κάθε τόσο ο λαός στο έλεος των καιρικών φαινομένων

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση για τα προβλήματα από την κακοκαιρία σε όλη τη χώρα: 

«Ανοχύρωτες πόλεις και ανυπεράσπιστος λαός απέναντι σ’ ένα σάπιο και εχθρικό κράτος που δεν θέλει και δεν μπορεί να πάρει ακόμη και τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας απ’ τα φυσικά φαινόμενα. Αυτό είναι το συμπέρασμα που προκύπτει και απ’ αυτήν την κακοκαιρία που έχει στοιχίσει μέχρι στιγμής 2 ανθρώπινες ζωές, 4 αγνοούμενους, κατεστραμμένες υποδομές, πλημμυρισμένα σπίτια, μαγαζιά, καλλιέργειες, αυτοκίνητα κ.ο.κ.

Η στάση της κυβέρνησης, των περιφερειακών και δημοτικών αρχών, που αποδίδουν τις συνέπειες στην ένταση του φαινομένου, είναι για μια ακόμη φορά το “βολικό” άλλοθι για την διαχρονική ανυπαρξία σύγχρονων αντιπλημμυρικών έργων και άλλων κρίσιμων υποδομών και δικτύων, για την άναρχη δόμηση, για τη μη λήψη ακόμη και στοιχειωδών μέτρων, όπως ο καθαρισμός ρεμάτων και φρεατίων, απ’ τη στιγμή μάλιστα που έγκαιρα είχε προβλεφθεί το μέγεθος της κακοκαιρίας. Ιδιαίτερα για ορισμένες περιοχές, όπως της Μαγνησίας και της Βόρειας Εύβοιας, που κάηκαν πρόσφατα, ήταν ακόμη πιο επιτακτική αυτή η ανάγκη κι άρα ακόμη μεγαλύτερη η ευθύνη.

Ας σκεφτεί κανείς ποια θα είναι τα αποτελέσματα εάν ένα παρόμοιο φαινόμενο πλήξει την -αποψιλωμένη από δάση- Αττική, όπου σύμφωνα με επίσημες καταγγελίες δεν έχει καθαριστεί κανένα ρέμα σε Δυτική και Ανατολική Αττική, ενώ τα όποια αντιπλημμυρικά έργα προχωράνε με το σταγονόμετρο.

Η απάντηση της κυβέρνησης και του κρατικού μηχανισμού σε όλα τα παραπάνω ήταν ακριβώς η ίδια, όπως και στην περίπτωση των πυρκαγιών, “τρέξτε να σωθείτε” ή “μείνετε στα σπίτια σας”.

Δεν είναι “μονόδρομος” να καιγόμαστε το καλοκαίρι και να πνιγόμαστε τον υπόλοιπο χρόνο, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό ως “κανονικότητα” να βρίσκεται κάθε τόσο ο λαός στο έλεος των καιρικών φαινομένων, όπως θέλουν να μας πείσουν η κυβέρνηση και τα διάφορα παπαγαλάκια. Υπάρχουν όλες οι επιστημονικές και τεχνολογικές δυνατότητες έγκαιρης πρόβλεψης, αλλά και προστασίας του λαού.

Το πρόβλημα είναι η διαχρονική πολιτική της σημερινής κυβέρνησης και όλων των προηγούμενων, των περιφερειακών και δημοτικών αρχών, που αντιμετωπίζουν την αναγκαία αντιπλημμυρική και αντιπυρική προστασία ως “περιττό κόστος”, ενώ την ίδια ώρα ιεραρχούνται έργα που αποφέρουν κέρδη στο κεφάλαιο. Είναι οι κατευθύνσεις της ΕΕ, που δεν θεωρεί “επιλέξιμες” τέτοιες δαπάνες. Είναι το αστικό κράτος που υπηρετεί μόνο το κέρδος και ως εκ τούτου δεν θέλει και δεν μπορεί να εφαρμόσει έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό στην πολεοδόμηση, τη χωροταξία, την πολιτική προστασία που να υπηρετεί πραγματικά τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

Το ΚΚΕ απαιτεί από την κυβέρνηση και όλες τις περιφερειακές και δημοτικές αρχές να πάρουν εδώ και και τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού, τη στήριξη των πληγέντων σε στέγαση, διατροφή κ.ά, την αποκατάσταση των δικτύων ύδρευσης και ηλεκτρισμού, την πλήρη αποζημίωση για τις καταστροφές που υπέστησαν». 


Έχει διαβαστεί 270 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Ο Καιρός στη Βέροια


Could not get weather data!

Ποιός είναι online

Έχουμε online 198 επισκέπτες και 1 μέλος.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)