Τρίτη, 04 Οκτ, 2022

  • Θεσσαλονίκη: Σέρνουν στα δικαστήρια μέλη του ΣΦΕΑ .Η ιστορική μνήμη δεν παραχαράσσεται
  • Η Λέσχη ανάγνωσης "Ακυβέρνητος βιβλιόπλους" ... ανοίγει πανιά για τη νέα χρονιά
  • ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΟΛΙΒΥΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ
  • ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: Νέα αύξηση 22% στα εβδομαδιαία κρούσματα, 85 θάνατοι, 66 διασωληνωμένοι
  • Νικόλας Σμυρνάκης συγγραφέας: «Σε κάθε περίπτωση ο συγγραφέας εκφράζει την αλήθεια του έχοντας στο μυαλό του τους αναγνώστες»
  • ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Προσπάθεια εγκλωβισμού του λαού σε αδιέξοδα διλήμματα με φόντο τις κάλπες
Θεσσαλονίκη: Σέρνουν στα δικαστήρια μέλη του ΣΦΕΑ .Η ιστορική μνήμη δεν παραχαράσσεται1 Η Λέσχη ανάγνωσης "Ακυβέρνητος βιβλιόπλους" ... ανοίγει πανιά για τη νέα χρονιά2 ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΟΛΙΒΥΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ3 ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: Νέα αύξηση 22% στα εβδομαδιαία κρούσματα, 85 θάνατοι, 66 διασωληνωμένοι4 Νικόλας Σμυρνάκης συγγραφέας: «Σε κάθε περίπτωση ο συγγραφέας εκφράζει την αλήθεια του έχοντας στο μυαλό του τους αναγνώστες»5 ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Προσπάθεια εγκλωβισμού του λαού σε αδιέξοδα διλήμματα με φόντο τις κάλπες6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Βάρβαρη «κανονικότητα»

Πραγματική ανακούφιση του λαού από τις πανάκριβες τιμές της Ενέργειας δεν μπορεί να υπάρξει στο έδαφος της πολιτικής που ευθύνεται για την ενεργειακή φτώχεια, για να στηρίζονται οι «πράσινες» επενδύσεις και τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων. Ορισμένα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας αυτές τις μέρες το επιβεβαιώνουν:Για πρώτη... Περισσότερα

Κ. Πελετίδης: «Είναι ντροπή το 2020 οι Δήμοι μας να μοιράζουν συσσίτια και τρόφιμα, δείχνει την κατάντια στην οποία έχει φτάσει η κοινωνική μας συγκρότηση»

από Η Άλλη Άποψη
Κ. Πελετίδης: «Είναι ντροπή το 2020 οι Δήμοι μας να μοιράζουν συσσίτια και τρόφιμα, δείχνει την κατάντια στην οποία έχει φτάσει η κοινωνική μας συγκρότηση»

 

 

Δήλωση του Κώστα Πελετίδη, Δημάρχου Πατρέων, εκπροσώπου  της Λαϊκής Συσπείρωσης, για την συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ της 1ης Απρίλη 2020:

Στην τηλεδιάσκεψη του Δ.Σ της ΚΕΔΕ, η οποία πραγματοποιήθηκε την 1η Απριλίου 2020, «περίσσεψαν» τα συγχαρητήρια της πλειοψηφίας προς την κυβέρνηση και η αναγνώριση της «πολύ σημαντικής της δουλειάς»,  όπως δηλώθηκε δια στόματος του προέδρου της ΚΕΔΕ.

Κατά τη συνεδρίαση ήταν εμφανής η προσπάθεια, προέδρου και  πλειοψηφίας, να αποστασιοποιηθούν από τα μεγάλα κενά και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το δημόσιο σύστημα υγείας και οι υγειονομικοί της χώρας μπροστά στην πανδημία και που ως ζήτημα   αναδεικνύεται σε μία από τις κύριες υποχρεώσεις των ανθρώπων της τοπικής διοίκησης, οι οποίοι πρέπει, εκφράζοντας τις λαϊκές αγωνίες, να το αναδείξουν και να το υποστηρίξουν απέναντι στην κυβερνητική πολιτική.

Καταγράφηκε επίσης με χαρακτηριστικό τρόπο η αγωνία δημάρχων και αυτοδιοικητικών για το πώς οι Δήμοι θα καταφέρουν να «σταθούν όρθιοι» μπροστά στις υποχρεώσεις που τους έχουν ανατεθεί από το Κράτος, καθώς και για το αν θα καταφέρουν να ανταποκριθούν στις διευρυμένες ανάγκες των νοικοκυριών, μπροστά στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται, χωρίς τη γενναία χρηματοδότηση τους.

Αυτές τις νέες συνθήκες και την πραγματικότητα η πλειοψηφία της ΚΕΔΕ δεν μπορεί ούτε θέλει να τις εκφράσει. Για μία ακόμη φορά το ΔΣ της προσαρμόστηκε με τις απαιτήσεις της κυβέρνησης, όπως αυτές εκφράζονται με τις απανωτές Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου. Μιλάνε για την αναζήτηση «νέων χρηματοδοτικών εργαλείων» για τη στήριξη των Δήμων, τη στιγμή που γνωρίζουν ότι είναι ανεπαρκή για τις σημερινές συνθήκες.

Δεν υπήρξε ούτε η ελάχιστη θέληση να αρθρωθεί κάποια ουσιαστική απαίτηση  για την άμεση και γενναία οικονομική στήριξη των Δήμων. Μια συνεδρίαση δηλαδή του ΔΣ της ΚΕΔΕ για τους τύπους, μπροστά σε πρωτόγνωρα γεγονότα και καθήκοντα, με την πλειοψηφία της να παραμένει φιλάρεσκα αμήχανη και με οδηγό την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, «μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα, προσμένουμε, ίσως, κάποιο θάμα» όπως λέει και ο ποιητής.

Από τη μεριά της η Λαϊκή Συσπείρωση ανέδειξε τις διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων στην υποχρηματοδότηση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και την εμπορευματοποίησή του. Τη σημασία και την ανάγκη της άμεσης στήριξής του σε δομές, υγειονομικό προσωπικό και υλικό, ώστε να μιλάμε για ένα δημόσιο σύστημα υγείας υψηλού επιπέδου, δωρεάν, χωρίς εμπορευματοποίηση, με διασφάλιση του ενιαίου χαρακτήρα και   σχεδιασμού του.

Καλέσαμε, επίσης, την ΚΕΔΕ να αποσύρει το αίτημά της για το πέρασμα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην ευθύνη των Δήμων. Αίτημα επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία και τον καθολικό και δωρεάν  χαρακτήρα της, την αποτελεσματικότητά της με βάση τις κατακτήσεις της επιστημονικής γνώσης και έρευνας. Ζήτημα που αναδεικνύεται από τα γεγονότα που ζούμε σήμερα στην χώρα μας και σε όλο τον καπιταλιστικό κόσμο.

Αναδείξαμε ως άμεσο αίτημα την πρόσληψη όλου του μόνιμου προσωπικού που χρειάζεται σήμερα, τον πλήρη εξοπλισμό στα Νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας, με επαρκές υγειονομικό υλικό. Προβάλαμε την ανάγκη επίταξης των ιδιωτικών μονάδων και όχι την οικονομική ενίσχυσή τους, την ένταξη των ικανότατων γιατρών του ιδιωτικού τομέα στον κρατικό σχεδιασμό.

Είναι ντροπή το 2020 οι Δήμοι μας να μοιράζουν συσσίτια και τρόφιμα, δείχνει την κατάντια στην οποία έχει φτάσει η κοινωνική μας συγκρότηση. Φαίνεται σε όλο του το μεγαλείο, το πού οδήγησαν οι κυβερνώντες τα λαϊκά στρώματα. Σήμερα, δεν χρειαζόμαστε λόγια, χρειάζονται πράξεις:

–Να μονιμοποιηθούν οι εργαζόμενοι του «Βοήθεια στο Σπίτι», να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ώστε να καταφέρει να ανταποκριθεί στην αποστολή του και τις νέες ανάγκες.

–Ήρθε η ώρα για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων καθαριστριών στα σχολεία – Καμία απόλυση. Περισσότερο από ποτέ αναδεικνύεται η ανάγκη καθαριότητας των σχολείων εν ώρα λειτουργίας του.

–Ταυτόχρονα, για να ανταποκριθούν οι Δήμοι στις ανάγκες των συμπολιτών μας, οι οποίες  βαίνουν αυξανόμενες λόγω και των ειδικών συνθηκών της πανδημίας, χρειάζονται άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. ΚΕΔΕ και κυβέρνηση επιμένουν και πάλι στα  προγράμματα της εκμετάλλευσης των ανέργων, τα λεγόμενα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας.

–Η Λαϊκή Συσπείρωση επιμένει στη γενναία χρηματοδότηση των δήμων. Να διπλασιαστεί η χρηματοδότησή τους τώρα από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους. Έτσι, θα μπορέσουν να λειτουργήσουν και να στηρίξουν λαϊκές ανάγκες, χωρίς να τις εμπορεύονται. Μόνο έτσι μπορεί να έχουν κάποιο  περιεχόμενο «τα καλά λόγια» κυβέρνησης, των άλλων κομμάτων, αιρετών, «για το σημαντικό έργο των Δήμων».

Έχει διαβαστεί 244 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 12 °C
Άνεμος ΒΒΑ 2-4 μποφόρ

Τρίτη, 04 Οκτωβρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 8 ως 22 °C
Άνεμος Β 2-4 μποφόρ

Τετάρτη, 05 Οκτωβρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 9 ως 21 °C
Άνεμος ΒΑ 2-3 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 539 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)