Καθώς ολοκληρώνεται μια ακόμα φάση «προσαρμογής» της Ενέργειας - εμπόρευμα στην «απελευθερωμένη» αγορά της παραγωγής και διανομής, ο λαός μπορεί να δει τώρα πιο καθαρά τα ψέματα που του έλεγαν όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις και τα αστικά κόμματα για τα «οφέλη» που θα αποκόμιζε τάχα από τη στρατηγική της ΕΕ και σ' αυτόν τον τομέα.Τη στρ... Περισσότερα
Και πάλι για την «Ελληνογερμανικη συνέλευση»
από Η Άλλη Άποψη
Με αφορμή την παρουσία και των δημάρχων Αλεξάνδρειας και Νάουσας (ΦΩΤΟ) στην 5η Ελληνογερμανική Συνέλευση επαναφέρουμε ορισμένες γενικότερες σκέψεις μας για το όλο ζήτημα:
1.Τα πεδία συνεργασίας μεταξύ των δήμων και περιφερειών Ελλάδας και Γερμανίας προσδιορίστηκαν στις εργασίες της 5ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης που έλαβαν χώρα το διάστημα 4 - 6 Νοέμβρη στο Βερολίνο. Συνεργασία που, εν ολίγοις, στοχεύει στη δημιουργία και από την Τοπική Διοίκηση, ως τμήμα του κράτους, του κατάλληλου για την προσέλκυση επενδύσεων περιβάλλοντος, ώστε να ανοίξουν νέα πεδία κερδοφορίας, να ανακάμψουν και μέσω αυτών των επενδύσεων τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων. Αυτή η εξέλιξη θα σημάνει την παραπέρα υποβάθμιση της ζωής των λαϊκών νοικοκυριών, που θα απολέσουν ακόμα και αυτές τις στοιχειώδεις υπηρεσίες που τούς παρέχονται.
2.Στην κοινή διακήρυξη της 5ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, που υπεγράφη πρόσφατα,αναφέρονται μια σειρά από δράσεις που πιστοποιούν αυτές τις δυσμενείς για το λαό εξελίξεις. Βασικός στόχος είναι: «Οι δήμοι δημιουργούν ένα κατάλληλο για την προσέλκυση επενδύσεων περιβάλλον, το οποίο χαρακτηρίζεται από αμοιβαία εμπιστοσύνη. Κοινός στόχος τους είναι να εξελιχθούν οι δήμοι ως πάροχοι υπηρεσιών για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις».
3.Στο πεδίο της διαχείρισης των απορριμμάτων, προβλέπεται η μεταλαμπάδευση των... Γερμανών εμπειρογνωμόνων στην ενσωμάτωση του ευρωπαϊκού δικαίου, το οποίο προκρίνει την ιδιωτική πρωτοβουλία. Η ιδιωτικοποίηση των απορριμμάτων, που φαίνεται ότι περνά και μέσα από τα Τοπικά Σχέδια Δράσης Απορριμμάτων που προωθούνται στη χώρα, είναι μια ευκαιρία για τις γερμανικές εταιρείες να αναπτύξουν τις δουλειές τους, μαζί και με «σύγχρονες» - έτσι τις ονομάζουν - επικίνδυνες για το περιβάλλον αλλά φτηνές για το κεφάλαιο μεθόδους, όπως αυτή της καύσης. Τα συμπεράσματα δικά σας...