Πέμπτη, 13 Μάι, 2021

 • Το Διεθνές Πρότυπο ISO 9001 απέκτησε ο Δήμος Νάουσας, με στόχο την αναβάθμιση των λειτουργιών του και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών
 • ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ: Η απόφαση για τη μείωση των δωρεάν self test είναι επικίνδυνη και πρέπει να παρθεί πίσω
 • Συρμούλα ΤζήμαΤόπη, αντιδήμαρχος Βέροιας: «Τον Σεπτέμβριοη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας θα κάνει την παραχώρηση του κτηρίου στην ΚΕΠΑ, που αυτή έχει την ευθύνη ανάπτυξης του Μουσείου της Εκπαίδευσης»
 • «Στηρίζουμε τον αγώνα των αμπελουργών και των οινοποιών για επιβίωση»: Κατάθεση Ερώτησης από τη Φρόσω Καρασαρλίδου.
 • ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΥΓΕΙΑΣ: Ο ιός θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί χωρίς εκατομμύρια θύματα
 • Καθαρισμός...
Το Διεθνές Πρότυπο ISO 9001 απέκτησε ο Δήμος Νάουσας, με στόχο την αναβάθμιση των λειτουργιών του και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών1 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ: Η απόφαση για τη μείωση των δωρεάν self test είναι επικίνδυνη και πρέπει να παρθεί πίσω2 Συρμούλα ΤζήμαΤόπη, αντιδήμαρχος Βέροιας: «Τον Σεπτέμβριοη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας θα κάνει την παραχώρηση του κτηρίου στην ΚΕΠΑ, που αυτή έχει την ευθύνη ανάπτυξης του Μουσείου της Εκπαίδευσης»3 «Στηρίζουμε τον αγώνα των αμπελουργών και των οινοποιών για επιβίωση»: Κατάθεση Ερώτησης από τη Φρόσω Καρασαρλίδου.4 ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΥΓΕΙΑΣ: Ο ιός θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί χωρίς εκατομμύρια θύματα5 Καθαρισμός...6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Εγκλημα

Εγκλημα

Το νέο έγκλημα σε βάρος του λαού της Παλαιστίνης από το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ, με τις πλάτες των ΗΠΑ - ΕΕ, δεν είναι «κεραυνός εν αιθρία». Είναι «κρίκος» στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, που οξύνουν επικίνδυνα τους ανταγωνισμούς στην περιοχή και αποτελούν ναρκοπέδιο για τους λαούς. Δείχνει ταυτόχρονα πόση αξία έχουν οι «διαβεβαιώσεις» της... Περισσότερα

Κάλεσμα αγωνιστικής απάντησης των εργαζομένων στην αντιλαϊκή επέλαση κυβέρνησης ΕΕ ολιγαρχίας

από Η Άλλη Άποψη
Κάλεσμα αγωνιστικής απάντησης των εργαζομένων στην αντιλαϊκή επέλαση κυβέρνησης ΕΕ ολιγαρχίας

Με το τέλος του καλοκαιριού, κατέρρευσε η κυβερνητική προπαγάνδα και ο σχεδιασμός για τη διάσωση της «βαριάς βιομηχανίας», του τουρισμού. Η μεγάλη επένδυση της κυβέρνησης για την οποία τροποποιήθηκαν και σχεδόν εκμηδενίστηκαν όλα τα υγειονομικά μέτρα, ο πολυδιαφημισμένος τουρισμός, στην πιο ασφαλή υποτίθεται χώρα της Ευρώπης, βούλιαξε.

Μια νέα αδυσώπητη οικονομική κρίση μαίνεται και αποκαλύπτει τα σαθρά θεμέλια της καπιταλιστικής οικονομίας. Τα πόδια της ελληνικής οικονομίας που στηρίζεται στον τουρισμό, όπως επέβαλαν η ΕΕ και οι ελληνικές κυβερνήσεις, είναι πήλινα και τώρα σπάνε αφήνοντας εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους χωρίς εισόδημα, για να προστεθούν στην ουρά των ανέργων, με την ανεργία μέσα σε λίγους μήνες να γιγαντώνεται και πάλι.

Η κυβέρνηση μοιράζει απλόχερα ζεστό χρήμα σε καναλάρχες, κλινικάρχες και μεγαλοεργολάβους, προωθεί το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο και ταυτόχρονα στηρίζει τις απολύσεις, τη μείωση των μισθών και του εργάσιμου χρόνου, στηρίζει την εργοδοτική αυθαιρεσία, πετάει ψίχουλα στο λαό, εμπαίζει προκλητικά τους συνταξιούχους.

Ενώ το φάσμα της φτώχειας, της ανεργίας, της πείνας και των νέων λουκέτων απλώνεται πάνω από τον ελληνικό λαό, η κυβέρνηση Μητσοτάκη ετοιμάζει μαζί με τους Ευρωπαίους δυνάστες, πλάι στα παλιά, και νέα αντιλαϊκά μνημόνια.

Νέα μνημόνια, σαν αυτά που έκλεισαν νοσοκομεία, απέλυσαν υγειονομικούς, ξεθεμελίωσαν το δημόσιο σύστημα υγείας, αφήνοντας το λαό απροστάτευτο στην υγειονομική κρίση. Ακόμη και τώρα, η κυβέρνηση αραδιάζει ένα σωρό ψέματα αποκρύπτοντας την πραγματικότητα των ανύπαρκτων προσλήψεων, των ελάχιστων ΜΕΘ, το χτύπημα του δημόσιου και την ενίσχυση του ιδιωτικού συστήματος υγείας για όσους έχουν και μπορούν.

Αντί για νοσοκομεία, για γιατρούς, τεστ και ΜΕΘ, η κυβέρνηση ενισχύει την αντιδραστική θεωρία της ατομικής ευθύνης, καλλιεργεί τον κοινωνικό αυτοματισμό, στρέφει τον έναν απέναντι στον άλλο, κατηγορεί τη νεολαία και ενισχύει την αστυνομοκρατία και τα πρόστιμα, την τρομοκρατία και την καταστολή.

Αξιοποιεί την πανδημία για να βάλει στο γύψο πολιτικά δικαιώματα και ελευθερίες, για να ενισχύσει το οπλοστάσιο των απαγορεύσεων, όπως με το νέο χουντικής έμπνευσης νόμο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων.

Η κυβέρνηση αξιοποιεί για την ενίσχυση της τρομοκρατίας και της καταστολής το κλίμα της ψευδεπίγραφης εθνικής ομοψυχίας και συμμόρφωσης που διαμορφώνουν ο πλήρως ενσωματωμένος στο αστικό σύστημα ΣΥΡΙΖΑ, οι υποταγμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, αλλά και η ηγεσία του ΚΚΕ.

Το ίδιο αυτό κλίμα της εθνικής ομοψυχίας και συναίνεσης αξιοποιεί η κυβέρνηση για να συγκαλύψει την πολιτική της απέναντι στην επικίνδυνη κλιμάκωση της τουρκικής αμφισβήτησης των ελληνικών συνόρων, την πολιτική της εξάρτησης και υποτέλειας, την πολιτική των εκχωρήσεων και της συμβιβαστικής διαπραγμάτευσης εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Η κυβέρνηση εκχωρεί ό,τι της ζητηθεί και εκλιπαρεί για την ξένη προστασία των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, που σφυρίζουν αδιάφορα απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις κάνοντας λόγο για αμφισβητούμενες περιοχές και ύδατα.

Οι μόνοι που μπορούν να υπερασπιστούν τα εθνικά δικαιώματα της χώρας μας είναι η εργατική τάξη και ο ελληνικός λαός, προτάσσοντας μια πολιτική φιλίας των λαών και απαραβίαστου των συνόρων, εντάσσοντας αυτό τον αγώνα στο πλαίσιο της γενικότερης πάλης για την κατάκτηση της εθνικής ανεξαρτησίας.

Ο αγώνας αυτός είναι αναπόσπαστα δεμένος με τον αγώνα που πρέπει άμεσα να δοθεί ενάντια στην πολιτική της φτώχιας, της πείνας και της ανεργίας.

Είναι δεμένος με τον αγώνα για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, με τον αγώνα για την υπεράσπιση και ενίσχυση της δημόσιας δωρεάν υγείας.

Παλεύοντας για αυτούς τους στόχους, το Μ-Λ ΚΚΕ καλεί το λαό και τη νεολαία να διαδηλώσουν το Σάββατο, 12 Σεπτέμβρη, στη Θεσσαλονίκη, δίνοντας αγωνιστική απάντηση στην αντιλαϊκή επέλαση κυβέρνησης – ΕΕ – ολιγαρχίας

Έχει διαβαστεί 326 φορές

Σχόλια

 • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Η ταβέρνα "Πλάτανος" τώρα κοντά σας και με Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 23 °C
Άνεμος ΝΝΑ 2 μποφόρ

Πέμπτη, 13 Μαϊου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 12 ως 24 °C
Άνεμος ΝΔ 1-2 μποφόρ

Παρασκευή, 14 Μαϊου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 13 ως 24 °C
Άνεμος ΝΝΔ 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 661 επισκέπτες και 1 μέλος.