Αλλη μια «ματσαράγκα», αυτήν τη φορά με τα στοιχεία του συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ», επιχειρεί η κυβέρνηση για λογαριασμό της εργοδοσίας, ισχυριζόμενη ότι ο μέσος μηνιαίος μισθός στην Ελλάδα το 2024 πλησίασε τα 1.300 ευρώ. Ο πρωθυπουργός μάλιστα το ξεχείλωσε στα 1.342 ευρώ!Το προκλητικό «μαγείρεμα» δεν μπορεί να θολώσει τη βάρβαρη πραγματικότη... Περισσότερα
Κανονικά λειτουργούν από σήμερα τα δικαστήρια
από Η Άλλη Άποψη
Ακριβώς όπως έκλεισαν πριν τα Χριστούγεννα, χωρίς κανένα επιπλέον μέτρο προστασίας, παρά τα χιλιάδες κρούσματα που ανακοινώνονται καθημερινά, θα ανοίξουν από σήμερα ταδικαστήριαόλης της χώρας.
Οι φορείς της Δικαιοσύνης, μετά από ευρεία τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε χτες, αποφάνθηκαν ότι η επαναλειτουργία των δικαστηρίων από αύριο σύμφωνα με τις προβλέψεις της ισχύουσας κοινής υπουργικής απόφασης, είναι ασφαλής.
Σύμφωνα με ανακοίνωσή της ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, πραγματοποιήθηκε χτες τηλεδιάσκεψη, με την συμμετοχή του υπουργού Δικαιοσύνης Κωνσταντίνου Τσιάρα, του γενικού γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνου Αλεξανδρή, των διοικήσεων των μεγάλων δικαστικών σχηματισμών Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Πειραιά, των πρόεδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Πειραιά, του πρόεδρου της Ομοσπονδίας των Δικαστικών Υπαλλήλων και υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Δικαιοσύνης, με μοναδικό θέμα την ασφαλή λειτουργία των δικαστηρίων, λόγω της έντασης της πανδημίας.
Κατά την τηλεδιάσκεψη αυτή, οι διοικήσεις των δικαστικών σχηματισμών ενημέρωσαν ότι«τα όποια προβλήματα έχουν ανακύψει είναι αντιμετωπίσιμα και μικρής σχετικά έκτασης και είναι δυνατή η ασφαλής επαναλειτουργία των δικαστηρίων από αύριο».
Παράλληλα, ο υπουργός Δικαιοσύνης ενημέρωσε ότι έχουν εγκριθεί οι πιστώσεις για την ανανέωση των συμβάσεων των εταιρειών φύλαξης και οι διοικήσεις των δικαστικών σχηματισμών δήλωσαν ότι θα πραγματοποιείται κανονικά ο έλεγχος.
Όπως προκύπτει από την ανακοίνωση, το υπουργείο Δικαιοσύνης, εξαντλησε την παρέμβασή του σε ευχολόγια περί ανάγκης«αυστηρού ελέγχου των εισερχομένων στους χώρους των δικαστηρίων»και«τήρησηςτων προβλεπόμενων μέτρων πρόληψης και προστασίας», όπως επίσης και«η χρονική κατανομή των πινακίων προς αποφυγή συγχρωτισμού», ενώ«οι εκπρόσωποι του δικηγορικού σώματος επεσήμαναν την ανάγκη ευελιξίας των δικαστικών σχηματισμών προς αποφυγή ερημοδικιών και απώλειας δικαιωμάτων των πολιτών».