Κυριακή, 23 Ιούν, 2024

  • Περισσότεροι από 1.000 οι νεκροί στη διάρκεια του προσκυνήματος στη Μέκκα εν μέσω ακραίας ζέστης
  • ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ: Με «ατομική ευθύνη» και επίκληση των «ακραίων» καιρικών φαινομένων για ακόμη ένα καλοκαίρι
  • ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ
  • Πάνω από 21 δισ. στην τριετία για πολεμικά σχέδια του ΝΑΤΟ
  • ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΩΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΖΑΕΦ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
  • Συντονίζουν την πάλη τους οι εργάτες της κλωστοϋφαντουργίας
Περισσότεροι από 1.000 οι νεκροί στη διάρκεια του προσκυνήματος στη Μέκκα εν μέσω ακραίας ζέστης1 ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ: Με «ατομική ευθύνη» και επίκληση των «ακραίων» καιρικών φαινομένων για ακόμη ένα καλοκαίρι2 ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ3 Πάνω από 21 δισ. στην τριετία για πολεμικά σχέδια του ΝΑΤΟ4 ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΩΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΖΑΕΦ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ5 Συντονίζουν την πάλη τους οι εργάτες της κλωστοϋφαντουργίας6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Στοχοποιεί και τα επιδόματα ανεργίας η κυβέρνηση

Με τα επίσημα και πιο πρόσφατα στοιχεία της ΔΥΠΑ (Μάης 2024) να δείχνουν ότι από τους 794.752 εγγεγραμμένους ανέργους έλαβαν επίδομα ανεργίας μόλις 81.455 άνεργοι, δηλαδή ένας στους δέκα, οργή προκαλούν οι τροχιοδεικτικές βολές της κυβέρνησης για αλλαγές στην καταβολή και στο ύψος του επιδόματος.Πρακτικά πάνω α... Περισσότερα

Κατά συρροή έγκλημα, με γνωστούς αυτουργούς και αιτία

από Η Άλλη Άποψη
Κατά συρροή έγκλημα, με γνωστούς αυτουργούς και αιτία

Οι μεγάλες φωτιές των προηγούμενων ημερών με τις τεράστιες καταστροφές, και ιδιαίτερα η φωτιά στην Αττική, που εκδηλώθηκε και αναπτύχθηκε μέσα σε οικιστικό ιστό, μαζί με όλα τα στοιχεία και τα δεδομένα που ήρθαν στο φως, επιβεβαίωσαν ότι αυτουργός του «κατά συρροή εγκλήματος» σε βάρος του περιβάλλοντος, της περιουσίας και της ζωής του λαού είναι η πολιτική όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων, στο έδαφος της εμπορευματοποίησης της γης, με κυρίαρχο στοιχείο την ανυπαρξία ολοκληρωμένου σχεδίου αντιπυρικής προστασίας με επίκεντρο την πρόληψη.

Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό ότι για όλες τις πυρκαγιές, σε όλα τα μέτωπα, ο ίδιος ο πρωθυπουργός και οι κυβερνητικοί παράγοντες επαναλαμβάνουν ξανά και ξανά το εξής: «Εκκενώσαμε περιοχές για να μην κινδυνεύσουν άνθρωποι». Και όταν αυτό συνοδεύεται από το εξοργιστικό «Ημασταν προετοιμασμένοι» που είπε ο Μ. Χρυσοχοΐδης το ίδιο βράδυ που καίγονταν Αττική και Εύβοια, είναι προφανές ότι το μοναδικό «σχέδιο» της κυβέρνησης είναι το «Τρέξτε να σωθείτε»...

Θα αναρωτηθεί κανείς: Τι σημαίνει ολοκληρωμένο σχέδιο αντιπυρικής προστασίας και πώς αυτό μπορεί να προστατεύσει τον λαό και τον φυσικό πλούτο της χώρας; Καταρχάς, ολοκληρωμένη διαχείριση και προστασία των δασών σημαίνει:

Μελέτη διαχείρισης του δάσους, με παρεμβάσεις στη σύνθεση της βλάστησης, υλοτομίες, δασοτεχνικά έργα, συντήρηση και βελτίωση υποδομών.

Σύγχρονη μελέτη αντιπυρικής προστασίας, που θα περιλαμβάνει όλα τα μέτρα (δασοκομικά, διαχειριστικά, αντιπυρικά), σύμφωνα με τους κανόνες της επιστήμης, τα οποία αυξάνουν την ικανότητα του δάσους να αντιμετωπίσει τη φωτιά πριν αυτή ξεσπάσει.

Αντί γι' αυτά, η κυβέρνηση εντείνει την εμπορευματοποίηση και την ιδιωτικοποίηση προς όφελος των επιχειρηματικών συμφερόντων σε όλο το φάσμα της πυρασφάλειας και της δασοπροστασίας, από την οργάνωση, την εκπαίδευση, την έρευνα, την παροχή υπηρεσιών μέχρι την εκμετάλλευση δασικών οικοσυστημάτων. Επεκτείνει τη νομοθεσία για την επιχειρηματική αξιοποίηση των δασών, με έμφαση στους τομείς της «πράσινης ενέργειας», του τουρισμού κ.ά.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι την ώρα που τα πραγματικά Εργα πρόληψης των δασικών πυρκαγιών (και όχι οι απλές εργασίες απομάκρυνσης σπασμένων κλαδιών ή ξερών) έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί από τη Δασική Υπηρεσία πριν αρχίσει η αντιπυρική περίοδος, δηλαδή πριν από την 1η Μάη, μόλις πριν από μερικές βδομάδες ξεκίνησε να διεξάγει «προληπτική επιχείρηση» σε 18 περιοχές της Αττικής με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά επικινδυνότητας για εκδήλωση πυρκαγιάς, καθώς και σε κάποιες άλλες περιοχές σε όλη τη χώρα!

Έχει διαβαστεί 511 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Κυκλοφόρησε το νέο (11ο) βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 584 επισκέπτες και 0 μέλη.