Παρασκευή, 20 Μάι, 2022

  • ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ: Έκτακτη συνεδρίαση για την ευλογιά των πιθήκων
  • Σενάρια για πρόωρες κάλπες διαρρέουν φιλοκυβερνητικές πηγές
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 20/5
  • Επίσκεψη Φρ. Καρασαρλίδου στην ΔΕΥΑ Βέροιας: «Απαράδεκτη κάθε σκέψη για ιδιωτικοποίηση του υπέρτατου κοινωνικού αγαθού, του νερού»
  • Ο Τάσος Μπαρτζώκας στον Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας: θετικές εξελίξεις για το Τ.Α Νάουσας
  • Εφορία Αρχαιοτήτων Ημαθίας:  Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο "Beyond Macedonia. The multifaceted Hellenistic Oikoumene reconsidered"
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΥΓΕΙΑΣ: Έκτακτη συνεδρίαση για την ευλογιά των πιθήκων1 Σενάρια για πρόωρες κάλπες διαρρέουν φιλοκυβερνητικές πηγές2 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 20/53 Επίσκεψη Φρ. Καρασαρλίδου στην ΔΕΥΑ Βέροιας: «Απαράδεκτη κάθε σκέψη για ιδιωτικοποίηση του υπέρτατου κοινωνικού αγαθού, του νερού» 4 Ο Τάσος Μπαρτζώκας στον Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας: θετικές εξελίξεις για το Τ.Α Νάουσας5 Εφορία Αρχαιοτήτων Ημαθίας:  Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο "Beyond Macedonia. The multifaceted Hellenistic Oikoumene reconsidered"6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Οι αυξήσεις στην Ενέργεια τσακίζουν το λαϊκό εισόδημα

Την ώρα που η κυβέρνηση μοιράζει τεράστια ποσά στους ενεργειακούς ομίλους από κάθε δυνατή πηγή χρηματοδότησης και διαμορφώνει το πιο ευνοϊκό γι' αυτούς επενδυτικό θεσμικό πλαίσιο, τα εργατικά - λαϊκά στρώματα υποφέρουν υπό το βάρος των τεράστιων αυξήσεων στις τιμές της Ενέργειας. Ενόψει των θερμών μηνών του καλοκαιρού, που οι απαιτήσει... Περισσότερα

ΚΑΤΩ ΤΑ ΒΡΩΜΙΚΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

από Η Άλλη Άποψη
ΚΑΤΩ ΤΑ ΒΡΩΜΙΚΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

Δημοσιεύματα του τύπου αναφέρουν ότι το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (με εντολή ποιού?) ανέλαβε να εξετάσει αν είναι νόμιμη η τοποθέτηση και το κείμενο της αναθηματικής πλάκας, στη πλατεία Λευκού Πύργου, για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης τον Οκτώβρη 1944 από τα στρατεύματα του ΕΛΑΣ. Η κυβέρνηση και ο κρατικός μηχανισμός αφού «έλυσε» όλα τα θέματα της σαπίλας ενός κράτους που αφήνει τους ανθρώπους στο έλεος της πανδημίας, να πεθαίνουν κατά χιλιάδες στα νοσοκομεία που κατέρρευσαν, της απέμεινε μόνο «να αποκαταστήσει την ιστορία».

Η ιστορική αλήθεια συνεχίζει να μπαίνει στο μάτι πολλών που θέλουν να τη σβήσουν, να εκδώσουν νέα ψευδο «ιστορία» στα μέτρα τους, για να συγκαλύψουν τα εγκλήματα των πολιτικών προγόνων τους που συνεργάστηκαν με τα κατοχικά στρατεύματα, να συνεχίσουν να μολύνουν τον τόπο με τη βρωμερή, εγκληματική ιδεολογία τους, να καταδικάσουν, στο σήμερα, κάθε πράξη αντίστασης στη βαρβαρότητα ενός συτήματος που γέννησε το φασισμό – ναζισμό, παράγει μόνο εκμετάλλευση, φτώχεια, πολέμους. 

Αμφισβητώντας, έγγραφα, φωτογραφίες, την ιστορική μνήμη όσων έζησαν τα γεγονότα,  απαιτούν επίμονα να σβήσει από την αναθηματική πλάκα η αναφορά στην αλήθεια: ότι ήταν ο ΕΛΑΣ που μετά από μάχες με τα ναζιστικά στρατεύματα και τους ντόπιους συνεργάτες τους – ταγματασφαλίτες, στα περίχωρα και μέσα στη πόλη (βλ. κτίριο ΧΑΝΘ, αστυνομικά τμήματα όπου κλείστηκαν οι τελευταίοι, εγκαταστάσεις και υποδομές που έσωσε ο ΕΛΑΣ από τις ανατινάξεις των Γερμανών κ.λ.π.), απελευθέρωσε τη Θεσσαλονίκη.

Όσοι απαιτούν την εξαφάνιση της αναθηματικής πλάκας, όσοι απαιτούν αυτή να ξαναγραφεί, σβήνοντας την αλήθεια, συνεχίζουν σε «πολιτικό» επίπεδο το έργο των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής (που ξεκίνησε την ιστορία και μέσα στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης με τον έγκλειστο στις φυλακές Ματθαιόπουλο) και άλλων φασιστικών ομάδων (π.χ. Ιερός Λόχος κλπ) που αμαύρωσαν πολλές φορές το μνημείο.

Στα πλαίσια του δημοτικού συμβουλίου είναι αυτοί (οι μοναδικοί) δημοτικοί σύμβουλοι που αρνήθηκαν να καταδικάσουν τη Χρυσή Αυγή, ενόψει της δίκης της πριν ένα χρόνο, αρνήθηκαν τη μετονομασία οδού της πόλης σε «Μίκη Θεοδωράκη», πρότειναν να ονομαστεί δρόμος της πόλης σε «Γεωργίου Γρίβα», του γνωστού ταγματασφαλίτη συνεργάτη των Γερμανών και αρχηγού της δοσιλογικής – δολοφονικής Οργάνωσης «Χ».

Δίπλα τους, με την ίδια επιμονή, ξεσπαθώνουν και πιέζουν βουλευτές και υπουργοί της κυβέρνησης. Αξιοποιούν τη δήθεν «επιστημονική» συμβολή καθηγητών – τροφίμων των think tanks των ΗΠΑ και της πρεσβείας τους, αγράμματων δήθεν «ιστορικών» που έγραψαν ότι οι κρατούμενοι της Μακρονήσου «έκαναν διακοπές».

Απαιτούμε να ενημερωθούμε ποιοι επενέβησαν ή έδωσαν εντολή για την έρευνα των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.  Ποια είναι η θέση του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Να σταματήσει την απαράδεκτη μεθόδευση το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

Επαναλαμβάνουμε : η όποια ανοχή, από τον οποιοδήποτε, στο φασισμό και τις ομάδες του, με μικροκομματική στόχευση να «καλύψει» εκλογικά, το ορφανό ακροατήριο της εγκληματικής – ναζιστικής Χρυσής Αυγής, έχει θεμελιακή ευθύνη για τη συνέχιση αυτής της βρωμιάς για τη χώρα, τη πόλη, τον Δήμο.

Καλούμε το λαό της πόλης, τους φορείς των εργαζόμενων, του λαού της πόλης να καταδικάσουν, να σταθούν εμπόδιο στη προσπάθεια διαστρέβλωσης της ιστορίας.

ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.

ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.

Σε κάθε περίπτωση, οι διαστρεβλωτές της ιστορίας, οι απόγονοι των ηττημένων του πολέμου, θα μας βρουν μαχητικά μπροστά τους.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΒΡΩΜΙΚΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ.

 

 

 

 


Έχει διαβαστεί 481 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 20 °C
Άνεμος ΒΑ 1-3 μποφόρ

Παρασκευή, 20 Μαϊου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 15 ως 27 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-3 μποφόρ

Σάββατο, 21 Μαϊου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 18 ως 29 °C
Άνεμος ΑΒΑ 1-3 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 787 επισκέπτες και 0 μέλη.