Τετάρτη, 28 Ιούλ, 2021

  • ΠΟΥ: Το ηλεκτρονικό τσιγάρο και άλλα παρόμοια προϊόντα είναι επικίνδυνα για την υγεία
  • Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Πέτρος Φιλιππίδης
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 27/7
  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Δεν είναι σύγχρονο ένα σχολείο που διαχωρίζει τα παιδιά . Στον σκουπιδοτενεκέ η θέση του νομοσχεδίου
  • ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Σχολείο της αγοράς με μαθητές «μοντελάκια» για τους μονοπωλιακούς ομίλους και όχι μορφωμένους
  • Ανταλλαγή Νέων στη Βέροια!
ΠΟΥ: Το ηλεκτρονικό τσιγάρο και άλλα παρόμοια προϊόντα είναι επικίνδυνα για την υγεία1 Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Πέτρος Φιλιππίδης2 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 27/73 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Δεν είναι σύγχρονο ένα σχολείο που διαχωρίζει τα παιδιά . Στον σκουπιδοτενεκέ η θέση του νομοσχεδίου4 ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Σχολείο της αγοράς με μαθητές «μοντελάκια» για τους μονοπωλιακούς ομίλους και όχι μορφωμένους5 Ανταλλαγή Νέων στη Βέροια!6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Στο «ψυγείο» και για φέτος ο κατώτατος μισθός

Μερικά ψίχουλα - κι αυτά από τον Γενάρη του 2022 - ως «αύξηση» στον κατώτατο μισθό αποφάσισε η κυβέρνηση, θέτοντας σε πλήρη εφαρμογή τον μηχανισμό μόνιμης συμπίεσης των κατώτερων μισθών που προβλέπει ο νόμος Βρούτση - Αχτσιόγλου (ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ). Αυτό ήταν το αποτέλεσμα της χτεσινής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, το οποίο, εγκρίνο... Περισσότερα

Κερδίζουν έδαφος οι «ευέλικτες» μορφές απασχόλησης με πρόσχημα την ανεργία

από Η Άλλη Άποψη
Κερδίζουν έδαφος οι «ευέλικτες» μορφές απασχόλησης με πρόσχημα την ανεργία

Η πολιτική δραστικής συρρίκνωσης της σταθερής και πλήρους απασχόλησης έναντι των ελαστικών εργασιακών σχέσεων με πρόσχημα την αντιμετώπιση της ανεργίας, με βάση τις κατευθύνσεις της ΕΕ και της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου, αποτυπώνεται και στα αποτελέσματα του πληροφοριακού συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» για το μήνα Σεπτέμβρη.

O φετινός Σεπτέμβρης είναι ο πρώτος μήνας που παρουσιάζει αρνητικό πρόσημο προσλήψεων - απολύσεων κατά 3.960 άτομα, γεγονός που παραδέχτηκε και ο υπουργός Εργασίας.

Ωστόσο ο υπουργός πρόσθεσε ότι συνολικά, σε επίπεδο εννεαμήνου Γενάρη - Σεπτέμβρη 2014, δημιουργήθηκαν 186.923 νέες θέσεις μισθωτής εργασίας, έναντι 165.702 που έγιναν πέρυσι. Όμως με μια προσεκτικότερη ματιά των στοιχείων προκύπτει ότι η μερική και εκ περιτροπής απασχόληση συνεχώς κερδίζουν έδαφος επί των συμβάσεων πρόσληψης έναντι των συμβάσεων της πλήρους απασχόλησης. Έτσι από τα στοιχεία προκύπτει ότι:

Από το 1.186.928 προσλήψεις που έγιναν το εννεάμηνο Γενάρης - Σεπτέμβρης 2014 οι 610.346 ήταν με καθεστώς συμβάσεων πλήρους απασχόλησης, 419.543 ήταν με καθεστώς συμβάσεων μερικής απασχόλησης και 157.039 με καθεστώς συμβάσεων με εκ περιτροπής εργασία. Αθροιστικά δηλαδή οι προσλήψεις μερικής και εκ περιτροπής εργασίας μας κάνουν 576.582, γεγονός που επιβεβαιώνει το μοίρασμα της φτώχειας και της μιας θέσης εργασίας σε δυο και τρία κομμάτια, έναντι της πλήρους απασχόλησης που διαρκώς υποχωρεί. Είναι χαρακτηριστικό ότι το Σεπτέμβρη του 2014 οι προσλήψεις που έγιναν ήταν κατά 51,42% με καθεστώς πλήρους απασχόλησης, 35,35% με καθεστώς μερικής απασχόλησης και 13,23% με καθεστώς εκ περιτροπής εργασία. Δηλαδή αθροιστικά οι προσλήψεις το Σεπτέμβρη του 2014 αθροιστικά με καθεστώς μερικής απασχόλησης και με καθεστώς εκ περιτροπής εργασίας ανήλθαν σε 48,58%.

Χαρακτηριστικό του «εργασιακού μεσαίωνα» που επικρατεί στους χώρους δουλειάς είναι τα στοιχεία που καταδεικνύουν ότι το Σεπτέμβρη του 2014 έγιναν 3.060 μετατροπές συμβάσεων εργασίας από πλήρη απασχόληση σε μερική απασχόληση. Το ίδιο διάστημα έγιναν 1.452 μετατροπές συμβάσεων εργασίας από πλήρη απασχόληση σε εκ περιτροπής απασχόληση με σύμφωνη γνώμη εργαζόμενου και εργοδότη και 714 μετατροπές συμβάσεων εργασίας από πλήρη απασχόληση σε εκ περιτροπής απασχόληση με μονομερή απόφαση του εργοδότη.

 

 

Έχει διαβαστεί 306 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 24 °C
Άνεμος ΑΒΑ 0-1 μποφόρ

Τετάρτη, 28 Ιουλίου

Ζέστη
Ζέστη
Θερμοκρασία 25 ως 38 °C
Άνεμος Α 2 μποφόρ

Πέμπτη, 29 Ιουλίου

Ζέστη
Ζέστη
Θερμοκρασία 27 ως 39 °C
Άνεμος Α 2-3 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 395 επισκέπτες και 0 μέλη.