Παρασκευή, 01 Δεκ, 2023

  • Στη Βέροια ο Κώστας Σκανδαλίδης
  • "Αυτόλυκος ο κλέφτης" παρουσίαση βιβλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας
  • Ανακοίνωση ΠΟΕ/ΔΕΥΑ για το κλείσιμο των ΔΕΥΑ
  • Εξαιρέθηκε από τις συγχωνεύσεις των νομικών προσώπων η ΚΕΠΑ Βέροιας
  • Εκλογές στην Πανελλήνια Ενωση Φιλολόγων
  • ΠΡΩΗΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ»: Φτάνει το μπαλάκι των ευθυνών, απαιτούν επιτέλους να πληρωθούν
Στη Βέροια ο Κώστας Σκανδαλίδης1 "Αυτόλυκος ο κλέφτης" παρουσίαση βιβλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας2 Ανακοίνωση ΠΟΕ/ΔΕΥΑ για το κλείσιμο των ΔΕΥΑ3 Εξαιρέθηκε από τις συγχωνεύσεις των νομικών προσώπων η ΚΕΠΑ Βέροιας4 Εκλογές στην Πανελλήνια Ενωση Φιλολόγων5 ΠΡΩΗΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ»: Φτάνει το μπαλάκι των ευθυνών, απαιτούν επιτέλους να πληρωθούν6

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΕΠΙΣΤΟΛΙΚΗ ΨΗΦΟΣ: «Απογειώνεται» η ένταση των πιέσεων και των εκβιασμών, η αλλοίωση των εκλογικών αποτελεσμάτων

Την «απογείωση» της προσπάθειας αλλοίωσης των εκλογικών αποτελεσμάτων, με διαδικασίες που ανοίγουν δρόμο στην παραβίαση της μυστικότητας της ψήφου και ένταση των πιέσεων και των εκβιασμών στους ψηφοφόρους από κάθε είδους μηχανισμούς, σφράγισε χτες η κυβέρνηση, ανακοινώνοντας την καθιέρωση της επιστολικής ψήφου, σε πρώτη φάση για τις ευ... Περισσότερα

Χάθηκαν 10.000 θέσεις εργασίας στις τράπεζες από 2018 ως 2022

από Η Άλλη Άποψη
Χάθηκαν 10.000 θέσεις εργασίας στις τράπεζες από 2018 ως 2022

Δέκα χιλιάδες θέσεις εργασίας «έφυγαν» από τον τραπεζικό κλάδο την περίοδο 2018-2022 και στο ίδιο διάστημα μονάδες «κόκκινων» δανείων των τραπεζών μεταφέρθηκαν στους servicers (carve out), που σήμερα απασχολούν περισσότερα από 5.000 άτομα προερχόμενα κατά κύριο λόγο από τις τράπεζες, ενώ τα προγράμματα εθελούσιας αποχώρησης έδωσαν ισχυρά κίνητρα κυρίως στους άνω των 55 ετών, με αποζημιώσεις ως και 180.000 ευρώ.

Έτσι, ο αριθμός των τραπεζικών υπαλλήλων μειώθηκε από τους 39.383 το 2018 στους 29.341 το 2022, ενώ συνεχίζουν να μειώνονται και τα καταστήματα και από 1.981 μειώθηκαν στα 1.483 την ίδια περίοδο, ενώ τα ΑΤΜ αυξήθηκαν στα 5.927 από 5.594, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (Greek Banking System Overview/Ιούλιος 2023).

Βέβαια, τα καταστήματα του 2022 (και του μέλλοντος) είναι πολύ διαφορετικά από αυτά του παρελθόντος. Η πανδημία λειτούργησε ως επιταχυντής για τις τραπεζικές συναλλαγές μέσω εναλλακτικών, ψηφιακών καναλιών, μειώνοντας τον αριθμό «επισκέψεων» στο γκισέ.

Περίπου το 30% των πελατών σήμερα επιλέγει μόνο τα ψηφιακά κανάλια, αλλά περίπου το 80% επιλέγει έναν συνδυασμό ψηφιακών και φυσικών καναλιών.

Σε ό,τι αφορά τον «χάρτη» του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, οι πέντε μεγαλύτερες τράπεζες (οι τέσσερις συστημικές και η Αttica Bank) ελέγχουν το 95,7% των τραπεζικών περιουσιακών στοιχείων, έναντι 69% το 2009, όταν ο αριθμός των πιστωτικών ιδρυμάτων ήταν 35 έναντι 14 σήμερα (εννέα εμπορικές, πέντε συνεταιριστικές). Η παρουσία των 21 υποκαταστημάτων ξένων τραπεζών αντιστοιχεί σε αμελητέο μερίδιο αγοράς.

Το συνολικό ενεργητικό των ελληνικών τραπεζών το 2022 ανήλθε σε 328 δισ. ευρώ έναντι 292 δισ. ευρώ το 2018 και ο δείκτης κύριων βασικών εποπτικών κεφαλαίων CET 1 στο 13,8%.

Έχει διαβαστεί 517 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη Βέροια


Could not get weather data!

Ποιός είναι online

Έχουμε online 342 επισκέπτες και 1 μέλος.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)