Παρασκευή, 03 Δεκ, 2021

  • Δωρεάν rapid tests στη Νάουσα
  • Χριστουγεννιάτικο Bazaar της Πρωτοβουλίας για το Παιδί
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό
  • Πρωτοβουλία Τάσου Μπαρτζώκα για την ανέγερση νεόκτιστου Ειδικού Σχολείου Αλεξάνδρειας
  • Ο Δήμαρχος Βέροιας κοντά στους μαθητές του ΕΕΕΕΚ Βέροιας
  • Ο Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑμεΑ: Είναι μέρα αγώνα για λύσεις στα προβλήματα των ανθρώπων με αναπηρίες και όχι αφορμή για μεγάλα λόγια
Δωρεάν rapid tests στη Νάουσα 1 Χριστουγεννιάτικο Bazaar της Πρωτοβουλίας για το Παιδί2 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό3 Πρωτοβουλία Τάσου Μπαρτζώκα για την ανέγερση νεόκτιστου Ειδικού Σχολείου Αλεξάνδρειας4 Ο Δήμαρχος Βέροιας κοντά στους μαθητές του ΕΕΕΕΚ Βέροιας5 Ο Δ. ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑμεΑ: Είναι μέρα αγώνα για λύσεις στα προβλήματα των ανθρώπων με αναπηρίες και όχι αφορμή για μεγάλα λόγια6

Το Σχόλιο της Ημέρας

«Όταν ο λαός βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο της τυραννίας διαλέγει ή τις αλυσίδες ή τα όπλα»

Πέρασαν 77 χρόνια από κείνη τη «Ματωμένη Κυριακή» της 3ης του Δεκέμβρη 1944. Δεν είχαν περάσει καν δυο μήνες από την απελευθέρωση της πρωτεύουσας από τους Γερμανούς και ο λαός της Αθήνας ματοκυλίστηκε από το νέο κατακτητή. Δυο μέρες πριν, είχε προηγηθεί το ιταμό τελεσίγραφο του στρατηγού Σκόμπι και της ελληνικής πλουτοκρατίας για ... Περισσότερα

ΚΚΕ: Ανακοίνωση για την Παγκόσμια ημέρα προσφύγων

από Η Άλλη Άποψη

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την Παγκόσμια ημέρα προσφύγων επισημαίνει:

«Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει η ίδια η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες για το 2014, τα 60 εκατομμύρια πρόσφυγες και εσωτερικά εκτοπισμένοι, λόγω πολέμων, εμφύλιων συρράξεων και διώξεων, αποκαλύπτουν ότι βρισκόμαστε μπροστά στη μεγαλύτερη έκρηξη προσφύγων από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Αιτία για τον δραματικά αυξανόμενο αριθμό των ξεριζωμένων είναι η ένταση της επιθετικότητας του ιμπεριαλισμού, με τη δημιουργία νέων και την αναζωπύρωση παλαιών εστιών πολέμου, οι ανταγωνισμοί των μονοπωλίων για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των δρόμων μεταφοράς τους, μέσα σε συνθήκες συνεχιζόμενης ύφεσης της παγκόσμιας καπιταλιστικής οικονομίας. Το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα συνεχίζει να παράγει φτώχεια, ανεργία, πολέμους και ξεριζωμένους.

Η ΕΕ, αντάξια του ιμπεριαλιστικού της χαρακτήρα, από το ένα μέρος συμβάλλει στην αύξηση του αριθμού των προσφύγων, με τη συμμετοχή της στους πολέμους και τις επεμβάσεις και, από το άλλο μέρος, σχεδιάζει και εφαρμόζει νέα συστήματα καταστολής στα σύνορα μέχρι και βομβαρδισμούς τρίτων χωρών, στο όνομα δήθεν της καταπολέμησης των διακινητών μεταναστών και προσφύγων. Την ίδια στιγμή, χύνει κροκοδείλια δάκρυα για τους πνιγμένους στη Μεσόγειο και το δράμα των προσφύγων και προωθεί μέτρα κοροϊδία για την κατανομή και εγκατάσταση ενός μηδαμινού αριθμού προσφύγων στα διάφορα κράτη-μέλη της ΕΕ, για την ανακούφιση δήθεν της Ελλάδας και Ιταλίας που δέχονται μεγάλα κύματα προσφύγων, ενώ διατηρεί τον Κανονισμό του Δουβλίνου που ευθύνεται για τον εγκλωβισμό των προσφύγων στην πρώτη χώρα υποδοχής.

Στην Ελλάδα ο λαός μας ζει από κοντά το δράμα των προσφύγων, με τον αριθμό των νέων αφίξεων των θυμάτων του ιμπεριαλισμού να έχει φτάσει τους 50.000, μέσα στους πρώτους μήνες του 2015, από τους οποίους οι 30.000 είναι πρόσφυγες. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συμμετέχει με ενεργητικότερο ρόλο στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και ετοιμάζεται να δώσει νέα στρατιωτική βάση του ΝΑΤΟ σε νησί του Αιγαίου. Καλλιεργεί επικίνδυνες αυταπάτες, περί δήθεν αλληλεγγύης της ΕΕ για το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα, καλώντας μάλιστα την Task Force της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Ασύλου στη Λέσβο και περιμένοντας τα ευρωπαϊκά κονδύλια, που θα δοθούν σε ΜΚΟ, για τη στέγαση ενός πολύ μικρού αριθμού προσφύγων και αιτούντων άσυλο.

Η ίδια η πραγματικότητα αποδεικνύει ότι οι δραματικοί αριθμοί των προσφύγων θα συνεχίζουν να αυξάνονται, όσο συνεχίζει να κυριαρχεί το απάνθρωπο καπιταλιστικό σύστημα, μαζί με τις διακρατικές ιμπεριαλιστικές ενώσεις του και τις επεμβάσεις τους. Η πάλη ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για τη χειραφέτηση των εργατών και των λαών, για το σοσιαλισμό, αποτελεί την πραγματική συμβολή για την αντιμετώπιση του δράματος των προσφύγων.

Το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη και το λαό να αγωνιστεί για:

--Να καταργηθούν οι Κανονισμοί Δουβλίνο 2 και 3. Να χορηγούνται άμεσα ταξιδιωτικά έγγραφα σε όλους τους πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν προορισμό άλλα κράτη - μέλη της ΕΕ.

-- Να αποδίδεται το καθεστώς του ασύλου ή της επικουρικής προστασίας σε όλους τους πρόσφυγες, θύματα ιμπεριαλιστικών πολέμων, επεμβάσεων και αντιδραστικών καθεστώτων, με γρήγορες, αξιόπιστες και δίκαιες διαδικασίες.

-- Να προσληφθεί άμεσα προσωπικό για τις ανάγκες των υπηρεσιών πρώτης υποδοχής και ασύλου.

-- Να δημιουργηθούν άμεσα υποδομές για τη στέγαση, σίτιση και περίθαλψη των νεοεισερχόμενων προσφύγων και μεταναστών στα νησιά του Αιγαίου, ανοιχτά κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας. Να κλείσει η Αμυγδαλέζα και όλα τα κέντρα κράτησης.

--Να φύγει ο Frontex και οι ανάλογοι μηχανισμοί της ΕΕ από την Ελλάδα.

-- Καμιά εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Καμία συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε άλλες χώρες, αποδέσμευση από τους ευρωατλαντικούς οργανισμούς, καμία νέα ΝΑΤΟϊκή βάση στο Αιγαίο, απομάκρυνση όλων των ξένων στρατιωτικών βάσεων».

Έχει διαβαστεί 338 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Συννεφιασμένος
Συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 11 °C
Άνεμος Β 1-2 μποφόρ

Παρασκευή, 03 Δεκεμβρίου

Καταιγίδες
Καταιγίδες
Θερμοκρασία 8 ως 14 °C
Άνεμος Ν 1-3 μποφόρ

Σάββατο, 04 Δεκεμβρίου

Συννεφιασμένος
Συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 5 ως 14 °C
Άνεμος Α 1-3 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 152 επισκέπτες και 1 μέλος.