Τρίτη, 30 Μάι, 2023

  • ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: Σε αστοχίες και όχι στη σύμπλευση με τη ΝΔ «βλέπει» τις αιτίες της ήττας
  • ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Θέλει ισχυρή εντολή για τολμηρές «μεταρρυθμίσεις» ουσιαστικά αντιλαϊκά μέτρα
  • Περί συμμετοχής στις βουλευτικές εκλογές
  • ΟΛΜΕ: Τεράστια προβλήματα στον ΟΠΣΥΔ: Δεν έχει τελειωμό η ψηφιακή κατάρρευση του ΥΠΑΙΘ
  • ΚΚΕ: Λύση τώρα για να μη μείνουν χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη επαγγελματίες και αγρότες
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει για συνεργάτη τον παραχαράκτη της ιστορίας της ΕΑΜικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, Μαραντζίδη
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: Σε αστοχίες και όχι στη σύμπλευση με τη ΝΔ «βλέπει» τις αιτίες της ήττας1 ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Θέλει ισχυρή εντολή για τολμηρές «μεταρρυθμίσεις» ουσιαστικά αντιλαϊκά μέτρα2 Περί συμμετοχής στις βουλευτικές εκλογές3 ΟΛΜΕ: Τεράστια προβλήματα στον ΟΠΣΥΔ: Δεν έχει τελειωμό η ψηφιακή κατάρρευση του ΥΠΑΙΘ4 ΚΚΕ: Λύση τώρα για να μη μείνουν χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη επαγγελματίες και αγρότες5 Ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει για συνεργάτη τον παραχαράκτη της ιστορίας της ΕΑΜικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, Μαραντζίδη6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Tο παραμύθι της «αντισυστημικής» ψήφου...

Στο μεταξύ, ξαναζεσταίνεται το παραμύθι της «αντισυστημικής» ψήφου στα λεγόμενα «μικρά κόμματα».Οσο περισσότερα στη Βουλή, τόσο δυσκολότερη η αυτοδυναμία Μητσοτάκη, λένε.Κοροϊδία στο τετράγωνο και προσπάθεια να σκορπίσει η ψήφος σε δυνάμεις που αθροίζονται στην κλιμάκωση της α... Περισσότερα

ΚΚΕ: Ανακοίνωση για την Παγκόσμια Μέρα Μετανάστη

από Η Άλλη Άποψη

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την Παγκόσμια Μέρα Μετανάστη αναφέρεται:

«Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Μεταναστών, το ΚΚΕ απευθύνει θερμό χαιρετισμό στους χιλιάδες Έλληνες μετανάστες που ζουν σε χώρες του εξωτερικού, ειδικά τους νέους μετανάστες που αναγκάστηκαν να ξενιτευτούν τα τελευταία χρόνια της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, στους δεκάδες χιλιάδες οικονομικούς μετανάστες που ζουν στη χώρα μας. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους χιλιάδες πρόσφυγες που δημιουργούν οι πόλεμοι των ιμπεριαλιστών στην περιοχή μας και ιδιαίτερα στη Συρία. Σε όλους όσοι κινδυνεύουν στα νερά του Αιγαίου και στους φράχτες που υψώνουν τα κράτη-μέλη της ΕΕ, που περιφέρονται στα διάφορα γήπεδα της Αττικής για να καταλήξουν, και πάλι, φυλακισμένοι στα κέντρα κράτησης και τις "Αμυγδαλέζες".

Είναι στη φύση του καπιταλισμού να γεννά μαζικά κύματα προσφύγων από χώρες όπου εκδηλώνεται πόλεμος και οικονομικών μεταναστών από χώρες που μαστίζονται από την πείνα και την εξαθλίωση. Είναι στη φύση του να αξιοποιεί τους μετανάστες ως φτηνό εργατικό δυναμικό, με ελάχιστα δικαιώματα, για να αυξάνει την κερδοφορία του κεφαλαίου και να αφαιρεί εργατικές κατακτήσεις για το σύνολο των εργαζομένων. Γι’ αυτό και το κοινό συμφέρον Ελλήνων και ξένων εργατών είναι η πάλη για να καταργηθεί το σύστημα της εκμετάλλευσης, των πολέμων, της φτώχειας και της εξαθλίωσης των λαών.

Οι πρόσφατες αποφάσεις των Συνόδων της ΕΕ για το προσφυγικό - μεταναστευτικό ζήτημα, με τη σύμφωνη γνώμη και της ελληνικής κυβέρνησης, στόχο έχουν κυρίως την αξιοποίηση των προσφύγων και μεταναστών στους ανταγωνισμούς για το μοίρασμα εδαφών, ταυτόχρονα με τον έλεγχο ροής του ξένου εργατικού δυναμικού.

Ιδιαίτερα η δημιουργία Συνοριοφυλακής - Ακτοφυλακής της ΕΕ, που θα μπορεί να επεμβαίνει στα εξωτερικά σύνορα ακόμη και χωρίς τη συμφωνία του κράτους-μέλους, σημαίνει για τη χώρα μας ευθεία αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων και προώθηση σχεδίων συνδιαχείρισης του Αιγαίου με την Τουρκία.

Μαζί με τη σύσταση "Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Επιστροφών", δηλαδή απελάσεων και επαναπροωθήσεων, η δημιουργία των hot-spots θα εντείνει την καταστολή ενάντια στα εκατομμύρια των προσφύγων και των μεταναστών που είναι τα θύματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων της ΕΕ, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ φέρει μεγάλη ευθύνη για τις σοβαρές και επικίνδυνες εξελίξεις. Γιατί όχι μόνο ψήφισε και εφαρμόζει κατά γράμμα όλες τις αποφάσεις της ΕΕ, αλλά και γιατί συμφωνεί με τη δημιουργία του νέου κατασταλτικού "ευρωμηχανισμού", γιατί κάλεσε τις "Ομάδες Ταχείας Επέμβασης" του Frontex, γιατί μετατρέπει την Ελλάδα σε αποθήκη εγκλωβισμένων προσφύγων και μεταναστών, γιατί συμμετέχει ενεργά στην κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας στη Συρία και την ευρύτερη περιοχή.

Το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη και το λαό, Έλληνες και μετανάστες εργαζόμενους, να επαγρυπνούν για τις επικίνδυνες εξελίξεις, να εντείνουν την αλληλεγγύη και να παλέψουν από κοινού για:

Απευθείας μεταφορά των προσφύγων - μεταναστών στις χώρες τελικού προορισμού τους, με ευθύνη του ΟΗΕ και της ΕΕ.

Δημιουργία ανθρώπινων και αξιοπρεπών χώρων υποδοχής και φιλοξενίας και όχι ευρωκέντρων διαλογής προσφύγων (hot-spots), με ταυτόχρονη εξασφάλιση χώρων (κατασκηνώσεων, στρατοπέδων κλπ.) άμεσης φιλοξενίας για όσο διάστημα χρειάζεται μέχρι την προώθησή τους.

Κατάργηση του αντιδραστικού Κανονισμού του Δουβλίνου, της Σένγκεν, του Frontex.

Απεμπλοκή τώρα της χώρας μας από τον πόλεμο των ιμπεριαλιστών στη Συρία. Να κλείσει η βάση της Σούδας και να σταματήσει κάθε διευκόλυνση στους ιμπεριαλιστές στον πόλεμο σε βάρος της Συρίας από γη, αέρα και θάλασσα.

Νομιμοποίηση των μεταναστών που ζουν κι εργάζονται στην Ελλάδα, ιδιαίτερα αυτών που έχουν αναπτύξει ισχυρούς βιοτικούς δεσμούς. Απλοποίηση των διαδικασιών ανανέωσης, αποσύνδεση από συγκέντρωση συγκεκριμένου αριθμού ενσήμων, κατάργηση των παραβόλων και των προστίμων.

Ίσα εργατικά, ασφαλιστικά, κοινωνικά δικαιώματα σε όλους τους μετανάστες και δυνατότητα μεταφοράς των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων από και προς τις χώρες προέλευσης με την υπογραφή διακρατικών συμφωνιών.

Ισότιμη πρόσβαση στη δημόσια και δωρεάν Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία, ανεξάρτητα από νομιμοποιητικά έγγραφα.

Όχι στη δημιουργία νέων ευρωμηχανισμών φύλαξης των συνόρων και στα σχέδια για συνδιαχείριση του Αιγαίου με την Τουρκία, υπό την αιγίδα της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ.

Αλληλεγγύη και πάλη των λαών ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης που γεννά φτώχεια και πολέμους, μαζικά κύματα μεταναστών και προσφύγων».

 

Έχει διαβαστεί 321 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως συννεφιά
Κυρίως συννεφιά
Θερμοκρασία 17 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1-2 μποφόρ

Τρίτη, 30 Μαϊου

Κυρίως συννεφιασμένος με καταιγίδες
Κυρίως συννεφιασμένος με καταιγίδες
Θερμοκρασία 14 ως 23 °C
Άνεμος ΝΑ 1-3 μποφόρ

Τετάρτη, 31 Μαϊου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 15 ως 23 °C
Άνεμος Α 2-4 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 296 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)