Τετάρτη, 27 Σεπ, 2023

  • Δέσποινα Χαραλαμπίδου, υποψήφια περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας: «Θέλουμε να φέρουμε τις φωνές των κινημάτων, των πολιτών που αγωνίζονται τοπικά ή συνολικά για μία σειρά προβλήματα, μέσα στο περιφερειακό συμβούλιο.»
  • Επίκαιρα και διαχρονικά τα διδάγματα του αγώνα του ΕΑΜ/ΕΛΑΣ
  • Ο Γιάννης Μυλόπουλος στην Αλεξάνδρεια
  • Περιοδείες της ΛΑΣ Αλεξάνδρειας
  • Το κράτος θα βάλει το ..."αποτύπωμά" του;
  • Περί αιολικών πάρκων...
Δέσποινα Χαραλαμπίδου, υποψήφια περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας: «Θέλουμε να φέρουμε τις φωνές των κινημάτων, των πολιτών που αγωνίζονται τοπικά ή συνολικά για μία σειρά προβλήματα, μέσα στο περιφερειακό συμβούλιο.»1 Επίκαιρα και διαχρονικά τα διδάγματα του αγώνα του ΕΑΜ/ΕΛΑΣ2 Ο Γιάννης Μυλόπουλος στην Αλεξάνδρεια3 Περιοδείες της ΛΑΣ Αλεξάνδρειας4 Το κράτος θα βάλει το ..."αποτύπωμά" του;5 Περί αιολικών πάρκων...6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Στέρεες θέσεις

Στέρεες θέσεις

«Τα αλλάζει όλα», «αχαρτογράφητα νερά», «κάθε μέρα εκπλήξεις» και άλλα παρόμοια γράφονται για τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Με ομοβροντία παρουσιάζουν τον Κασσελάκη ως κάτι ...αναπάντεχο, που φέρνει έναν «νέο ΣΥΡΙΖΑ», σε σχέση με τον «παλιό». Από την άλλη, διάφορα ηγετικά μέχρι σήμερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «ξεσπαθώνουν» ότι κινδυνεύει η αρι... Περισσότερα

ΚΚΕ: Επιτακτικό αίτημα του λαού μας είναι η μόνιμη επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα

από Η Άλλη Άποψη
ΚΚΕ: Επιτακτικό αίτημα του λαού μας είναι η μόνιμη επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση σχετικά με τη δήλωση της υπουργού Πολιτισμού της Βρετανίας για τα γλυπτά του Παρθενώνα:

«Ουσιαστικά, "με βάση το δίκιο του ισχυρότερου", η υπουργός Πολιτισμού της Μεγάλης Βρετανίας απέρριψε κατηγορηματικά την αυτονόητη απαίτηση του ελληνικού λαού για επαναφορά των κλεμμένων γλυπτών του Παρθενώνα στον φυσικό τους χώρο.

Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι υπόλογη απέναντι στον ελληνικό λαό, γιατί δεν δίστασε να εκμεταλλευτεί στην προεκλογική της προπαγάνδα τον πόθο του για επιστροφή των προϊόντων της αρπαγής στον τόπο τους, καλλιεργώντας εντυπώσεις για αίσια έκβαση του θέματος κάτω από τις δικές της ενέργειες, ενώ γνώριζε ότι το πρόβλημα ήταν αδύνατον να επιλυθεί μέσα από συζητήσεις "κάτω από το τραπέζι" και μάλιστα με τη διοίκηση του Βρετανικού Μουσείου αντί για τη βρετανική κυβέρνηση. Οφείλει να λογοδοτήσει, ακόμη, γιατί με την τυχοδιωκτική τακτική της δυναμιτίζει όλο αυτό το διάστημα τη διαχρονική αυτή απαίτηση, αφήνοντας να σέρνονται επικίνδυνες απόψεις για τον δανεισμό και την ανταλλαγή των γλυπτών του Παρθενώνα με άλλες ανεκτίμητης αξίας αρχαιότητες, που σημαίνει νομιμοποίηση της κλοπής.

Για τη διαιώνιση του προβλήματος ευθύνη έχουν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, γιατί ουδέποτε άσκησαν ουσιαστική πίεση για την άρση της παράνομης κατοχής πολιτιστικών θησαυρών της χώρας από το Βρετανικό Μουσείο και από άλλα μεγάλα μουσεία χωρών της ΕΕ.

Επιτακτικό αίτημα του λαού μας είναι η μόνιμη επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα ως αναφαίρετο μέρος του μνημειακού συνόλου της Ακρόπολης, καθώς και όλων των άλλων θησαυρών της αρχαίας πολιτιστικής κληρονομιάς, που αποτέλεσαν κατά καιρούς αντικείμενα αρπαγής ή αρχαιοκαπηλίας». 


Έχει διαβαστεί 491 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη Βέροια


Could not get weather data!

Ποιός είναι online

Έχουμε online 222 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)