Παρασκευή, 21 Ιούν, 2024

  • ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ: Να παραταθεί η προθεσμία των φορολογικών δηλώσεων έως τις 30 Σεπτέμβρη
  • Συνάντηση εργασίας για θέματα κοινωνικής πολιτικής και κοιμητηρίων
  • Συλλυπητήριο μήνυμα
  • Μόλις ένας στους δέκα εγγεγραμμένους ανέργους πήρε επίδομα!
  • Διακόπτης
  • Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 26ο Πανελλήνιο  Συνέδριο Ζαχαροπλαστών της ΟΕΖΕ στη Βέροια
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ: Να παραταθεί η προθεσμία των φορολογικών δηλώσεων έως τις 30 Σεπτέμβρη1 Συνάντηση εργασίας για θέματα κοινωνικής πολιτικής και κοιμητηρίων2 Συλλυπητήριο μήνυμα3 Μόλις ένας στους δέκα εγγεγραμμένους ανέργους πήρε επίδομα!4 Διακόπτης5 Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 26ο Πανελλήνιο  Συνέδριο Ζαχαροπλαστών της ΟΕΖΕ στη Βέροια6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Γιατί καταπίνουν τη γλώσσα τους για τη ΛΑΡΚΟ;

Μία περίεργη Ομερτά επικρατεί...Στα μεγάλα ειδησεογραφικά μέσα, κυβερνητικά και «αντιπολιτευόμενα», έχει περάσει στα ψιλά και υπό τη σκιά άλλων θεμάτων η συζήτηση για την εγκληματική τροπολογία της κυβέρνησης για τη ΛΑΡΚΟ.Ως δια μαγείας εξαφανίζεται το θέμα, ενώ όπου εμφανίζεται... περνάνε στα ψιλά οι χιλιάδες διαδηλωτές που σχεδόν δώδ... Περισσότερα

ΚΚΕ: Επιτακτικό αίτημα του λαού μας είναι η μόνιμη επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα

από Η Άλλη Άποψη
ΚΚΕ: Επιτακτικό αίτημα του λαού μας είναι η μόνιμη επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα

Το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση σχετικά με τη δήλωση της υπουργού Πολιτισμού της Βρετανίας για τα γλυπτά του Παρθενώνα:

«Ουσιαστικά, "με βάση το δίκιο του ισχυρότερου", η υπουργός Πολιτισμού της Μεγάλης Βρετανίας απέρριψε κατηγορηματικά την αυτονόητη απαίτηση του ελληνικού λαού για επαναφορά των κλεμμένων γλυπτών του Παρθενώνα στον φυσικό τους χώρο.

Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι υπόλογη απέναντι στον ελληνικό λαό, γιατί δεν δίστασε να εκμεταλλευτεί στην προεκλογική της προπαγάνδα τον πόθο του για επιστροφή των προϊόντων της αρπαγής στον τόπο τους, καλλιεργώντας εντυπώσεις για αίσια έκβαση του θέματος κάτω από τις δικές της ενέργειες, ενώ γνώριζε ότι το πρόβλημα ήταν αδύνατον να επιλυθεί μέσα από συζητήσεις "κάτω από το τραπέζι" και μάλιστα με τη διοίκηση του Βρετανικού Μουσείου αντί για τη βρετανική κυβέρνηση. Οφείλει να λογοδοτήσει, ακόμη, γιατί με την τυχοδιωκτική τακτική της δυναμιτίζει όλο αυτό το διάστημα τη διαχρονική αυτή απαίτηση, αφήνοντας να σέρνονται επικίνδυνες απόψεις για τον δανεισμό και την ανταλλαγή των γλυπτών του Παρθενώνα με άλλες ανεκτίμητης αξίας αρχαιότητες, που σημαίνει νομιμοποίηση της κλοπής.

Για τη διαιώνιση του προβλήματος ευθύνη έχουν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, γιατί ουδέποτε άσκησαν ουσιαστική πίεση για την άρση της παράνομης κατοχής πολιτιστικών θησαυρών της χώρας από το Βρετανικό Μουσείο και από άλλα μεγάλα μουσεία χωρών της ΕΕ.

Επιτακτικό αίτημα του λαού μας είναι η μόνιμη επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα ως αναφαίρετο μέρος του μνημειακού συνόλου της Ακρόπολης, καθώς και όλων των άλλων θησαυρών της αρχαίας πολιτιστικής κληρονομιάς, που αποτέλεσαν κατά καιρούς αντικείμενα αρπαγής ή αρχαιοκαπηλίας». 


Έχει διαβαστεί 569 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Κυκλοφόρησε το νέο (11ο) βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 705 επισκέπτες και 0 μέλη.