Πέμπτη, 07 Δεκ, 2023

  • ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ: Η «επανεκκίνηση» των ελληνοτουρκικών γίνεται πάνω στο επικίνδυνο πλαίσιο των ΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών για οδυνηρές διευθετήσεις
  • 7ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΑΙΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ
  • Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.: ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Ο ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΣΤΗΝ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ ΑΠΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ
  • Συμφώνησαν να συνεχιστεί το παζάρι για όλα με επιταχυντή τη «ΝΑΤΟική συνοχή»
  • «ΦωτίΖΟΥΜΕ την πόλη μας», εκδήλωση φωταγώγησης του χριστουγεννιάτικου δέντρου του Δήμου Η.Π. Νάουσας
  • Τελετής Ορκωμοσίας Δημάρχου, Δημοτικών Συμβούλων, Προέδρων και Συμβούλων Δ.Κ. Δήμου Βέροιας
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ: Η «επανεκκίνηση» των ελληνοτουρκικών γίνεται πάνω στο επικίνδυνο πλαίσιο των ΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών για οδυνηρές διευθετήσεις1 7ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΑΙΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ2 Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.: ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Ο ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΣΤΗΝ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ ΑΠΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ3 Συμφώνησαν να συνεχιστεί το παζάρι για όλα με επιταχυντή τη «ΝΑΤΟική συνοχή»4 «ΦωτίΖΟΥΜΕ την πόλη μας», εκδήλωση φωταγώγησης του χριστουγεννιάτικου δέντρου του Δήμου Η.Π. Νάουσας5 Τελετής Ορκωμοσίας Δημάρχου, Δημοτικών Συμβούλων, Προέδρων και Συμβούλων Δ.Κ. Δήμου Βέροιας6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Γάζα, 60 μέρες μετά

Εξήντα μέρες συμπληρώθηκαν από όταν ο ισραηλινός στρατός ξεκίνησε το νέο μακελειό σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού, αφήνοντας πίσω του μέχρι σήμερα πάνω από 16.000 νεκρούς, 7.000 νεκρά παιδιά, 40.000 τραυματίες και κοντά 2 εκατομμύρια εκτοπισμένους.Παρά τον εφησυχασμό που επιχείρησαν να καλλιεργήσουν τις προηγούμενες μέρες τα αστικά επ... Περισσότερα

ΚΚΕ: Οκτώ δεκαετίες μετά οι ιμπεριαλιστές συνεχίζουν να στέλνουν τους λαούς στη σφαγή

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
ΚΚΕ: Οκτώ δεκαετίες μετά οι ιμπεριαλιστές συνεχίζουν να στέλνουν τους λαούς στη σφαγή
Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 78 χρόνια από το πυρηνικό έγκλημα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού σε Χιροσίμα - Ναγκασάκι σημειώνει:


«78 χρόνια πέρασαν από το μεγαλύτερο έγκλημα που έχει διαπράξει ο ιμπεριαλισμός διεθνώς, τις επιθέσεις των ΗΠΑ με πυρηνικές βόμβες στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι της Ιαπωνίας στις 6 και 9 Αυγούστου 1945 αντίστοιχα, που σκόρπισαν τον θάνατο ακαριαία σε 180.000 ανθρώπους και προκάλεσαν ανυπολόγιστο αριθμό θανάτων αργότερα, λόγω της έκθεσης στη ραδιενέργεια.

Είχαν ήδη περάσει 3 μήνες από τη μέρα που η κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο "καρφώθηκε" στην καρδιά του ναζιστικού τέρατος, στο Ράιχσταγκ και τη συνθηκολόγηση της ναζιστικής Γερμανίας, ενώ και η Ιαπωνία είχε ουσιαστικά ηττηθεί στρατιωτικά και βρισκόταν ήδη πολύ κοντά στην παράδοση. Επομένως οι πυρηνικές επιθέσεις των ΗΠΑ δεν εξυπηρετούσαν καμία στρατιωτική σκοπιμότητα, αλλά ήταν μια επίδειξη ισχύος των ΗΠΑ, με ιδιαίτερο αποδέκτη τη Σοβιετική Ενωση και το Διεθνές Κομμουνιστικό Κίνημα και με το βλέμμα στη διαμόρφωση και τη διαπάλη του μεταπολεμικού κόσμου.

Σήμερα, σχεδόν 8 δεκαετίες αργότερα, οι ιμπεριαλιστές συνεχίζουν να στέλνουν τους λαούς στη σφαγή για τα συμφέροντά τους, ενώ και η απειλή του πυρηνικού ολέθρου κάθε άλλο παρά παρελθόν αποτελεί. Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος ανάμεσα στις πυρηνικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας μαίνεται στην καρδιά της Ευρώπης εδώ και ενάμιση χρόνο, με τους κινδύνους γενίκευσης να είναι κάτι παραπάνω από ορατοί. Αλλωστε, μόλις πριν λίγες μέρες οι ηγέτες του ΝΑΤΟ, από τη Σύνοδο Κορυφής του στο Βίλνιους της Λιθουανίας, επανέλαβαν την ετοιμότητά τους για χρήση πυρηνικών όπλων, ενώ αντίστοιχες δηλώσεις γίνονται κάθε τόσο και από το αντίπαλο στρατόπεδο. Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Ινστιτούτου Ερευνας για την Ειρήνη της Στοκχόλμης (SIPRI), το 2022 ο αριθμός των πυρηνικών όπλων που υπάρχουν στον κόσμο και χαρακτηρίζονται επιχειρησιακά, δηλαδή έτοιμα να χρησιμοποιηθούν, αυξήθηκε κατά 86.

Σ' αυτό το πλαίσιο, είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ, με τη συναίνεση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, που εμπλέκει τη χώρα όλο και περισσότερο στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και στους θανατηφόρους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΑμερικανοΝΑΤΟικών, με πρόσχημα την προάσπιση των "εθνικών συμφερόντων". Η πρόσφατη τροπολογία του αμερικανικού Κογκρέσου, που - μεταξύ άλλων - θέτει ζήτημα επέκτασης των στρατιωτικών βάσεων σε ελληνικά νησιά και διεύρυνσης της στρατιωτικής παρουσίας των ΗΠΑ στην Ελλάδα, συνιστά επικίνδυνη εξέλιξη ανυπολόγιστων διαστάσεων, που στρέφεται τόσο κατά του ελληνικού λαού και των άλλων της περιοχής όσο και κατά των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας. Ταυτόχρονα, υπενθυμίζει ότι η συζήτηση για τοποθέτηση ΝΑΤΟικών πυρηνικών όπλων στην Ελλάδα δεν είναι καινούρια, με εγχώριες στρατιωτικές εγκαταστάσεις να είναι εδώ και χρόνια σε "ετοιμότητα" για κάτι τέτοιο.

Η πάλη ενάντια στον πυρηνικό όλεθρο και για την απαγόρευση των πυρηνικών δοκιμών και όπλων, για να μην γίνει καμία χώρα "πεδίο βολής" πυρηνικών, είναι αναπόσπαστα δεμένη:

  • Με την πάλη για να κλείσουν οι ξένες στρατιωτικές βάσεις στη χώρα μας (μεταξύ των οποίων και βάσεις που μπορούν να "φιλοξενήσουν" πυρηνικά) και να ακυρωθούν τα σχέδια να ανοίξουν καινούριες.
  • Με την πάλη για την απεμπλοκή από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις, για την αποδέσμευση από τους σχεδιασμούς και τις ενώσεις του κεφαλαίου, όπως είναι το ΝΑΤΟ και η ΕΕ.
  • Με την πάλη για την ειρήνη, τη φιλία και αλληλεγγύη των λαών, για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας της εκμετάλλευσης και των πολέμων, για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης της κοινωνίας και της οικονομίας, με την εξουσία στα χέρια των λαών».


Έχει διαβαστεί 391 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη Βέροια


Could not get weather data!

Ποιός είναι online

Έχουμε online 294 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)