Κυριακή, 23 Ιούν, 2024

  • Περισσότεροι από 1.000 οι νεκροί στη διάρκεια του προσκυνήματος στη Μέκκα εν μέσω ακραίας ζέστης
  • ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ: Με «ατομική ευθύνη» και επίκληση των «ακραίων» καιρικών φαινομένων για ακόμη ένα καλοκαίρι
  • ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ
  • Πάνω από 21 δισ. στην τριετία για πολεμικά σχέδια του ΝΑΤΟ
  • ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΩΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΖΑΕΦ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
  • Συντονίζουν την πάλη τους οι εργάτες της κλωστοϋφαντουργίας
Περισσότεροι από 1.000 οι νεκροί στη διάρκεια του προσκυνήματος στη Μέκκα εν μέσω ακραίας ζέστης1 ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ: Με «ατομική ευθύνη» και επίκληση των «ακραίων» καιρικών φαινομένων για ακόμη ένα καλοκαίρι2 ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ3 Πάνω από 21 δισ. στην τριετία για πολεμικά σχέδια του ΝΑΤΟ4 ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΩΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΖΑΕΦ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ5 Συντονίζουν την πάλη τους οι εργάτες της κλωστοϋφαντουργίας6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Στοχοποιεί και τα επιδόματα ανεργίας η κυβέρνηση

Με τα επίσημα και πιο πρόσφατα στοιχεία της ΔΥΠΑ (Μάης 2024) να δείχνουν ότι από τους 794.752 εγγεγραμμένους ανέργους έλαβαν επίδομα ανεργίας μόλις 81.455 άνεργοι, δηλαδή ένας στους δέκα, οργή προκαλούν οι τροχιοδεικτικές βολές της κυβέρνησης για αλλαγές στην καταβολή και στο ύψος του επιδόματος.Πρακτικά πάνω α... Περισσότερα

ΚΚΕ: Συνάντηση βουλευτών του Κόμματων με αντιπροσωπεία της ΠΟΕ ΔΕΥΑ

από Η Άλλη Άποψη
ΚΚΕ: Συνάντηση βουλευτών του Κόμματων με αντιπροσωπεία της ΠΟΕ ΔΕΥΑ

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, αποτελούμενη από τον Χρήστο Κατσώτη, μέλος της ΚΕ και βουλευτή Νοτίου Τομέα και τον Μανώλη Συντυχάκη, βουλευτή Ηρακλείου, συναντήθηκε με εκπροσώπους του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης-Αποχέτευσης (ΠΟΕ-ΔΕΥΑ), και συγκεκριμένα τους Παύλο Δραγκόλα, πρόεδρο, Αχιλλέα Μητράκο, αντιπρόεδρο και Γιάννη Κελλάρη, μέλος της διοίκησης.

Η αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας ενημέρωσε τους βουλευτές του ΚΚΕ για το νομοσχέδιο που πρόκειται να κατατεθεί, με βασικό αντικείμενο την συγχώνευση των 126 ΔΕΥΑ της χώρας σε πολύ λιγότερες και μεγαλύτερες επιχειρήσεις. Εκφράστηκε η αντίθεση της Ομοσπονδίας στην απόφαση της κυβέρνησης, αναδεικνύοντας τις συνέπειες για τα τιμολόγια και την ποιότητα του νερού, καθώς με τη νέα μορφή επιχειρήσεων θα ενταθεί η πολιτική διαχείρισης του νερού με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και σε βάρος της εξασφάλισής του ως κοινωνικό, φτηνό και ποιοτικό αγαθό για το λαό.

Ο Χρήστος Κατσώτης, αναφέρθηκε στην πάγια θέση του ΚΚΕ ότι το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα. Τόνισε ότι η ευθυγράμμιση του νομοθετικού πλαισίου, απ’ όλες τις κυβερνήσεις (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ), με την ευρωπαϊκή οδηγία-πλαίσιο οδήγησε στην εμπορευματοποίηση του νερού, της χρήσης του, των υποδομών του, των εργασιών συντήρησης δικτύου, την εκτόξευση των τιμολογίων, τον δραστικό περιορισμό της διάθεσης του νερού στον αγροτικό τομέα και την επιθετική προώθηση της εμπορευματικής και ιδιωτικοοικονομικής λειτουργίας των επιχειρήσεων ύδρευσης.

Διατύπωσε την αντίθεση του ΚΚΕ στην προωθούμενη συγχώνευση των 126 ΔΕΥΑ, πολιτική που αποτελεί συνέχεια της προηγούμενης ρύθμισης με τη διεύρυνση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων Ενέργειας και Υδάτων, που αποτελούσε ένα από τα προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης για την επιτάχυνση της παραχώρησης της κερδοφόρας διαχείρισης του νερού και των αστικών αποβλήτων στους επιχειρηματικούς ομίλους. Επισήμανε, ακόμα, τις ευθύνες της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) που με την στάση της στηρίζει αυτήν την πολιτική.

Τέλος, σημείωσε ότι το ΚΚΕ μπαίνει μπροστά στην πάλη των εργαζομένων και του λαού για φθηνό, ασφαλές, ποιοτικό και επαρκές νερό, για τη διαχείριση του συνόλου των υδατικών πόρων και των υποδομών με κριτήριο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, για οικιστική και αγροτική χρήση, και την προστασία του περιβάλλοντος, ενάντια στην πολιτική εμπορευματοποίησης του.


Έχει διαβαστεί 423 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Κυκλοφόρησε το νέο (11ο) βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 569 επισκέπτες και 0 μέλη.