Τρίτη, 16 Απρ, 2024

  • ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ
  • Απεργία σήμερα στα ΜΜΕ
  • Δίωρη στάση εργασιών από τους δικαστικούς υπαλλήλους
  • ΚΑΛΕΣΜΑ της ΠΕΜ στις απεργιακές συγκεντρώσεις ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ
  • ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ:Κινητοποίηση στο Κέντρο Υγείας για την άμεση ενίσχυση όλων των δημόσιων δομών υγείας και πρόνοιας
  • Μία ενδιαφέρουσα εκδήλωση
ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ1 Απεργία σήμερα στα ΜΜΕ2 Δίωρη στάση εργασιών από τους δικαστικούς υπαλλήλους3 ΚΑΛΕΣΜΑ της ΠΕΜ στις απεργιακές συγκεντρώσεις ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ4 ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ:Κινητοποίηση στο Κέντρο Υγείας για την άμεση ενίσχυση όλων των δημόσιων δομών υγείας και πρόνοιας5 Μία ενδιαφέρουσα εκδήλωση6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Κανείς εφησυχασμός!

Οι τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή εκτοξεύουν σε άλλο επίπεδο τους κινδύνους στην περιοχή και φέρνουν ακόμα πιο κοντά το ενδεχόμενο γενίκευσης του πολέμου. Οι πύλες της Κολάσεως χάσκουν ορθάνοιχτες για τους λαούς και δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός.Μαζί με την επείγουσα ανάγκη να δυναμώσει η αντιπολεμική - αντιιμπεριαλιστική ... Περισσότερα

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ Κατέθεσε τροπολογία για την επαναφορά της ταχυδρομικής έκπτωσης στον επαρχιακό Τύπο

από Η Άλλη Άποψη
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ Κατέθεσε τροπολογία για την επαναφορά της ταχυδρομικής έκπτωσης στον επαρχιακό Τύπο

Τροπολογία με την οποία ζητά την επαναφορά της ταχυδρομικής έκπτωσης του επαρχιακού Τύπου κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή, με γνώμονα την προστασία των εργαζομένων και των μικρών επαγγελματιών. Η τροπολογία κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας σχετικό με την ανακύκλωση, το οποίο συζητήθηκε χτες στη Βουλή.

Οπως σημειώνεται στην αιτιολογική έκθεση, «στο όνομα της "ενίσχυσης του υγιούς ανταγωνισμού και ανάπτυξης της υγιούς επιχειρηματικότητας", όπως αναφερόταν τότε στην αιτιολογική έκθεση και σε εκπλήρωση σχετικής μνημονιακής υποχρέωσης, η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, τον περασμένο Αύγουστο, ψήφισε το νομοσχέδιο» που αφορούσε το ηλεκτρονικό σύστημα διάθεσης τηλεοπτικού διαφημιστικού χρόνου και ρυθμίσεις για τον περιφερειακό τοπικό Τύπο, όπου στο άρθρο 40 «προχώρησε στην κατάργηση της ταχυδρομικής έκπτωσης για την ταχυδρομική, μέσω ΕΛΤΑ, διακίνηση μέχρι 400 αντιτύπων ανά έκδοση, που ίσχυε επί δεκαετίες για τα έντυπα (εφημερίδες και περιοδικά), περιφερειακά και τοπικά, αλλά και κλαδικά».

Οπως σημειώνεται στην τροπολογία του ΚΚΕ, η κατάργηση της ατέλειας είναι «καταστροφική για πολλές περιφερειακές και τοπικές εφημερίδες». Για να γίνει κατανοητό το πρόβλημα, σημειώνεται ότι όσο διαρκούσε η ταχυδρομική έκπτωση οι τοπικές εφημερίδες για τη διακίνηση 400 αντιτύπων πλήρωναν 13 λεπτά το τεμάχιο. Η κατάργηση εκτόξευσε το έξοδο σε 1,35 ευρώ το τεμάχιο, δηλαδή μία μηνιαία τοπική εφημερίδα για να διακινήσει 400 αντίτυπα θα πρέπει να πληρώσει 540 ευρώ ταχυδρομικά τέλη! Ποσό απαγορευτικό για την επιβίωσή της, και γι' αυτό ήδη τοπικές εφημερίδες έχουν αναστείλει ή πρόκειται να αναστείλουν τη λειτουργία τους.

Το ΚΚΕ με την τροπολογία ζητά την κατάργηση του άρθρου 40 του νόμου 4487/2017 και την «επαναφορά των διατάξεων της περίπτωσης 2 της παραγράφου Ι και της παραγράφου ΙΙ του άρθρου ΜΟΝΟΥ της ΚΥΑ 16682/2011».

Η τροπολογία απορρίφθηκε από την κυβέρνηση χωρίς να υπάρξει καμία αιτιολογία από την πλευρά του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Ν. Παππά.

Οπως ανέφερε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Μ. Συντυχάκης, σε συνάντηση που είχε με τον υπουργό στο περιθώριο της συζήτησης στην Ολομέλεια, ο τελευταίος ανέφερε ότι η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ δεν επιτρέπει την αποδοχή της τροπολογίας του ΚΚΕ. Βέβαια, όπως σημείωσε ο Μ. Συντυχάκης, την ίδια στιγμή η κυβέρνηση διατηρεί την ατέλεια για νομαρχιακές και τοπικές εφημερίδες στις οποίες γίνονται καταχωρήσεις του Δημοσίου και Οργανισμών του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Έχει διαβαστεί 561 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ποιός είναι online

Έχουμε online 294 επισκέπτες και 0 μέλη.