Δευτέρα, 06 Δεκ, 2021

  • Για τα Νέα Προγράμματα Σπουδών που ανακοίνωσε το υπουργείο «Παιδείας»
  • Προσλήψεις 9 ατόμων στην Υπηρεσία Καθαριότητας με οκτάμηνες συμβάσεις εργασίας
  • Ρυθμίσεις λειτουργίας των Λαϊκών και Υπαίθριων Αγορών του Δήμου Βέροιας
  • Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. ΗΜΑΘΙΑΣ : Εκδήλωση για την Παιδεία
  • Και ληγμένα εμβόλια στέλνονται σε χώρες της Αφρικής
  • Τομέας Πολιτισμού ΜέΡΑ25: Προσοχή, Χριστουγεννιάτικο μήνυμα από τον Ολιγάρχη!
Για τα Νέα Προγράμματα Σπουδών που ανακοίνωσε το υπουργείο «Παιδείας»1 Προσλήψεις 9 ατόμων στην Υπηρεσία Καθαριότητας με οκτάμηνες συμβάσεις εργασίας2 Ρυθμίσεις λειτουργίας των Λαϊκών και Υπαίθριων Αγορών του Δήμου Βέροιας3 Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. ΗΜΑΘΙΑΣ : Εκδήλωση για την Παιδεία4 Και ληγμένα εμβόλια στέλνονται σε χώρες της Αφρικής5 Τομέας Πολιτισμού ΜέΡΑ25: Προσοχή, Χριστουγεννιάτικο μήνυμα από τον Ολιγάρχη!6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Περί δημοσκοπήσεων…

Τα «ρέστα» τους έδωσαν και πάλι οι εταιρείες δημοσκοπήσεων με αφορμή τις εσωκομματικές εκλογές στο ΚΙΝ.ΑΛ. Και πάλι όχι με στόχο την καταγραφή των εκλογικών τάσεων αλλά κυρίως όπως συμβαίνει εδώ και χρόνια στη διαμόρφωσή τους… Η ΦΩΤΟ είναι ενδεικτική… Περισσότερα

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ Κατέθεσε τροπολογία για την επαναφορά της ταχυδρομικής έκπτωσης στον επαρχιακό Τύπο

από Η Άλλη Άποψη
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ Κατέθεσε τροπολογία για την επαναφορά της ταχυδρομικής έκπτωσης στον επαρχιακό Τύπο

Τροπολογία με την οποία ζητά την επαναφορά της ταχυδρομικής έκπτωσης του επαρχιακού Τύπου κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή, με γνώμονα την προστασία των εργαζομένων και των μικρών επαγγελματιών. Η τροπολογία κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας σχετικό με την ανακύκλωση, το οποίο συζητήθηκε χτες στη Βουλή.

Οπως σημειώνεται στην αιτιολογική έκθεση, «στο όνομα της "ενίσχυσης του υγιούς ανταγωνισμού και ανάπτυξης της υγιούς επιχειρηματικότητας", όπως αναφερόταν τότε στην αιτιολογική έκθεση και σε εκπλήρωση σχετικής μνημονιακής υποχρέωσης, η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, τον περασμένο Αύγουστο, ψήφισε το νομοσχέδιο» που αφορούσε το ηλεκτρονικό σύστημα διάθεσης τηλεοπτικού διαφημιστικού χρόνου και ρυθμίσεις για τον περιφερειακό τοπικό Τύπο, όπου στο άρθρο 40 «προχώρησε στην κατάργηση της ταχυδρομικής έκπτωσης για την ταχυδρομική, μέσω ΕΛΤΑ, διακίνηση μέχρι 400 αντιτύπων ανά έκδοση, που ίσχυε επί δεκαετίες για τα έντυπα (εφημερίδες και περιοδικά), περιφερειακά και τοπικά, αλλά και κλαδικά».

Οπως σημειώνεται στην τροπολογία του ΚΚΕ, η κατάργηση της ατέλειας είναι «καταστροφική για πολλές περιφερειακές και τοπικές εφημερίδες». Για να γίνει κατανοητό το πρόβλημα, σημειώνεται ότι όσο διαρκούσε η ταχυδρομική έκπτωση οι τοπικές εφημερίδες για τη διακίνηση 400 αντιτύπων πλήρωναν 13 λεπτά το τεμάχιο. Η κατάργηση εκτόξευσε το έξοδο σε 1,35 ευρώ το τεμάχιο, δηλαδή μία μηνιαία τοπική εφημερίδα για να διακινήσει 400 αντίτυπα θα πρέπει να πληρώσει 540 ευρώ ταχυδρομικά τέλη! Ποσό απαγορευτικό για την επιβίωσή της, και γι' αυτό ήδη τοπικές εφημερίδες έχουν αναστείλει ή πρόκειται να αναστείλουν τη λειτουργία τους.

Το ΚΚΕ με την τροπολογία ζητά την κατάργηση του άρθρου 40 του νόμου 4487/2017 και την «επαναφορά των διατάξεων της περίπτωσης 2 της παραγράφου Ι και της παραγράφου ΙΙ του άρθρου ΜΟΝΟΥ της ΚΥΑ 16682/2011».

Η τροπολογία απορρίφθηκε από την κυβέρνηση χωρίς να υπάρξει καμία αιτιολογία από την πλευρά του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Ν. Παππά.

Οπως ανέφερε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Μ. Συντυχάκης, σε συνάντηση που είχε με τον υπουργό στο περιθώριο της συζήτησης στην Ολομέλεια, ο τελευταίος ανέφερε ότι η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ δεν επιτρέπει την αποδοχή της τροπολογίας του ΚΚΕ. Βέβαια, όπως σημείωσε ο Μ. Συντυχάκης, την ίδια στιγμή η κυβέρνηση διατηρεί την ατέλεια για νομαρχιακές και τοπικές εφημερίδες στις οποίες γίνονται καταχωρήσεις του Δημοσίου και Οργανισμών του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Έχει διαβαστεί 439 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καταιγίδες
Καταιγίδες
Θερμοκρασία 14 °C
Άνεμος ΔΒΔ 1-3 μποφόρ

Δευτέρα, 06 Δεκεμβρίου

Καταιγίδες
Καταιγίδες
Θερμοκρασία 8 ως 13 °C
Άνεμος ΑΒΑ 1-2 μποφόρ

Τρίτη, 07 Δεκεμβρίου

Καταιγίδες
Καταιγίδες
Θερμοκρασία 1 ως 10 °C
Άνεμος ΒΒΔ 1-3 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 184 επισκέπτες και 0 μέλη.