Πέμπτη, 13 Ιούν, 2024

  • ΣΥΡΙΖΑ: Φουντώνει ο καυγάς με επίδικο την επανάκτηση της ικανότητας χειραγώγησης του λαού
  • ΠΑΣΟΚ: Μαλλιά κουβάρια μετά το αρνητικό αποτέλεσμα
  • Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας και Απεξάρτησης
  • ΝΑΟΥΣΑ: Με παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου και της Ομοσπονδίας Οικοδόμων σταμάτησαν εργασίας εν μέσω καύσωνα
  • Ατελείωτος κατήφορος
  • Συνέχιση των δολοφονικών ισραηλινών επιθέσεων αμέσως μετά το ψήφισμα του ΟΗΕ
ΣΥΡΙΖΑ: Φουντώνει ο καυγάς με επίδικο την επανάκτηση της ικανότητας χειραγώγησης του λαού1 ΠΑΣΟΚ: Μαλλιά κουβάρια μετά το αρνητικό αποτέλεσμα2 Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας και Απεξάρτησης3 ΝΑΟΥΣΑ: Με παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου και της Ομοσπονδίας Οικοδόμων σταμάτησαν εργασίας εν μέσω καύσωνα4 Ατελείωτος κατήφορος 5 Συνέχιση των δολοφονικών ισραηλινών επιθέσεων αμέσως μετά το ψήφισμα του ΟΗΕ6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Δεν αλλάζει έτσι η κατάσταση...

Τεράστια προβολή γνωρίζει τις τελευταίες μέρες και στη χώρα μας ο «YouTuber» από την Κύπρο που κατάφερε να εκλεγεί ευρωβουλευτής ως «ανεξάρτητος» υποψήφιος, και μάλιστα τρίτος στη σειρά, πίσω από το ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ. Αυτό που προβάλλεται τώρα είναι η δύναμη των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, στα οποία ο ίδιος διαπρέπει (και κονομάει...) σ... Περισσότερα

ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ: Αναγκαιότητα η άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στους Δήμους και τις ΔΕΥΑ

από Η Άλλη Άποψη
ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ: Αναγκαιότητα η άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στους Δήμους και τις ΔΕΥΑ

Να προχωρήσει άμεσα στην προκήρυξη μόνιμων θέσεων εργασίας στους Δήμους και τις ΔΕΥΑ όλης της χώρας, με βάση τις ανάγκες και με κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων, απαιτεί με νέα επιστολή του προς τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εσωτερικών, ο Δήμαρχος Πάτρας, Κώστας Πελετίδης.

Με αφορμή, τα πολύ σοβαρά προβλήματα που έχουν προκύψει, απ’ την έλλειψη προσωπικού, την απαγόρευση προσλήψεων και την κάλυψη της μισθοδοσίας και των ασφαλιστικών εισφορών των συμβασιούχων εργαζόμενων μέσω οκταμήνων του ΟΑΕΔ που παραμένουν στο Δήμο με δικαστικές αποφάσεις (ζήτημα που η Δημοτική Αρχή έχει απευθυνθεί πολλές φορές στα αρμόδια Υπουργεία), επισημαίνει ότι μοναδική λύση, είναι η προκήρυξη μόνιμων θέσεων εργασίας, με βάση τις ανάγκες των Δήμων.

Αναδεικνύει, ότι η διαχρονική πολιτική απαγόρευσης προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, ευθύνεται για την υποστελέχωσή τους (και εν γένει του Δημοσίου), επιφέροντας καταστροφικές συνέπειες, που τις βιώνει ο λαός και οι ελάχιστοι εργαζόμενοι. «Με αυτή την πολιτική, η συγκεντρωμένη εμπειρία χιλιάδων εργαζομένων, αντί να μεταφέρεται σε νέους εργαζόμενους με μόνιμη σχέση εργασίας, ώστε να διασφαλίζεται η συνεχής και υψηλού επιπέδου παροχή υπηρεσιών και εκτέλεση έργων, εγκαταλείπεται. Οι έμπειροι εργαζόμενοι συνταξιοδοτούνται, χάνεται ο πλούτος της γνώσης τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται», δηλώνει.

Στέκεται στις ευθύνες της σημερινής και των τελευταίων δεκαετιών κυβερνήσεων που «συνειδητά επέλεξαν το δρόμο της κάλυψης των αναγκών των Δήμων και γενικά του Δημοσίου, με κακοπληρωμένη ολιγόμηνη και χωρίς δικαιώματα εργασία», αντί για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, με βάση των αναγκών, νομιμοποιώντας και τα απαράδεκτα προγράμματα ολιγόμηνης απασχόλησης, «ανακύκλωσης» της ανεργίας.

«Τους αναγκάζουν να ζουν με ψίχουλα για λίγους μήνες και μετά ξανά στην ανεργία με τους περισσότερους να μην παίρνουν καν το επίδομα ανεργίας. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, κάποιοι ''καλοθελητές'', δήθεν ''υπερασπιστές'' του δικαιώματός τους στην μόνιμη δουλειά, εκμεταλλεύονται την αγωνία και απελπισία αυτού του κόσμου, τάζοντας μονιμοποίηση μέσω δικαστηρίων», καταγγέλλει, προσθέτοντας: «Οι ίδιοι, δηλαδή, που έφτιαξαν και ψήφισαν τους νόμους που απαγορεύουν τις προσλήψεις, τα νομοσχέδια ανακύκλωσης της ανεργίας, που στήριξαν την υποχρηματοδότηση των Δήμων και το ξεπούλημα υπηρεσιών τους, που νομοθέτησαν την υποχρεωτικότητα άσκησης έφεσης απέναντι σε δικαστικές αποφάσεις εργαζομένων, είναι οι ίδιοι, μαζί με τους μηχανισμούς τους, που σήμερα παλεύουν δήθεν για το καλό των ανέργων». 

Ο Δήμαρχος αναδεικνύει, ότι όλες οι κυβερνήσεις, αξιοποιώντας την έλλειψη προσωπικού και την υποχρηματοδότηση στους Δήμους που δημιούργησαν, υιοθέτησαν τη στρατηγική επιλογή των επιχειρηματικών ομίλων, για επέκταση της δράσης τους στις Υπηρεσίες τους, με αποτέλεσμα «μια σειρά κρίσιμες υπηρεσίες που ικανοποιούν βασικές ανάγκες του λαού, στις ΔΕΥΑ, στην καθαριότητα, τον ηλεκτροφωτισμό, την αυτεπιστασία κλπ, να γίνονται πεδία κερδοφορίας για τους λίγους». 

Καλεί την Κυβέρνησή, έστω και στο τέλος της θητείας της, να προκηρύξει τις θέσεις εργασίας, για προσωπικό πλήρους απασχόλησης και ασφαλιστικών δικαιωμάτων με μισθούς, που να καλύπτονται από τον Κρατικό Προϋπολογισμό.

«Να σταματήσει πια η κοροϊδία και ο εμπαιγμός χιλιάδων ανέργων μέσα από προγράμματα ολιγόμηνης απασχόλησης. Ο λαός έχει ανάγκη από μόνιμη και σταθερή δουλειά, από δουλειά για όλους – δουλειά με δικαιώματα», καταλήγει.


Έχει διαβαστεί 2879 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Κυκλοφόρησε το νέο (11ο) βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 721 επισκέπτες και 0 μέλη.