Παρασκευή, 30 Ιούλ, 2021

  • Η ΚΟΥΒΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ: Συνέντευξη έδωσε η Ελληνική Πρωτοβουλία για το Νόμπελ Ειρήνης στην Κουβανική Ιατρική Ταξιαρχία «Henry Reeve»
  • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΔΕΥΑΒ για την ορθολογική χρήση του νερού
  • «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ»: «Με τρίμηνες προσλήψεις και με τιμωρητικές διατάξεις δεν αντιμετωπίζεται η πανδημία»
  • Αυξάνεται εκ νέου η πίεση στο σύστημα Υγείας, αλλά προέχει η «ατομική ευθύνη»...
  • O Δήμαρχος Βέροιας, κ. Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, για την απευθείας αγορά οικοπέδου ως χώρο δημοτικού σχολείου:  «Δαπάνη για αγορά κτιρίου “Τσαλέρα” 0€»
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 29/7
Η ΚΟΥΒΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ: Συνέντευξη έδωσε η Ελληνική Πρωτοβουλία για το Νόμπελ Ειρήνης στην Κουβανική Ιατρική Ταξιαρχία «Henry Reeve»1 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΔΕΥΑΒ για την ορθολογική χρήση του νερού2 «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ»: «Με τρίμηνες προσλήψεις και με τιμωρητικές διατάξεις δεν αντιμετωπίζεται η πανδημία»3 Αυξάνεται εκ νέου η πίεση στο σύστημα Υγείας, αλλά προέχει η «ατομική ευθύνη»...4 O Δήμαρχος Βέροιας, κ. Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης, για την απευθείας αγορά οικοπέδου ως χώρο δημοτικού σχολείου:  «Δαπάνη για αγορά κτιρίου “Τσαλέρα” 0€»5 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 29/76

Το Σχόλιο της Ημέρας

Υπερμνημόνιο

Υπερμνημόνιο

«Χαράς ευαγγέλια» για την κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα σήμερα με την κύρωση της σύμβασης του Ταμείου Ανάκαμψης, του υπερμνημονίου δηλαδή που έρχεται να δέσει νέες «αλυσίδες» στα εργατικά - λαϊκά στρώματα.«Η χώρα μεταμορφώνεται» λέει η ΝΔ, «πρόκειται για ιστορική τομή στην ΕΕ» συμπληρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά για τα 32 δισεκατομμύρια ... Περισσότερα

Ξεκρέμαστοι και οι ωρομίσθιοι γυμναστές

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Ξεκρέμαστοι και οι ωρομίσθιοι γυμναστές

Με έγγραφό της η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ενημέρωσε τους ΟΤΑ σχετικά με τα Προγράμματα Άθλησης για Όλους, που υλοποιούνται από τους δήμους, ότι εξαιτίας της αναστολής των προγραμμάτων λόγω της πανδημίας δεν έχει αρμοδιότητα να λύσει το ζήτημα της μισθοδοσίας των εργαζόμενων πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής. Στην ουσία το αρμόδιο Υπουργείο που δηλώνει «αναρμόδιο» αφήνει ξεκρέμαστους 4.500 εργαζόμενους και πετάει το μπαλάκι στους δήμους.

Επίσης το υπουργείο δεν κάνει καμία ρητή αναφορά, ως όφειλε, σχετικά με το εάν τα προγράμματα και κατ’ επέκταση οι συμβάσεις των εργαζομένων θα παραταθούν και θα συνεχιστούν μετά τη λήξη της πανδημίας, που με δεδομένες τις συνθήκες επιβάλλονται ως πλέον αναγκαία.

Για ακόμα μία φορά οι Δήμοι και οι εργαζόμενοι καλούνται να «πληρώσουν το μάρμαρο» και είναι και πάλι μπροστά σε μία κυβερνητική πολιτική που αξιοποιεί τις συνθήκες ώστε να θέσει σε καραντίνα εργατικά δικαιώματα και λαϊκές ανάγκες.

Στις σημερινές οι ωρομίσθιοι γυμναστές, μετά την αναστολή λειτουργίας των προγραμμάτων από τις 13 Μάρτη, αγωνιούν καθώς βρίσκονται  τον αέρα. Για παράδειγμα οι γυμναστές του Δήμου Βέροιας που αντιμετωπίζουν ζήτημα επιβίωσης και ζητούν να μην μειωθούν οι ώρες τους ή έστω να ενταχθούν στα έκτακτα επιδόματα. Σε επιστολή τους προς τα αρμόδια υπουργεία αναφέρουν:

«Αξιότιμοι κύριοι

Σε συνέχεια της από 31/3/2020 ανακοίνωσης σας για τα μέτρα που λαμβάνει η Πολιτεία στα πλαίσια της πανδημίας του  κορωνοιου θεωρούμε σημαντικό να συμπεριληφθεί και ο δικός μας κλάδος στα μέτρα αυτά γιατί δυστυχώς οι δήμοι μας ενημερώνουν οτι δεν έχουν κάποια ενημέρωση από εσάς ή αν έχουν δεν είναι σαφείς  οι οδηγίες για το τι πρέπει να κάνουν για να βοηθήσουν τον κλάδο μας που μετά  την αναστολή λειτουργίας στις 13 Μαρτίου σταμάτησε να εργάζεται με επώδυνες συνέπειες για το εισόδημα μας και τον βιοπορισμό μας».

Ο Δήμος Πάτρας, για το ίδιο ζήτημα αναφέρει σε Ανακοίνωσή του:

«Καλούμε την κυβέρνηση και το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού να μην προβεί σε απολύσεις ή σε αναστολή στις υπάρχουσες συμβάσεις και να κάνει αποδεκτό το αίτημα για αξιοποίηση των συγκεκριμένων εργαζόμενων στις Δημοτικές Υπηρεσίες (π.χ. “Βοήθεια στο Σπίτι”) χωρίς καμία μεταβολή στην εργασιακή τους σχέση ή αλλιώς να δεσμευτεί η κυβέρνηση στο ελάχιστο, ότι για όσο διάστημα διαρκέσει η αναστολή των Προγραμμάτων Άθλησης για Όλους, θα υπάρξει και η αντίστοιχη χρονική παράταση των συμβάσεων των εργαζομένων και του προγράμματος.

Ο Δήμος Πατρέων αξιοποιεί τους εργαζόμενους σε άλλες δημοτικές υπηρεσίες, για το διάστημα της αναστολής των προγραμμάτων, για την αντιμετώπιση άλλων επειγουσών αναγκών.

Ας δείξει επιτέλους το αρμόδιο υπουργείο και η κυβέρνηση ότι έχει τα αντανακλαστικά να αντιληφθεί την ευθύνη της απέναντι στους χιλιάδες εργαζόμενους στο πρόγραμμα, που τους αφήνει ξεκρέμαστους, αλλά και ότι έχει την ετοιμότητα να διασφαλίσει τη συνέχεια της εργασίας τους σε προγράμματα αναγκαία για τη νεολαία και το λαό, ειδικά μετά το πέρας της πανδημίας».

Ο Αθλητισμός όμως δεν είναι πολυτέλεια για λίγους, είναι δικαίωμα για όλους. Δεν μπορούμε να μιλάμε για τέτοιον αθλητισμό, όταν έχει ημερομηνία λήξης ή όταν οι γυμναστές, ενώ καλύπτουν ανάγκες του δήμου, πληρώνονται με την ώρα και το ύψος της αμοιβής τους εξαρτάται από τη χρηματοδότηση του προγράμματος και από τη συνδρομή των αθλούμενων, όταν οι συμμετέχοντες στα προγράμματα από αθλούμενοι μετατρέπονται σε «ωφελούμενους», άρα χρήστες και σαν τέτοιοι συνδράμουν στην υλοποίηση των προγραμμάτων.

Εκτός από την διαμόρφωση κατάλληλα εξοπλισμένων αιθουσών γυμναστικής είναι αναγκαιότητα να γίνουν προσλήψεις, μαζί με το προσωπικό που λείπει από τους δήμους, και του απαιτούμενου επιστημονικού προσωπικού για σύγχρονη και ασφαλή άσκηση.

ΠΗΓΗ: https://www.imerodromos.gr/

Έχει διαβαστεί 203 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 24 °C
Άνεμος ΒΒΔ 2-3 μποφόρ

Παρασκευή, 30 Ιουλίου

Ζέστη
Ζέστη
Θερμοκρασία 27 ως 39 °C
Άνεμος Α 2 μποφόρ

Σάββατο, 31 Ιουλίου

Ζέστη
Ζέστη
Θερμοκρασία 25 ως 39 °C
Άνεμος ΑΒΑ 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 316 επισκέπτες και 0 μέλη.