Τετάρτη, 28 Φεβ, 2024

  • Ερωτηση στο περιφερειακό συμβούλιο του Φ. Φωτιάδη
  • Παρουσίαση του βιβλίου της Εύας Ιεροπούλου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας
  • ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ : Συνάντηση με τον ΥΦΑΑΤ
  • «'Η τα κέρδη τους ή οι ζωές μας»: Το προδιαγεγραμμένο έγκλημα δεν έχει ξεχαστεί
  • «Ποτέ μη λες ποτέ» για την αποστολή ΝΑΤΟικών στρατευμάτων στην Ουκρανία...
  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Η κυβέρνηση έχει ισχυρή αντιπολίτευση που την κάνει ο λαός στους δρόμους του αγώνα, με το ΚΚΕ στην πρώτη γραμμή
Ερωτηση στο περιφερειακό συμβούλιο του Φ. Φωτιάδη1 Παρουσίαση του βιβλίου της Εύας Ιεροπούλου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας2 ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ : Συνάντηση με τον ΥΦΑΑΤ3 «'Η τα κέρδη τους ή οι ζωές μας»: Το προδιαγεγραμμένο έγκλημα δεν έχει ξεχαστεί4 «Ποτέ μη λες ποτέ» για την αποστολή ΝΑΤΟικών στρατευμάτων στην Ουκρανία...5 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Η κυβέρνηση έχει ισχυρή αντιπολίτευση που την κάνει ο λαός στους δρόμους του αγώνα, με το ΚΚΕ στην πρώτη γραμμή6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Δυναμώνει ο αγώνας απέναντι στο αντιδραστικό νομοσχέδιο

Με πανελλαδικό συλλαλητήριο τη μέρα ψηφοφορίας του νομοσχεδίου για την πλήρη εμπορευματοποίηση της Ανώτατης Εκπαίδευσης κλιμακώνεται ο αγώνας των φοιτητικών συλλόγων τις επόμενες μέρες. Σήμερα, δίνουν μαζικά το «παρών» στις μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις απέναντι στην πολιτική που βάζει τα κέρδη πάνω από τις ζωές.Η συνέχιση του αγώνα... Περισσότερα

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΚΟΥΑΡΤΕΤΟ: Ολοκληρώθηκαν οι επαφές στην Αθήνα, μέσω τηλεδιασκέψεων η συνέχεια

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη

Mέσω τηλεδιασκέψεων θα συνεχιστούν τα παζάρια μεταξύ της κυβέρνησης και του κουαρτέτου για την επίτευξη επιπλέον «συγκλίσεων» στο αντιλαϊκό πακέτο, ενόψει και του Eurogroup της 20ής Μάρτη.

Η παρούσα φάση των συζητήσεων ολοκληρώθηκε και τα κλιμάκια των θεσμών αναχωρούν από την Αθήνα.

Κυβερνητικό στέλεχος ανέφερε πως σημειώθηκε «σημαντική πρόοδος σε ένα ισορροπημένο δημοσιονομικό πακέτο» για μετά το πρόγραμμα, δηλαδή για τα μέτρα που αφορούν το 2019 και το 2020, καθώς και σε «διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις», όπως στον χρηματοπιστωτικό τομέα.

Επίσης, τόνισε πως παραμένουν ανοικτά ζητήματα κυρίως στο μέγεθος του πακέτου, τα «αντίμετρα» και τα Εργασιακά.

Η πρόταση που βρίσκεται στο τραπέζι από τους θεσμούς προβλέπει μέτρα 2% του ΑΕΠ ή 3,6 δισ. ευρώ (1% από τη μείωση του αφορολόγητο και 1% από τη μείωση των συντάξεων).

Ειδικά στο Ασφαλιστικό, η διαφορά δεν έχει να κάνει τόσο για το μέγεθος των νέων περικοπών, αλλά για το χρόνο που αυτές θα γίνουν. Σύμφωνα με άλλο κυβερνητικό στέλεχος, το ΔΝΤ θέλει οι μειώσεις στις συντάξεις να γίνουν «μια κι έξω», ενώ η κυβέρνηση σε «βάθος χρόνου».

Το ίδιο στέλεχος ανέφερε πως στα Εργασιακά το ΔΝΤ επιμένει στην αύξηση του ορίου των ομαδικών απολύσεων, στην καθιέρωση του lockout, στην μη επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και στην αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου.

Η κυβέρνηση θεωρεί ως πιο «αποδοτικά» τα αντεργατικά μέτρα που εφαρμόζονται στα κράτη - μέλη της ΕΕ, κάνοντας λόγο για την ανάγκη εφαρμογής των «βέλτιστων ευρωπαϊκών πρακτικών». 

Το συγκεκριμένο στέλεχος εκτίμησε πάντως ότι στη διάρκεια αυτού του γύρου των διαπραγματεύσεων σημειώθηκε σημαντική πρόοδος, η οποία θα καταγραφεί και από τους θεσμούς.

«Έχει υπάρξει πρόοδος σε κάποιες σημαντικές περιοχές και την καλωσορίζουμε. Ωστόσο, οι διαφορές παραμένουν σε σημαντικές περιοχές», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις.

Εντός της ημέρας θα συνεδριάσει το Euro Working Group.

Έχει διαβαστεί 390 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Ο Καιρός στη Βέροια


Could not get weather data!

Ποιός είναι online

Έχουμε online 710 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)