Τρίτη, 25 Ιούν, 2024

  • Τα παιδιά ρομποτικής της ομάδας MetaShifters στον Δήμαρχο Βέροιας
  • Καλοκαιρινή γιορτή Δημοτικών Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών Δήμου Βέροιας
  • Υπουργείο Εργασίας / Με εγκύκλιο φέρνουν 9ωρο και απλήρωτες ώρες εργασίας
  • Εκκαθαρίσεις στην «Κρατική Φρουρά» της Ουκρανίας διέταξε ο Ζελένσκι
  • Την χρήση των δεσμευμένων περιουσιακών στοιχείων της Ρωσίας για αγορά όπλων για την Ουκρανία αποφάσισε η ΕΕ
  • Π.Ε.Φ: ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2024
Τα παιδιά ρομποτικής της ομάδας MetaShifters στον Δήμαρχο Βέροιας1 Καλοκαιρινή γιορτή Δημοτικών Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών Δήμου Βέροιας2 Υπουργείο Εργασίας / Με εγκύκλιο φέρνουν 9ωρο και απλήρωτες ώρες εργασίας3 Εκκαθαρίσεις στην «Κρατική Φρουρά» της Ουκρανίας διέταξε ο Ζελένσκι4 Την χρήση των δεσμευμένων περιουσιακών στοιχείων της Ρωσίας για αγορά όπλων για την Ουκρανία αποφάσισε η ΕΕ5 Π.Ε.Φ: ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 20246

Το Σχόλιο της Ημέρας

Στοχοποιεί και τα επιδόματα ανεργίας η κυβέρνηση

Με τα επίσημα και πιο πρόσφατα στοιχεία της ΔΥΠΑ (Μάης 2024) να δείχνουν ότι από τους 794.752 εγγεγραμμένους ανέργους έλαβαν επίδομα ανεργίας μόλις 81.455 άνεργοι, δηλαδή ένας στους δέκα, οργή προκαλούν οι τροχιοδεικτικές βολές της κυβέρνησης για αλλαγές στην καταβολή και στο ύψος του επιδόματος.Πρακτικά πάνω α... Περισσότερα

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Ξηλώνει βήμα βήμα την αργία της Κυριακής

από Η Άλλη Άποψη

Ενα ακόμα χτύπημα στην κυριακάτικη αργία αποτελεί η διάταξη που περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, το οποίο συζητήθηκε χτες και ψηφίστηκε επί της αρχής και επί των άρθρων με συνοπτικές διαδικασίες στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές Επιτροπές.

Πρόκειται για το άρθρο 116 του νομοσχεδίου, με το οποίο η κυβέρνηση αυξάνει τη συνολική διάρκεια των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων από 20 σε 30 μέρες το χρόνο, ορίζοντας ταυτόχρονα ότι κατά τη διάρκεια των περιόδων αυτών τα καταστήματα θα ανοίγουν «τουλάχιστον δύο Κυριακές».

Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο 4177/2013, προβλέπεται το άνοιγμα για δύο Κυριακές στις ενδιάμεσες εκπτώσεις (από μία σε κάθε περίοδο). Η νέα ρύθμιση, κάνοντας λόγο για «τουλάχιστον δύο Κυριακές», σε συνδυασμό με την πρόβλεψη για δυνατότητα «ελεύθερης κατανομής μέσα στο έτος» της συνολικής διάρκειας των ενδιάμεσων εκπτώσεων, με απόφαση του εκάστοτε αντιπεριφερειάρχη, ανοίγει διάπλατα το δρόμο για καταμερισμό των 30 ημερών σε περισσότερες από δύο ενδιάμεσες εκπτωτικές περιόδους και για άνοιγμα των καταστημάτων ακόμα περισσότερες Κυριακές...

Το ΚΚΕ καταψήφισε το άρθρο 116. Οπως τόνισε ο ειδικός αγορητής του Κόμματος, Σάκης Βαρδαλής, «είμαστε αντίθετοι με την προσπάθεια να συνδυαστεί η εκπτωτική περίοδος και με το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές». Επισήμανε ακόμα: «Με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις του συγκεκριμένου άρθρου, ενώ στα λόγια διατηρείται η περιοδικότητα των εκπτώσεων, στην πράξη έχουμε διεύρυνση αυτών των περιόδων σε βαθμό που για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα η αγορά να λειτουργεί σε καθεστώς εκπτώσεων.

Το μεγάλο διάστημα των τακτικών εκπτώσεων δεν πρόκειται να ωφελήσει ούτε τους μικρούς εμπόρους ούτε τους εργαζόμενους καταναλωτές, που έχει μειωθεί η καταναλωτική τους δύναμη εξαιτίας των μεγάλων μειώσεων των εισοδημάτων τους. Η αύξηση της διάρκειας των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων θα λειτουργήσει σε βάρος των μικρών εμπορικών καταστημάτων, που δεν μπορούν να αντέξουν στον ανταγωνισμό και στις δυνατότητες των μεγαλεμπόρων και των πολυκαταστημάτων».

ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και Ενωση Κεντρώων δεν είπαν τίποτα για το συγκεκριμένο άρθρο στη διάρκεια της χτεσινής ψηφοφορίας, ενώ η αναφορά της Χρυσής Αυγής συνοδεύτηκε από τοποθετήσεις όπως αυτή για «υπερφορολόγηση των επιχειρήσεων».

Έχει διαβαστεί 295 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Κυκλοφόρησε το νέο (11ο) βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 436 επισκέπτες και 0 μέλη.