Κυριακή, 19 Ιουλ, 2026

  • Φίλιππος Βέροιας: Αποχώρησε ο Ηλίας Λαζός – Διαψεύδει τα σενάρια συγχώνευσης και συνεχίζει τον σχεδιασμό
  • ΚΚΕ: Καταρρέει ο μύθος περί «κράτους δικαίου» της ΕΕ και αποκαλύπτονται όσοι την αναγάγουν σε δήθεν παράγοντα κάθαρσης
  • ΜΑΣ: «Οι τράπεζες δεν είναι ευεργέτες των Πανεπιστημίων, αλλά οι μεγάλοι κερδισμένοι»
  • Απειλές ΗΠΑ για κλιμάκωση των εγκληματικών επιθέσεων στο Ιράν, την ώρα που τα ιρανικά αντίποινα κάνουν ξανά σουρωτήρι τις αμερικανικές βάσεις
  • Ποιο είναι τελικά το πραγματικό κράτος;
  • Συνταγματική αναθεώρηση: Αποκαλυπτήρια για τις αντιδραστικές στοχεύσεις
Φίλιππος Βέροιας: Αποχώρησε ο Ηλίας Λαζός – Διαψεύδει τα σενάρια συγχώνευσης και συνεχίζει τον σχεδιασμό1 ΚΚΕ: Καταρρέει ο μύθος περί «κράτους δικαίου» της ΕΕ και αποκαλύπτονται όσοι την αναγάγουν σε δήθεν παράγοντα κάθαρσης2 ΜΑΣ: «Οι τράπεζες δεν είναι ευεργέτες των Πανεπιστημίων, αλλά οι μεγάλοι κερδισμένοι»3 Απειλές ΗΠΑ για κλιμάκωση των εγκληματικών επιθέσεων στο Ιράν, την ώρα που τα ιρανικά αντίποινα κάνουν ξανά σουρωτήρι τις αμερικανικές βάσεις4 Ποιο είναι τελικά το πραγματικό κράτος;5 Συνταγματική αναθεώρηση: Αποκαλυπτήρια για τις αντιδραστικές στοχεύσεις6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Ταχύτητες σφαγείου σε ΕΕ και ΝΑΤΟ

Κρίση ειλικρίνειας έπαθαν οι Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές ομολογώντας ότι τρέχουν να προλάβουν με ταχύτητες ...σφαγείου. Τι είπε ο επίτροπος Αμυνας της ΕΕ; Οτι αν χρειαστεί να μεταφερθούν ΝΑΤΟικά στρατεύματα από την Ισπανία στη Βαλτική, οι «27» θέλουν καμιά 45αριά μέρες, λόγω γραφειοκρατίας και κακοτεχνιών. Περισσότερα

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ: Αρνείται να αναγνωρίσει παλαιστινιακό κράτος επικαλούμενη ζητήματα «χρονισμού»...

από Η Άλλη Άποψη
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ: Αρνείται να αναγνωρίσει παλαιστινιακό κράτος επικαλούμενη ζητήματα «χρονισμού»...

Ζητήματα «χρονισμού» επικαλέστηκε ο υπουργός Εξωτερικών, Γ. Γεραπετρίτης, κατά τη συμμετοχή του στη Διάσκεψη για τη λύση των δύο κρατών, την οποία διοργάνωσαν η Γαλλία και η Σαουδική Αραβία, για να δικαιολογήσει την άρνηση της ελληνικής κυβέρνησης να αναγνωρίσει παλαιστινιακό κράτος.

Αφού ισχυρίστηκε υποκριτικά πως η Ελλάδα «είναι πρωτοπόρος και επισπεύδουσα χώρα σε ό,τι αφορά τα ανθρωπιστικά», καθώς «ήδη έχει παράσχει σημαντική ανθρωπιστική βοήθεια, έχει περιθάλψει παιδιά από τη Γάζα, ενισχύει την Παλαιστινιακή Αρχή», πέρασε στο «ψητό». Είπε πως «η Ελλάδα θεωρεί ότι η λύση είναι η ίδρυση ενός παλαιστινιακού κράτους στα προ του 1967 σύνορα», αλλά «το ζήτημα είναι ο χρονισμός». Δηλαδή, «η αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους να έρθει στο τέλος της πολιτικής διαδικασίας και υπό την αιγίδα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών». 

Ασφαλώς μια σειρά καπιταλιστικές χώρες που είναι «σεσημασμένες» για τη διαχρονική τους στήριξη στο ισραηλινό κράτος-δολοφόνο, αναγνώρισαν το κράτος της Παλαιστίνης όχι για να στηρίξουν τον Παλαιστινιακό λαό αλλά για να προωθήσουν τα ιδιαίτερα συμφέροντά τους στη Μέση Ανατολή και να διασφαλίσουν ρόλο στα ιμπεριαλιστικά παζάρια για την «επόμενη μέρα». Άλλωστε, η βασική προϋπόθεση που θέτουν είναι να αποκηρύξει ο Παλαιστινιακός λαός τον ένοπλο αγώνα ενάντια στην κατοχή.

Όμως, η στάση της ελληνικής κυβέρνησης, που αρνείται έστω και να ψελλίσει το παραμικρό για τις φρικαλεότητες του Ισραήλ, μην τυχόν και θίξει τη «στρατηγική συμμαχία» με το κράτος-δολοφόνο, βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τα αισθήματα του ελληνικού λαού. Η ευθύνη της είναι ακόμα μεγαλύτερη καθώς αποτελεί μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Εδώ και τώρα να εφαρμόσει την ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας του Ελληνικού Κοινοβουλίου για την άμεση αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Πρόκειται για μια απόφαση που εδώ και δέκα χρόνια αρνήθηκαν να εφαρμόσουν τόσο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ όσο και η κυβέρνηση της ΝΔ.


Έχει διαβαστεί 420 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 280 επισκέπτες και 0 μέλη.