Δευτέρα, 29 Νοέ, 2021

  • Θα κριθεί στον δεύτερο γύρο...
  • ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
  • Παρουσιάστηκε με επιτυχία το βιβλίο της Βάσως Ελευθεριάδου Γαλάνη «Ψιθύριζε όταν μιλάς για αγάπη» στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Θεσσαλονίκης
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 28/11
  • Έφη Παυλίδου ιστορικός, συγγραφέας: «Το συγκεκριμένο βιβλίο συμβάλλει στην κατανόηση του τρόπου που αντιμετωπίστηκε «ο εκάστοτε Άλλος» από τους ταγούς του ελληνικού εθνικισμού την περίοδο του Μεσοπολέμου»
  • Κατάθεση στεφάνων ΤΕ Ημαθίας ΚΚΕ & Παραρτήματος Βέροιας ΠΕΑΕΑ/ΔΣΕ για την Ημέρα Εθνικής Αντίστασης
Θα κριθεί στον δεύτερο γύρο...1 ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ2 Παρουσιάστηκε με επιτυχία το βιβλίο της Βάσως Ελευθεριάδου Γαλάνη «Ψιθύριζε όταν μιλάς για αγάπη» στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Θεσσαλονίκης3 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 28/114 Έφη Παυλίδου ιστορικός, συγγραφέας: «Το συγκεκριμένο βιβλίο συμβάλλει στην κατανόηση του τρόπου που αντιμετωπίστηκε «ο εκάστοτε Άλλος» από τους ταγούς του ελληνικού εθνικισμού την περίοδο του Μεσοπολέμου»5 Κατάθεση στεφάνων ΤΕ Ημαθίας ΚΚΕ & Παραρτήματος Βέροιας ΠΕΑΕΑ/ΔΣΕ για την Ημέρα Εθνικής Αντίστασης6

Το Σχόλιο της Ημέρας

"Ενοικιάζόμενοι" εργαζόμενοι...

Δυστυχώς και στην περιοχή μας εφαρμόζεται ο θεσμός των «ενοικιαζόμενων εργαζόμενων» (ακόμη και σε δημόσιους οργανισμού). Παρά το γεγονός ότι προσφέρουν τα μέγιστα οι εργαζόμενοι αυτοί βιώνουν καθημερινά την εργασιακή ανασφάλεια, το άγχος και την αβεβαιότητα, τον φόβο αν τον άλλο μήνα θα έχουν δουλειά. Δίκαιο επομένως το αίτημα για κατά... Περισσότερα

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ και ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ: Αναγορεύουν τους εμβολιασμούς σε «Πανάκεια», αρνούμενοι τα υπόλοιπα απαραίτητα μέτρα για την πανδημία

από Η Άλλη Άποψη
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ και ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ: Αναγορεύουν τους εμβολιασμούς σε «Πανάκεια», αρνούμενοι τα υπόλοιπα απαραίτητα μέτρα για την πανδημία

Το κυβερνητικό αφήγημα, που είναι άλλωστε αφήγημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ότι για την εξάλειψη της πανδημίας αρκούν μόνο οι εμβολιασμοί, στήριξε η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Στ. Κυριακίδου, η οποία στο πλαίσιο της επίσκεψης της στην Αθήνα, συναντήθηκε με τον υπουργό Υγείας, Β.  Κικίλια και τον πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη. 

Αν και η Στ. Κυριακίδου παραδέχθηκε ότι «δεν είναι περίοδος για εφησυχασμό», καθώς «υπάρχουν οι μεταλλάξεις», περιορίστηκε να στείλει το μήνυμα ότι όλα τα εμβόλια τα οποία έχουν εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων «είναι και ασφαλή και αποτελεσματικά», χωρίς να πει την παραμικρή κουβέντα για την ανάγκη να ενισχυθεί το σύστημα υγείας και να παρθούν συγκεκριμένα μέτρα προστασίας και επιδημιολογικής επιτήρησης, ιδίως από τη στιγμή που όλοι οι ειδικοί προειδοποιούν ότι δεν έχουμε τελειώσει με την πανδημία.

Η Επίτροπος υποστήριξε ότι «ο εμβολιασμός είναι και ο μοναδικός τρόπος που έχουμε για έξοδο από την κρίση» και προέτρεψε όλο τον κόσμο να εμβολιαστεί το συντομότερο δυνατό, αποσιωπώντας οτι οι εμβολιασμοί προχώρησαν με ρυθμούς χελώνας πρωτίστως επειδή τα κράτη - μέλη ήταν δέσμια των επιχειρηματικών συμφωνιών της ΕΕ και όχι επειδή υπήρχε άρνηση στον κόσμο να εμβολιαστεί. 

Παραβλέποντας αυτήν την πρόδηλη πραγματικότητα, ο Β. Κικίλιας, ευχαρίστησε την Στ. Κυριακίδου «για την εξαιρετική προσπάθεια την οποία έχει κάνει εκείνη και η Επιτροπή, με βάση το κοινό όραμα και την κοινή ευρωπαϊκή πορεία, έτσι ώστε όλα τα κράτη -  μέλη να μπορέσουν να έχουν τη στήριξη και τη βοήθεια σε αυτή την τεράστια κρίση Δημόσιας Υγείας».

Το κυβερνητικό αφήγημα αποτύπωσε ακόμη πιο ξεκάθαρα ο Κυρ. Μητσοτάκης, λέγοντας οτι  φτάνουμε πια στο τέλος της υγειονομικής κρίσης, και ότι η πρόοδος στο μέτωπο της πανδημίας θα εξαρτηθεί από την πρόοδο του ρυθμού των εμβολιασμών, αφού όλα τα υπόλοιπα και κυρίως η ενίσχυση του συστήματος υγείας παραπέμπονται στις ελληνικές καλένδες, επειδή δεν φέρνουν κέρδη στο κεφάλαιο. «Από δω και στο εξής, ειδικά καθώς θα μπαίνουμε στον Ιούλιο, το πρόβλημα δεν θα είναι η διαθεσιμότητα τόσο των εμβολίων όσο η προθυμία των υπολοίπων συμπολιτών μας πια να εμβολιαστούν», είπε.

Ο πρωθυπουργός απηύθυνε «έκκληση στους πολίτες» να εμβολιαστούν, και ειδικά στους πολίτες μεγαλύτερης ηλικίας, ενώ αναγνωρίζοντας τις επιφυλάξεις που είχαν εκφραστεί, τόνισε ότι «τώρα όμως δεν έχουν κανένα λόγο πια να είναι επιφυλακτικοί καθώς τα εμβόλια έχουν αποδειχθεί ότι είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά. Και, βέβαια, είναι απολύτως ασφαλή όλα τα εμβόλια». Σε σχέση με την προμήθεια και διανομή των εμβολίων σε όλες τις χώρες - μέλη αναλογικά με τον πληθυσμό τους, τόνισε ότι το σημαντικότερο είναι ότι έχουμε επαρκή εμβόλια πια και για τον χειμώνα, «για το επόμενο έτος, σε περίπτωση που φαίνεται αρκετά πιθανό να χρειαστεί μία επιπλέον ενισχυτική δόση για όλο τον πληθυσμό μας». 

Φυσικά, «παρέλειψε» να αναφέρει ότι ακόμα και οι τόσο απαραίτητοι εμβολιασμοί γίνονται χωρίς να έχει προσληφθεί το αναγκαίο προσωπικό, με αποτέλεσμα τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας να έχουν μετατραπεί σε εμβολιαστικά κέντρα, μετά την μετατροπή τους σε «μίας νόσου». Η επιτομή δε της επικίνδυνης εναπόθεσης των πάντων στην «ατομική ευθύνη» ήταν αυτό που συνέβη με το εμβόλιο της «AstraZeneca», όπου η κυβέρνηση πέταξε το μπαλάκι στον ίδιο τον κόσμο για το αν θα εμβολιαστεί με το συγκεκριμένο σκεύασμα. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ


Έχει διαβαστεί 324 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως καθαρός
Κυρίως καθαρός
Θερμοκρασία 13 °C
Άνεμος ΑΒΑ 2 μποφόρ

Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου

Βροχή
Βροχή
Θερμοκρασία 6 ως 14 °C
Άνεμος ΝΔ 2-3 μποφόρ

Τρίτη, 30 Νοεμβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 1 ως 11 °C
Άνεμος ΒΔ 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 228 επισκέπτες και 0 μέλη.