Δευτέρα, 29 Νοέ, 2021

  • Θα κριθεί στον δεύτερο γύρο...
  • ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
  • Παρουσιάστηκε με επιτυχία το βιβλίο της Βάσως Ελευθεριάδου Γαλάνη «Ψιθύριζε όταν μιλάς για αγάπη» στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Θεσσαλονίκης
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 28/11
  • Έφη Παυλίδου ιστορικός, συγγραφέας: «Το συγκεκριμένο βιβλίο συμβάλλει στην κατανόηση του τρόπου που αντιμετωπίστηκε «ο εκάστοτε Άλλος» από τους ταγούς του ελληνικού εθνικισμού την περίοδο του Μεσοπολέμου»
  • Κατάθεση στεφάνων ΤΕ Ημαθίας ΚΚΕ & Παραρτήματος Βέροιας ΠΕΑΕΑ/ΔΣΕ για την Ημέρα Εθνικής Αντίστασης
Θα κριθεί στον δεύτερο γύρο...1 ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ2 Παρουσιάστηκε με επιτυχία το βιβλίο της Βάσως Ελευθεριάδου Γαλάνη «Ψιθύριζε όταν μιλάς για αγάπη» στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Θεσσαλονίκης3 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 28/114 Έφη Παυλίδου ιστορικός, συγγραφέας: «Το συγκεκριμένο βιβλίο συμβάλλει στην κατανόηση του τρόπου που αντιμετωπίστηκε «ο εκάστοτε Άλλος» από τους ταγούς του ελληνικού εθνικισμού την περίοδο του Μεσοπολέμου»5 Κατάθεση στεφάνων ΤΕ Ημαθίας ΚΚΕ & Παραρτήματος Βέροιας ΠΕΑΕΑ/ΔΣΕ για την Ημέρα Εθνικής Αντίστασης6

Το Σχόλιο της Ημέρας

"Ενοικιάζόμενοι" εργαζόμενοι...

Δυστυχώς και στην περιοχή μας εφαρμόζεται ο θεσμός των «ενοικιαζόμενων εργαζόμενων» (ακόμη και σε δημόσιους οργανισμού). Παρά το γεγονός ότι προσφέρουν τα μέγιστα οι εργαζόμενοι αυτοί βιώνουν καθημερινά την εργασιακή ανασφάλεια, το άγχος και την αβεβαιότητα, τον φόβο αν τον άλλο μήνα θα έχουν δουλειά. Δίκαιο επομένως το αίτημα για κατά... Περισσότερα

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ: Προβάλλει την εικόνα μιας «νέας κανονικότητας» όπου θα παραμείνουν οξυμένα όλα τα λαϊκά προβλήματα

από Η Άλλη Άποψη
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ: Προβάλλει την εικόνα μιας «νέας κανονικότητας» όπου θα παραμείνουν οξυμένα όλα τα λαϊκά προβλήματα

Για εικόνα μετάβασης στη «νέα κανονικότητα» μιλάει η κυβέρνηση με αφορμή τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, έχοντας στραμμένο ανάμεσα σε άλλα το βλέμμα στις προσδοκίες των επιχειρηματικών ομίλων του τουρισμού. Ωστόσο, αυτή η «νέα κανονικότητα» περιλαμβάνει τη διατήρηση των «έκτακτων» αντεργατικών μέτρων, τη διαιώνιση της ίδιας απαράδεκτης κατάστασης στο σύστημα Υγείας και την προσπάθεια να φορτωθεί ο λαός τα νέα μέτρα στήριξης του κεφαλαίου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στ. Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών δήλωσε πως «τις τελευταίες ημέρες έγιναν σημαντικά βήματα στον δρόμο για τη νέα κανονικότητα». Πρόσθεσε πως η εικόνα είναι «θετική» έως τώρα, καθώς «οι πολίτες στη συντριπτική τους πλειοψηφία πειθάρχησαν», γεγονός που καταδεικνύει ότι στο νέο κυβερνητικό αφήγημα η «ατομική υπευθυνότητα» και όχι η ευθύνη του κράτους θα συνεχίσει να έχει τον κυρίαρχο ρόλο.

Ειδικά για τον τουρισμό επισήμανε πως με το άνοιγμα των παραλιών και των αρχαιολογικών χώρων η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος και πρόσθεσε ότι τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί ένα «συνεκτικό σχέδιο» για τη στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων του τουρισμού. «Δεδομένης της σημασίας του τουρισμού και της εστίασης για την οικονομία της χώρας, ιδίως κατά το β’ εξάμηνο της χρονιάς, το σχέδιό μας θα καλύπτει όλο το τρίπτυχο: Εργασία, φορολογία, ρευστότητα», σημείωσε. Επίσης, επιβεβαίωσε ότι από τις 25 Μάη θα επιτραπεί η μετακίνηση στα νησιά.

Με αφορμή την πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας των σχολείων, ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης, επισκέφθηκε το Γυμνάσιο Αθηνών, στο Παγκράτι. «Είναι σημαντικό ότι θα μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε τη χρονιά όσο καλύτερα μπορούμε και μετά βέβαια να πάμε και στις Πανελλήνιες, στα χρονοδιαγράμματα τα οποία έχουμε προσδιορίσει, γιατί επιμένω πολύ, όχι μόνο στο μαθησιακό, το οποίο είναι το προφανές, αλλά και στην κανονικότητα της κοινωνικής ζωής του σχολείου», είπε. Βέβαια, για να διασφαλιστεί η «κανονικότητα» των σχολείων θα έπρεπε να γίνουν προσλήψεις προσωπικού (καθαρίστριες, εκπαιδευτικοί κ.ά.) και να επιλυθούν τα οξυμένα προβλήματα σε υποδομές. Αναφερόμενος δε στο πρόγραμμα τηλεκπαίδευσης, περιορίστηκε σε διακηρύξεις ότι «δεν πρέπει σε καμία περίπτωση η πρόσβαση στην τεχνολογία να είναι ευκαιρία για να δημιουργηθούν νέες διακρίσεις».

Ο Κυρ. Μητσοτάκης εξέφρασε την «ελπίδα» ότι «δεν θα χρειαστεί ποτέ ξανά να κλείσουμε σχολεία», παρότι υπάρχει πιθανότητα -σύμφωνα με τη δημόσια συζήτηση- για ένα δεύτερο κύμα επιδημίας κορονοϊού. Όμως, επιμένοντας στην εικονική πραγματικότητα περί «ενίσχυσης» της υγείας, συμπλήρωσε πως «δεν ξέρουμε αυτή τη στιγμή, αλλά το βέβαιο είναι πως, ό,τι και να γίνει, θα είμαστε πολύ καλύτερα προετοιμασμένοι και υγειονομικά θα είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι. Αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε μεγαλύτερη δυνατότητα να αποφεύγουμε οριζόντια μέτρα».

Έχει διαβαστεί 112 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καταιγίδες
Καταιγίδες
Θερμοκρασία 13 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου

Βροχή
Βροχή
Θερμοκρασία 6 ως 14 °C
Άνεμος ΝΔ 2-3 μποφόρ

Τρίτη, 30 Νοεμβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 1 ως 11 °C
Άνεμος ΒΔ 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 255 επισκέπτες και 0 μέλη.