Τετάρτη, 29 Ιούν, 2022

  • Εκδρομή στη Νάουσα με ξενάγηση στο Μουσείο για την κλωστοϋφαντουργία
  • Μεγάλη προβολή!
  • ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Πρωταθλήτρια ξανά στις ΝΑΤΟικές δαπάνες με 7,5 δισ.!
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 28/6
  • Συνεδριάζει το Δ.Σ Νάουσας για το αιολικό πάρκο
  • ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2022: Αναρτήθηκαν οι βαθμολογίες
Εκδρομή στη Νάουσα με ξενάγηση στο Μουσείο για την κλωστοϋφαντουργία1 Μεγάλη προβολή!2 ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Πρωταθλήτρια ξανά στις ΝΑΤΟικές δαπάνες με 7,5 δισ.!3 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 28/64 Συνεδριάζει το Δ.Σ Νάουσας για το αιολικό πάρκο5 ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2022: Αναρτήθηκαν οι βαθμολογίες6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Ο καπιταλισμός δολοφονεί!

Ξεριζωμός, καραβάνια προσφύγων, άγρια καταστολή, θάνατος. Οι σοκαριστικές εικόνες από τον ισπανικό θύλακα της Μελίγια στο Βόρειο Μαρόκο έγιναν αυτήν τη φορά το «θέατρο» της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, με θύματα δεκάδες μετανάστες.Εικόνες που προκαλούν αποτροπιασμό, με τις δυνάμεις καταστολής να στοιβάζουν άψυχα και ζωντανά κορμιά στα ... Περισσότερα

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ : «Στοχευμένα» και «εντός των αντοχών της οικονομίας» τα μέτρα για την ακρίβεια που ανακυκλώνουν τη φτώχεια

από Η Άλλη Άποψη
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ : «Στοχευμένα» και «εντός των αντοχών της οικονομίας» τα μέτρα για την ακρίβεια που ανακυκλώνουν τη φτώχεια

Στην πεπατημένη της ανακύκλωσης της φτώχειας κινούνται τα περιβόητα μέτρα για την ακρίβεια, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, Κυρ. Μητσοτάκη, που έδωσε το περίγραμμα τους.

Ευθύς εξαρχής, ο Κυρ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως οι νέες ρυθμίσεις θα «είναι στοχευμένες και όχι οριζόντιες, δίνοντας ειδικότερη έμφαση στη στήριξη των πιο αδύναμων», δηλαδή θα έχουν εισοδηματικά κριτήρια και «κόφτες» που θα αφήνουν εκτός την πλειοψηφία του λαού.

Επίσης, θα είναι «ευθυγραμμισμένες με τη συνετή δημοσιονομική πολιτική την οποία έχουμε εξαρχής χαράξει», όπως είπε ο πρωθυπουργός, επικαλούμενος τις «αντοχές της οικονομίας», η οποία «αντέχει» μόνο όταν είναι να προσφέρει αφειδώς χρήμα και προνόμια στο κεφάλαιο.

Εμφανίζοντας ως «ρεαλισμό» ότι οι εργαζόμενοι και ο λαός θα πρέπει να μάθουν να ζουν στα όρια της επιβίωσης ή και πιο κάτω, μετά από δέκα χρόνια  βαθιάς κρίσης που τους τσάκισε- σε κάθε περίπτωση πολύ μακριά από τις πραγματικές τους ανάγκες- συνόψισε τις νέες ρυθμίσεις αποκαλώντας τες ως «μέτρα μετρημένα στο μέτρο της πραγματικότητας».

Σύμφωνα με τον Κυρ. Μητσοτάκη, αφορούν «την τόνωση του εισοδήματος με ένα έκτακτο επίδομα στους χαμηλά αμειβόμενους και τους χαμηλοσυνταξιούχους. Τη στήριξη των οικογενειών με παιδιά, που έχουν σήμερα και τα περισσότερα έξοδα. Τη γενναία επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος. Αλλά και τη μερική απορρόφηση των αυξήσεων στα καύσιμα, με την κάλυψη 180 λίτρων για την κίνηση των οχημάτων. Ενώ συνδυάζονται με ειδικές μέριμνες για τους αγρότες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν χτυπηθεί ιδιαίτερα από τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα».

Ο πρωθυπουργός μίλησε για «μελετημένες παρεμβάσεις» ύψους 1,1 δισ. ευρώ που θα «ανακουφίσουν» τάχα 3,2 εκατομμύρια ευάλωτους πολίτες, αλλά και τα νοικοκυριά με εισόδημα έως 30.000 ευρώ το χρόνο.

Τα μέτρα θα εξειδικευτούν το πρωί της Πέμπτης από τους αρμόδιους υπουργούς. Η κυβέρνηση πάντως έχει απορρίψει μέτρα που θα έδιναν μια ανακούφιση όπως η κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ στα καύσιμα ή του ΦΠΑ στα προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης. Φυσικά, η ΝΔ όχι μόνο δεν είναι αμέτοχη για το τελευταίο «πολεμικό» κύμα ακρίβειας, αλλά έχει εγκληματικές ευθύνες αφού στηρίζει και συμμετέχει στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο με τη μία από τις δύο πλευρές ληστών. 

Στις δηλώσεις που έκανε ο Κυρ. Μητσοτάκης επιχείρησε να φορτώσει τις αυξήσεις αποκλειστικά στον πόλεμο, αποκρύπτωντας ότι οι τιμές στην ενέργεια και στα καύσιμα είχαν πάρει την ανηφόρα εδώ και μήνες εξαιτίας της «πράσινης μετάβασης» (εμπόριο ρύπων, χρηματιστήριο ενέργειας, απολιγνιτοποίηση, πανάκριβες ΑΠΕ, κ.α).

Εμφάνισε δε ως «λύση» την αιτία του προβλήματος, σημειώνοντας πως «διεκδικούμε την ενεργειακή μας αυτάρκεια. Αυτό σημαίνει επενδύσεις σε Ανανεώσιμες Πηγές, ξεπερνώντας κάθε γραφειοκρατικό εμπόδιο. Ανάπτυξη ηλεκτρικών διασυνδέσεων με κράτη όπως η Αίγυπτος. Μετατροπή της πατρίδας μας σε πύλη εισόδου υγροποιημένου φυσικού αερίου. Προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας και αντικατάστασης των παλαιών συσκευών. Και, ασφαλώς, αξιοποίηση των εθνικών κοιτασμάτων φυσικού αερίου με οικονομικό ενδιαφέρον. Για το θέμα αυτό θα υπάρξουν σύντομα και νέες ανακοινώσεις». Όμως, ακριβώς αυτή η στρατηγική της «πράσινης μετάβασης» οδήγησε στο κλείσιμο των εγχώριων λιγνιτικών μονάδων και κατέστησε τη χώρα εξαρτημένη από ένα εισαγόμενο καύσιμο όπως το φυσικό αέριο και τις πανάκριβες ΑΠΕ. Ενώ το πανάκριβο υγροποιημένο φυσικό αέριο από τις ΗΠΑ και άλλες χώρες που θα αντικαταστήσει το ρωσικό φυσικό αέριο θα φέρει νέα τεράστια κέρδη στους εφοπλιστές που θα το μεταφέρουν, αλλά θα είναι απλησίαστο για τα νοικοκυριά. 

Φυσικά, δεν παρέλειψε να δικαιολογήσει την πολιτική της εμπλοκής στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο επιστρατεύοντας κάλπικα συνθήματα. «Η χώρα πρωταγωνιστεί ώστε να ξεπεραστούν παλαιά δόγματα και να χτιστεί η Στρατηγική Αυτονομία της Ευρώπης. Στη διεθνή σκακιέρα είμαστε με το μέρος της Ειρήνης, του Διεθνούς Δικαίου και της Δύσης. Πιστοί στις απαιτήσεις των συμμαχιών μας αλλά κι απαιτητικοί προς τους συμμάχους μας. Κάτι που αφορά και τα εθνικά θέματα, όπου νομίζω ότι η στάση των περισσότερων δυνάμεων είναι κοινή, όπως διαπίστωσα συνομιλώντας και με τους αρχηγούς των κομμάτων», σημείωσε, τη στιγμή που οι ΝΑΤΟικοί «σύμμαχοι» σπρώχνουν όλο και περισσότερο προς λύσεις τύπου συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο και στην Αν. Μεσόγειο, ενώ μόνο για την προάσπιση της ειρήνης και του διεθνούς δικαίου δεν προσφέρονται. 


Έχει διαβαστεί 552 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Μερική συννεφιά
Μερική συννεφιά
Θερμοκρασία 22 °C
Άνεμος ΑΒΑ 2-3 μποφόρ

Τετάρτη, 29 Ιουνίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 23 ως 34 °C
Άνεμος ΑΒΑ 2-4 μποφόρ

Πέμπτη, 30 Ιουνίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 22 ως 35 °C
Άνεμος Α 2-4 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 814 επισκέπτες και 0 μέλη.