Πέμπτη, 13 Ιούν, 2024

  • ΣΥΡΙΖΑ: Φουντώνει ο καυγάς με επίδικο την επανάκτηση της ικανότητας χειραγώγησης του λαού
  • ΠΑΣΟΚ: Μαλλιά κουβάρια μετά το αρνητικό αποτέλεσμα
  • Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας και Απεξάρτησης
  • ΝΑΟΥΣΑ: Με παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου και της Ομοσπονδίας Οικοδόμων σταμάτησαν εργασίας εν μέσω καύσωνα
  • Ατελείωτος κατήφορος
  • Συνέχιση των δολοφονικών ισραηλινών επιθέσεων αμέσως μετά το ψήφισμα του ΟΗΕ
ΣΥΡΙΖΑ: Φουντώνει ο καυγάς με επίδικο την επανάκτηση της ικανότητας χειραγώγησης του λαού1 ΠΑΣΟΚ: Μαλλιά κουβάρια μετά το αρνητικό αποτέλεσμα2 Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας και Απεξάρτησης3 ΝΑΟΥΣΑ: Με παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου και της Ομοσπονδίας Οικοδόμων σταμάτησαν εργασίας εν μέσω καύσωνα4 Ατελείωτος κατήφορος 5 Συνέχιση των δολοφονικών ισραηλινών επιθέσεων αμέσως μετά το ψήφισμα του ΟΗΕ6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Δεν αλλάζει έτσι η κατάσταση...

Τεράστια προβολή γνωρίζει τις τελευταίες μέρες και στη χώρα μας ο «YouTuber» από την Κύπρο που κατάφερε να εκλεγεί ευρωβουλευτής ως «ανεξάρτητος» υποψήφιος, και μάλιστα τρίτος στη σειρά, πίσω από το ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ. Αυτό που προβάλλεται τώρα είναι η δύναμη των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, στα οποία ο ίδιος διαπρέπει (και κονομάει...) σ... Περισσότερα

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Παρουσίασε νέο σχέδιο «βελτίωσης» της λειτουργίας και δράσης των κατασταλτικών μηχανισμών

από Η Άλλη Άποψη
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Παρουσίασε νέο σχέδιο «βελτίωσης» της λειτουργίας και δράσης των κατασταλτικών μηχανισμών

Σε καιρούς έντασης της καταστολής και περιστολής λαϊκών ελευθεριών, η κυβέρνηση παρουσίασε άλλο ένα σχέδιο νόμου «βελτίωσης» της λειτουργίας και δράσης της Αστυνομίας. 

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδης, στη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, παρουσίασε το νομοσχέδιο «για τη διάρθρωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας και την οργάνωση και λειτουργία της Αστυνομικής Ακαδημίας».

Σύμφωνα με πληροφορίες, με το σχέδιο νόμου προωθείται μία συνολική «μεταρρύθμιση» του τομέα εσωτερικής ασφάλειας στην Ελλάδα, με έμφαση, όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση, στην αποτελεσματικότερη πρόληψη και αντιμετώπιση νέων απειλών και κινδύνων, αλλά και τη συντονισμένη διαχείριση κρίσεων εσωτερικής ασφάλειας. Στις τελευταίες «κρίσεις» εντάσσονται ολοένα και περισσότερο οι λαϊκές κινητοποιήσεις που χτυπιούνται ανελέητα όπως φαίνεται από τον νόμο-έκτρωμα που ανάμεσα στα άλλα αντεργατικά περιλαμβάνει τον περιορισμό του απεργιακού δικαιώματος, σε συνέχεια των προηγούμενων αντιδραστικών νομοθετημάτων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. 

Όπως «στρογγυλεμένα» παρουσιάζει το σχεδιασμό της η κυβέρνηση, η αναδιοργάνωση του αρχηγείου βασίστηκε σε μελέτη της εταιρείας παροχής συμβουλών «Έρνεστ Γιανγκ» που ξεκίνησε την άνοιξη 2020. Η αναδιοργάνωση της Ακαδημίας βασίστηκε στις προτάσεις επιτροπής καθηγητών ΑΕΙ που δημιουργήθηκε στις αρχές του 2020. Όλες οι αλλαγές συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν από το συμβούλιο επιτελικού σχεδιασμού της ΕΛ.ΑΣ.

Κατά το υπουργείο, «φτιάχνουμε την αποτελεσματική Αστυνομία του 21ου αιώνα, με στόχους την εξωστρέφεια,τις συστηματικές συνεργασίες με την κοινωνία των πολιτών και τους θεσμούς του κράτους. Για να το κατορθώσουμε μας βοηθούν η τεχνολογία και η διά βίου μάθηση που πλέον καθιερώνουμε. Προχωράμε στην αναδιοργάνωση του επιτελείου και των υπηρεσιών του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας».

Σύμφωνα με το υπουργείο, «οι σημαντικότερες αλλαγές είναι: Ενιαίος επιτελικός σχεδιασμός για ασφάλεια και αστυνόμευση. Οι δυο κλάδοι συγχωνεύονται. Αξιοποίηση έρευνας και νέων τεχνολογιών σε κάθε υπηρεσία, ειδική υπηρεσία καινοτομίας, υπηρεσίες διοίκησης με σταθερή αξιολόγηση δράσεων και σχεδιασμό επιχειρήσεων. Ενοποίηση υπηρεσιών νέων μορφών βίας: Πρόληψη της βίας και της παραβατικότητας των ανηλίκων, καταπολέμηση των διακρίσεων και προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» (όπως την εννοούν βέβαια οι δυνάμεις καταστολής και η κυβέρνηση). 

Σε σχέση με τις αλλαγές στην Αστυνομική Ακαδημία, οι σημαντικότερες είναι «η ενίσχυση της αυτοτέλειας και αναδιοργάνωσης της δομής και της λειτουργίας της Αστυνομικής Ακαδημίας», η «καθιέρωση επιστημονικού συμβουλίου», η «αναβάθμιση των προγραμμάτων σπουδών» με «έμφαση στην ποιότητα και στις διαδικασίες εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης», η «εισαγωγή του θεσμού της διά βίου μάθησης», η «έμφαση στη διαρκή εκπαίδευση και μετεκπαίδευση» και τα «νέα ειδικά σχολεία για ειδικούς φρουρούς και συνοριοφύλακες». 

Δημιουργείται νέος οργανισμός του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: Ενιαία πολιτική εσωτερικής ασφάλειας, συντονισμό στη διαχείριση κρίσεων, διεθνή διπλωματία και εξωστρέφεια. Στο αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας μειώνονται οι 43 Διευθύνσεις σε 35. Αντίστοιχα στην Αστυνομική Ακαδημία συγχωνεύονται τα επιτελεία και τα τμήματα σε μία κεντρική υπηρεσία. 


Έχει διαβαστεί 443 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Κυκλοφόρησε το νέο (11ο) βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 471 επισκέπτες και 0 μέλη.