Τρίτη, 25 Ιούν, 2024

  • Τα παιδιά ρομποτικής της ομάδας MetaShifters στον Δήμαρχο Βέροιας
  • Καλοκαιρινή γιορτή Δημοτικών Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών Δήμου Βέροιας
  • Υπουργείο Εργασίας / Με εγκύκλιο φέρνουν 9ωρο και απλήρωτες ώρες εργασίας
  • Εκκαθαρίσεις στην «Κρατική Φρουρά» της Ουκρανίας διέταξε ο Ζελένσκι
  • Την χρήση των δεσμευμένων περιουσιακών στοιχείων της Ρωσίας για αγορά όπλων για την Ουκρανία αποφάσισε η ΕΕ
  • Π.Ε.Φ: ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 2024
Τα παιδιά ρομποτικής της ομάδας MetaShifters στον Δήμαρχο Βέροιας1 Καλοκαιρινή γιορτή Δημοτικών Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών Δήμου Βέροιας2 Υπουργείο Εργασίας / Με εγκύκλιο φέρνουν 9ωρο και απλήρωτες ώρες εργασίας3 Εκκαθαρίσεις στην «Κρατική Φρουρά» της Ουκρανίας διέταξε ο Ζελένσκι4 Την χρήση των δεσμευμένων περιουσιακών στοιχείων της Ρωσίας για αγορά όπλων για την Ουκρανία αποφάσισε η ΕΕ5 Π.Ε.Φ: ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ 20246

Το Σχόλιο της Ημέρας

Στοχοποιεί και τα επιδόματα ανεργίας η κυβέρνηση

Με τα επίσημα και πιο πρόσφατα στοιχεία της ΔΥΠΑ (Μάης 2024) να δείχνουν ότι από τους 794.752 εγγεγραμμένους ανέργους έλαβαν επίδομα ανεργίας μόλις 81.455 άνεργοι, δηλαδή ένας στους δέκα, οργή προκαλούν οι τροχιοδεικτικές βολές της κυβέρνησης για αλλαγές στην καταβολή και στο ύψος του επιδόματος.Πρακτικά πάνω α... Περισσότερα

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Φέρνει νέο εκλογικό νόμο για Τοπική Διοίκηση πιο αποτελεσματική στην αντιλαϊκή πολιτική

από Η Άλλη Άποψη
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Φέρνει νέο εκλογικό νόμο για Τοπική Διοίκηση πιο αποτελεσματική στην αντιλαϊκή πολιτική

Νέο εκλογικό νόμο για δήμους και Περιφέρειες προωθεί η κυβέρνηση έτσι ώστε η Τοπική Διοίκηση να είναι πιο λειτουργική και πιο αποτελεσματική στην προώθηση της αντιλαϊκής πολιτικής, όπως προαναγγέλλει η νέα ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών. 

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, το σχετικό νομοσχέδιο για το εκλογικό σύστημα στην Τοπική Διοίκηση «θα παρουσιαστεί αυτή την εβδομάδα στο Υπουργικό Συμβούλιο» που πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου. Όπως αναφέρει σε άρθρο του στην εφημερίδα «Τα Νέα», το νομοσχέδιο θα προβλέπει «κατάργηση της απλής αναλογικής», «εκλογή από τον πρώτο γύρο του συνδυασμού που θα συγκεντρώνει ποσοστό το οποίο σίγουρα θα είναι πάνω από 40%», «θέσπιση ορίου εισόδου» για το οποίο αναφέρει πως «συζητάμε ένα ποσοστό από 3% έως 5%» και «μείωση του αριθμού των συμβούλων που εκλέγονται».

Τις αλλαγές αυτές είχε προαναγγείλει ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης σε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha». Είχε αναφέρει πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι να αλλάξουν τα ποσοστά της πλειοψηφίας που αναμένεται να κλειδώσουν πέριξ του 42% καθώς και ο καθορισμός κατώτατου ορίου για την εκλογή των συνδυασμών «ώστε να μην έχουμε εκπροσωπήσεις με ποσοστά 0,3%». Επιπλέον, ο Μ. Βορίδης για τον αριθμό των Δημοτικών Συμβούλων δήλωσε πως «θεωρούμε ότι είναι υπερβολικά μεγάλος» και πως εξετάζεται και ο αριθμός των Περιφερειακών Συμβούλων. Επίσης ανέφερε ότι «τα κοινοτικά και τα διαμερισματικά συμβούλια θα εκλέγονται σε ένα ψηφοδέλτιο». 

Στόχος της κυβέρνησης αναφέρει ο Στ. Πέτσας είναι «να βελτιωθούν η αποτελεσματικότητα και η ταχύτητα ανταπόκρισης στις απαιτήσεις των πολιτών». Είναι βέβαιο πως επιδίωξη της κυβέρνησης είναι η αποτελεσματικότητα δήμων και Περιφερειών όχι για την ικανοποίηση των ...πολιτών, αλλά διότι η Τοπική Διοίκηση έχει άμεση σχέση με την εμπορευματοποίηση αγαθών και την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών, τη διαχείριση πόρων του ΕΣΠΑ, αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας και από επιχειρηματικούς ομίλους. 

Άλλωστε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών το περιγράφει αναφέροντας πως «όραμά μας είναι μια σύγχρονη Τοπική Αυτοδιοίκηση που θα λειτουργεί ως ισχυρός πυλώνας ανάπτυξης», όπως περιγράφει και το «σχέδιο Πισσαρίδη». Για τους λόγους αυτούς ο Στ. Πέτσας εξηγεί ότι χρειάζεται ευθυγράμμιση στόχων του κεντρικού κράτους με τον 1ο και 2ο βαθμό Τοπικής Διοίκησης, αναφέροντας πως «με σχέση εμπιστοσύνης και πνεύμα συνεργασίας ανάμεσα στην κεντρική κυβέρνηση και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση οι πολίτες να απολαμβάνουν ποιοτικές υπηρεσίες»
Έχει διαβαστεί 490 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Κυκλοφόρησε το νέο (11ο) βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 338 επισκέπτες και 0 μέλη.