Κυριακή, 09 Νοε, 2025

  • Το προμελετημένο έγκλημα και η αλήθεια για την ... «εξαίρεση» από την «ευρωπαϊκή κανονικότητα»
  • Ανακοίνωση της ΚΝΕ για την 52η επέτειο του Πολυτεχνείου
  • Ημερίδα “Ας Μοιραστούμε το Βάρος” στη Βέροια από την «Ιμερόεσσα»
  • Ανοιχτή συνέλευση στην Αγία Βαρβάρα την Τετάρτη
  • Ενεργειακές συμφωνίες και ανταγωνισμοί στο φόντο της «ενεργειακής κυριαρχίας» των ΗΠΑ στην Ευρώπη
  • Φυλλάδιο του ΚΚΕ: Το Πολυτεχνείο ζει!
Το προμελετημένο έγκλημα και η αλήθεια για την ... «εξαίρεση» από την «ευρωπαϊκή κανονικότητα»1 Ανακοίνωση της ΚΝΕ για την 52η επέτειο του Πολυτεχνείου2 Ημερίδα “Ας Μοιραστούμε το Βάρος” στη Βέροια από την «Ιμερόεσσα»3 Ανοιχτή συνέλευση στην Αγία Βαρβάρα την Τετάρτη4 Ενεργειακές συμφωνίες και ανταγωνισμοί στο φόντο της «ενεργειακής κυριαρχίας» των ΗΠΑ στην Ευρώπη5 Φυλλάδιο του ΚΚΕ: Το Πολυτεχνείο ζει!6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Το «άλλο μισό» των μπίζνες η πολεμική προπαρασκευή και οι εξοπλισμοί

Παράλληλα με την εμπλοκή της χώρας στα ενεργειακά σχέδια των ΑμερικανοΝΑΤΟικών προχωρά και η αναβάθμιση στρατιωτικών υποδομών, εξοπλισμών και αποστολών εκτός συνόρων, ως αναγκαίο πάντα συμπλήρωμα, αφού μπίζνες και πολεμική προπαρασκευή πάνε μαζί. Περισσότερα

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: «Πλυντήριο» για τα εγκλήματα του Ισραήλ

από Η Άλλη Άποψη
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: «Πλυντήριο» για τα εγκλήματα του Ισραήλ
Το γνωστό «πλυντήριο» των εγκλημάτων του Ισραήλ έβαλε πάλι μπρος η κυβέρνηση με αφορμή τα δύο χρόνια από την επανέναρξη των εχθροπραξιών στη Γάζα.

Χαρακτηριστικά, ο Κυρ. Μητσοτάκης σε ανάρτησή του επέλεξε να «τιμήσει» «τα θύματα του τρόμου», να ζητήσει την απελευθέρωση των ομήρων και να παραπέμψει ως «λύση» στο απαράδεκτο σχέδιο Τραμπ, που μετατρέπει τη Γάζα σε αμερικάνικο προτεκτοράτο, τάχα προς «ένα μέλλον ειρήνης και ασφάλειας για όλους».

Το δε ΥΠΕΞ σε ανακοίνωσή του «για την επέτειο δύο ετών από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου 2023 κατά του Ισραήλ», όπως την τιτλοφορεί, ισχυρίζεται ότι ήταν αυτή η «αποτρόπαιη τρομοκρατική επίθεση κατά του Ισραήλ που κόστισε τη ζωή αμάχων και προκάλεσε ευρεία και επικίνδυνη κλιμάκωση σε όλη την περιοχή», εξαφανίζοντας ξανά με προκλητικό τρόπο δεκαετίες κατοχής από το κράτος του Ισραήλ, όπως και τα ιμπεριαλιστικά σχέδια που έβαλαν μπουρλότο σε όλη την περιοχή. Προσθέτει πως «η αύξηση των περιστατικών αντισημιτισμού, όπως η πρόσφατη επίθεση στο Μάντσεστερ, απαιτεί συλλογική δράση», με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει.

Παρουσίασε δε το σχέδιο Τραμπ ως «μια απτή ευκαιρία τερματισμού των εχθροπραξιών», ότι τάχα «θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση για την άμεση έναρξη της ειρηνικής πολιτικής διαδικασίας που θα οδηγήσει στη λύση των δύο κρατών στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και των σχετικών ψηφισμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για βιώσιμη ειρήνη και ευημερία σε όλη τη Μέση Ανατολή», την ώρα που ακριβώς αυτοί οι σχεδιασμοί έχουν βάλει μπουρλότο στην περιοχή.

Τέλος, για την «αναβάθμιση» στο πλαίσιο του ευρωατλαντικού καταμερισμού, αναζητεί βασικό ρόλο στην υλοποίησή τους λέγοντας ότι «η Ελλάδα, ως αξιόπιστος συνομιλητής των εμπλεκόμενων μερών, είναι έτοιμη να συμβάλει στις διπλωματικές προσπάθειες για τον τερματισμό του πολέμου και την ειρήνευση στη Μέση Ανατολή».


Έχει διαβαστεί 362 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Κυκλοφόρησε το νέο (11ο) βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Αρθρογραφία

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 154 επισκέπτες και 0 μέλη.