Κυριακή, 22 Μάι, 2022

  • Ενα εκατομμύριο άνεργοι δεν βρίσκουν δουλειά
  •  Γιαννακοχώρι, ετών 250! Παλαιόσπιτο ετών 98! Τριανταφυλλιά στη στέγη, ετών 50! Μουριά στην αυλή ετών 96!
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 22/5
  • Χαράλαμπος Καπουρτίδης, μέλος του Δ.Σ της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (Π.Ο.Ε.) : ««Όλοι οι λαοί φιλοξενούμαστε απ’αυτή τη γη, δεν χρειάζεται να την καταστρέφουμε, δεν χρειάζεται να σκοτωνόμαστε.»¨
  • Εγκαινιάστηκε η έκθεση Ζωγραφικής & Φωτογραφίας με θέμα την πόλη της Βέροιας
  • ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: Κυπελλούχος ο Παναθηναϊκός σε έναν επεισοδιακό τελικό
Ενα εκατομμύριο άνεργοι δεν βρίσκουν δουλειά1  Γιαννακοχώρι, ετών 250! Παλαιόσπιτο ετών 98! Τριανταφυλλιά στη στέγη, ετών 50! Μουριά στην αυλή ετών 96!2 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 22/53 Χαράλαμπος Καπουρτίδης, μέλος του Δ.Σ της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (Π.Ο.Ε.) : ««Όλοι οι λαοί φιλοξενούμαστε απ’αυτή τη γη, δεν χρειάζεται να την καταστρέφουμε, δεν χρειάζεται να σκοτωνόμαστε.»¨4 Εγκαινιάστηκε η έκθεση Ζωγραφικής & Φωτογραφίας με θέμα την πόλη της Βέροιας5 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: Κυπελλούχος ο Παναθηναϊκός σε έναν επεισοδιακό τελικό6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Ηρωοποιούν ναζιστικά κατακάθια

Με αφορμή την παράδοση στον ρωσικό στρατό των παραστρατιωτικών που πολεμούσαν στο «Azovstal», κλιμακώθηκε και στην Ελλάδα η προσπάθεια να τους παρουσιάσουν ως ήρωες, προσφέροντας ένα ακόμα μεγαλοπρεπές «ξέπλυμα» στους νεοναζί του Τάγματος Αζόφ. Το επιχείρημα ότι ανήκουν πλέον στις τάξεις του ουκρανικού στρατού καθόλου δεν τους απα... Περισσότερα

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Συνεχίζει την απαράδεκτη αξιοποίηση της επιδημίας για fast track ψήφιση αντιλαϊκών νόμων

από Η Άλλη Άποψη
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Συνεχίζει την απαράδεκτη αξιοποίηση της επιδημίας για fast track ψήφιση αντιλαϊκών νόμων

Την ανάγκη, λόγω των έκτακτων καταστάσεων που προκύπτουν από την πανδημία, να διακοπεί η λειτουργία της Βουλής και αυτή να συγκαλείται μόνο όταν υπάρχουν έκτακτα ζητήματα τα οποία σχετίζονται με τα θέματα που προκύπτουν για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ή για τις επιπτώσεις που αυτή έχει στους εργαζόμενους και στη λαϊκή οικογένεια, ανέδειξε ξανά χτες μιλώντας στην Ολομέλεια ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, στηλιτεύοντας τη στάση της κυβέρνησης της ΝΔ, η οποία αξιοποιεί την πανδημία και τα μέτρα που έχουν ληφθεί και στη Βουλή προκειμένου να περάσει με fast track διαδικασίες αντιλαϊκά νομοσχέδια.

 

Θυμίζουμε πως την περασμένη βδομάδα, στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, οι εκπρόσωποι της ΝΔ, με τη στήριξη και των υπόλοιπων αστικών κομμάτων - που απέρριψαν τις προτάσεις του ΚΚΕ - και με πρόσχημα τη μείωση του συνωστισμού πολλών βουλευτών στη Βουλή, αποφάσισαν μέτρα όπως η εφαρμογή του άρθρου 107 του κανονισμού της Βουλής, σύμφωνα με το οποίο στην Ολομέλεια θα μιλούν μόνο οι αρμόδιοι υπουργοί, οι εισηγητές των κομμάτων και ένας έως δύο βουλευτές από κάθε κόμμα, καθώς και μειωμένες συνεδριάσεις των Διαρκών Επιτροπών οι οποίες συζητούν τα νομοσχέδια. Την ίδια ώρα όμως το νομοθετικό έργο θα συνεχίζεται κανονικότατα, ανοίγοντας δηλαδή το δρόμο για να περάσουν με συνοπτικές διαδικασίες τα αντιλαϊκά τερατουργήματα που έχουν δρομολογηθεί, ακόμα και αυτό το κατάπτυστο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις, που όπως έχει γνωστοποιηθεί αναμένεται να κατατεθεί αυτές τις μέρες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα Τετάρτη έχει προγραμματιστεί να συζητηθεί στην Ολομέλεια νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας με τίτλο «Εκσυγχρονισμός θεσμικού πλαισίου για τις θαλάσσιες ενδομεταφορές και λοιπές διατάξεις», το οποίο προβλέπει νέα προνόμια για τους εφοπλιστές σε βάρος των εργασιακών δικαιωμάτων των ναυτεργατών και των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών των νησιών.

Αύριο Πέμπτη, δε, με τις ίδιες, άκρως συνοπτικές διαδικασίες, θα συζητηθεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας το οποίο ενσωματώνει στο ελληνικό Δίκαιο Οδηγία της ΕΕ, η οποία διαμορφώνει το θεσμικό πλαίσιο για τη λειτουργία των επαγγελματικών ταμείων. Του δεύτερου δηλαδή πυλώνα του «τριπυλωνικού» συστήματος Υγείας που διαμορφώνει βήμα βήμα η κυβέρνηση της ΝΔ, πιάνοντας το νήμα από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τοποθετώντας την ταφόπλακα στο κοινωνικο-ασφαλιστικό σύστημα.

«Τέτοιου είδους σημαντικά νομοσχέδια, τα οποία σχετίζονται με τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα και έχουν σημαντικές επιπτώσεις, δεν μπορεί να συζητούνται με διαδικασίες fast track», τόνισε ο Ν. Καραθανασόπουλος, επισημαίνοντας ότι το ΚΚΕ θα επαναφέρει το θέμα στη σημερινή Διάσκεψη των Προέδρων.

Προσπαθούν να ξεπλύνουν τις ευθύνες τους

Η χτεσινή συνεδρίαση της Ολομέλειας έγινε για να ψηφιστεί δωρεά του Ιδρύματος Ωνάση, ύψους 800.000 ευρώ, προς το υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου να αναβαθμίσει το «marketing», δηλαδή τη διαφήμιση της χώρας προς τους διεθνείς επενδυτές. Προβλέπεται Επιτροπή που θα διαχειριστεί το κονδύλι και διάφορα έργα, με πρώτο τη διεθνή ψηφιακή πλατφόρμα που θα διαφημίζει τα «δυνατά» σημεία της Ελλάδας, όπως ο τουρισμός, η ναυτιλία κ.ά.

Καταψηφίζοντας το νομοσχέδιο, ο Ν. Καραθανασόπουλος σημείωσε: «Τι ερχόμαστε να ψηφίσουμε τώρα; Μία δωρεά 800.000 ευρώ, την οποία κάνει το Ιδρυμα Ωνάση με την εταιρεία του, για να αναβαθμιστεί - λέει - η διεθνής εικόνα της χώρας μας. Και πρέπει να τους πούμε και ευχαριστώ και να επιβραβεύσουμε αυτή τη στάση, όταν οι εφοπλιστές συνολικά δεν πληρώνουν δεκάρα τσακιστή για φορολογία, κερδίζοντας δισεκατομμύρια και στις συνθήκες της κρίσης. Και με τα 800 χιλιάρικα θα ξεπλύνουν όχι μόνο τα τεράστια χρέη τα οποία έχουν και τις τεράστιες ευθύνες τους για τις συνθήκες διαβίωσης των εργαζομένων στα καράβια τους, αλλά ταυτόχρονα θα αναβαθμιστεί και η εικόνα τους, θα αποκτήσουν δωρεάν διαφήμιση μέσα από αυτή τη διαδικασία. Και βεβαίως δεν θα αποκτήσουν μόνο δωρεάν διαφήμιση για τον καλό χαρακτήρα τον οποίο έχουν ως "ευεργέτες", αλλά ταυτόχρονα μέσα από αυτή τη διαδικασία θα αυξήσουν και τις μπίζνες τους, άρα και τα κέρδη τους».

Αναφερόμενος στην πανδημία και στα όσα ανέφεραν στη διάρκεια της συζήτησης ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ επισήμανε ότι «αξιοποιείται η συνεδρίαση της Ολομέλειας για να αναδειχθεί και η Βουλή σε "πλυντήριο" των σοβαρών ευθυνών της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ για τα ζητήματα της δημόσιας Υγείας, όταν τα κόμματα αυτά έφεραν την κατάσταση της δημόσιας Υγείας στο σημερινό επίπεδο, κάτω από τα όριά της, με κλειστές υποδομές, με κλειστές κλινικές, με τεράστιες ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό αλλά και σε υλικοτεχνικές υποδομές».

Πρόσθεσε ότι «αποτελεί πρόκληση, κατά τη γνώμη του ΚΚΕ, να μην τολμούν να κάνουν ούτε ένα ίχνος αυτοκριτικής. Γιατί η πολιτική τους ακριβώς είναι αυτή που υπονομεύει τον δημόσιο χαρακτήρα της Υγείας, όταν θεωρούν ότι η Υγεία είναι ατομική ευθύνη, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της ΕΕ, και όχι ότι είναι συνολική, συλλογική υποχρέωση του κράτους να την παρέχει δωρεάν και χωρίς διακρίσεις σε όλους όσοι διαμένουν στη χώρα μας. Αυτά είναι τα αποτελέσματα και αυτά βιώνουμε».

ΠΗΓΗ:ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Έχει διαβαστεί 209 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 26 °C
Άνεμος ΒΒΔ 1-3 μποφόρ

Κυριακή, 22 Μαϊου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 17 ως 32 °C
Άνεμος Β 1-4 μποφόρ

Δευτέρα, 23 Μαϊου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 17 ως 30 °C
Άνεμος Α 1-3 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 474 επισκέπτες και 0 μέλη.