Παρασκευή, 01 Δεκ, 2023

  • Το Τσίρκο στη Βιβλιοθήκη
  • Στη Βέροια ο Κώστας Σκανδαλίδης
  • "Αυτόλυκος ο κλέφτης" παρουσίαση βιβλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας
  • Ανακοίνωση ΠΟΕ/ΔΕΥΑ για το κλείσιμο των ΔΕΥΑ
  • Εξαιρέθηκε από τις συγχωνεύσεις των νομικών προσώπων η ΚΕΠΑ Βέροιας
  • Εκλογές στην Πανελλήνια Ενωση Φιλολόγων
Το Τσίρκο στη Βιβλιοθήκη1 Στη Βέροια ο Κώστας Σκανδαλίδης2 "Αυτόλυκος ο κλέφτης" παρουσίαση βιβλίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας3 Ανακοίνωση ΠΟΕ/ΔΕΥΑ για το κλείσιμο των ΔΕΥΑ4 Εξαιρέθηκε από τις συγχωνεύσεις των νομικών προσώπων η ΚΕΠΑ Βέροιας5 Εκλογές στην Πανελλήνια Ενωση Φιλολόγων6

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΕΠΙΣΤΟΛΙΚΗ ΨΗΦΟΣ: «Απογειώνεται» η ένταση των πιέσεων και των εκβιασμών, η αλλοίωση των εκλογικών αποτελεσμάτων

Την «απογείωση» της προσπάθειας αλλοίωσης των εκλογικών αποτελεσμάτων, με διαδικασίες που ανοίγουν δρόμο στην παραβίαση της μυστικότητας της ψήφου και ένταση των πιέσεων και των εκβιασμών στους ψηφοφόρους από κάθε είδους μηχανισμούς, σφράγισε χτες η κυβέρνηση, ανακοινώνοντας την καθιέρωση της επιστολικής ψήφου, σε πρώτη φάση για τις ευ... Περισσότερα

Το κυβερνητικό σχέδιο για το «Μητρώο Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης»

από Η Άλλη Άποψη

Το λεγόμενο «Μητρώο Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης» στο οποία θα ενταχθούν διαδικτυακά μέσα παρουσίασαν την Τρίτη 7/6 ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς και ο γγ Ενημέρωσης, Λευτέρης Κρέτσος, υπό την παρουσία της Κυβερνητικής Εκπροσώπου, Ολγας Γεροβασίλη.

Ο υπουργός Επικρατείας ισχυρίστηκε ότι αυτή η πρωτοβουλία «εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια της κυβέρνησης για τη ρύθμιση του χώρου των ΜΜΕ» και στόχος της κυβέρνησης είναι «να αποτελέσει ένα χρήσιμο μέσο για την ορθολογική, διάφανη και δίκαιη αξιοποίηση της κρατικής διαφήμισης καθώς και για την ενίσχυση της δραστηριότητας των επιχειρήσεων διαδικτυακής ενημέρωσης».

Η κυβέρνηση παρέχει «θετικά κίνητρα» για την εθελοντική εγγραφή στο Μητρώο, με σημαντικότερο το δικαίωμα λήψης κρατικής διαφήμισης, από την οποία θα εξαιρούνται όσα διαδικτυακά μέσα δεν εγγραφούν.

Για την εγγραφή στο Μητρώο οι επιχειρήσεις θα δηλώνουν τη νομική τους μορφή, τους μετόχους, τον διευθυντή ή εκδότη ιστοσελίδας, τον αριθμό των εργαζόμενων δημοσιογράφων, αλλά και το συνολικό αριθμό εργαζομένων που απασχολούν.

Ο Ν. Παππάς πρόσθεσε ότι όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία καταγραφής των εταιρειών στο Μητρώο, οι κρατικοί φορείς -του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα- υποχρεωτικά θα διοχετεύουν τα διαφημιστικά τους προγράμματα στις καταγεγραμμένες ιστοσελίδες.

Πάντως κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, δεν δόθηκαν επαρκείς διευκρινήσεις για τα κριτήρια βάσει των οποίων θα κατανέμεται η διαφήμιση στις ιστοσελίδες, ούτε για το πως θα ελέγχεται η ακρίβεια των στοιχείων που θα δηλώνονται. Ειδικά για τις εργασιακές σχέσεις-γαλέρας που επικρατούν στο χώρο, ο υπουργός Επικρατείας παρέπεμψε στην οργάνωση των εργαζομένων, αλλά και σε άλλα αρμόδια υπουργεία και κρατικές υπηρεσίες.

Έχει διαβαστεί 315 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη Βέροια


Could not get weather data!

Ποιός είναι online

Έχουμε online 285 επισκέπτες και 0 μέλη.

Scrolltop (Κύλιση προς τα Πάνω)