Παρασκευή, 19 Ιούλ, 2024

  • ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ : Η επιλογή στόχων γινόταν με βάση το πολιτικό και ιδεολογικό της πλαίσιο
  • Να παρθούν μέτρα στήριξης των επαγγελματιών και των μικρών επιχειρήσεων στον κλάδο της Εστίασης
  • Τάσος Μπαρτζώκας: Βαθιά ευγνωμοσύνη στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Νίκο Δένδια, για την κατασκευή της γέφυρας στον Παλαιό Πρόδρομο.
  • Θα τρίζουν τα κόκκαλα του Γιώργου Γεννηματά
  • Αυξάνονται οι πιέσεις στον Τζο Μπάιντεν να εγκαταλείψει την κούρσα των προεδρικών εκλογών
  • Κ.Ο του ΚΚΕ: Τροπολογία για την προστασία της κύριας κατοικίας που έχει υπαχθεί σε ρύθμιση από την αύξηση των επιτοκίων
ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ : Η επιλογή στόχων γινόταν με βάση το πολιτικό και ιδεολογικό της πλαίσιο1 Να παρθούν μέτρα στήριξης των επαγγελματιών και των μικρών επιχειρήσεων στον κλάδο της Εστίασης2 Τάσος Μπαρτζώκας: Βαθιά ευγνωμοσύνη στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Νίκο Δένδια, για την κατασκευή της γέφυρας στον Παλαιό Πρόδρομο.3 Θα τρίζουν τα κόκκαλα του Γιώργου Γεννηματά4 Αυξάνονται οι πιέσεις στον Τζο Μπάιντεν να εγκαταλείψει την κούρσα των προεδρικών εκλογών5 Κ.Ο του ΚΚΕ: Τροπολογία για την προστασία της κύριας κατοικίας που έχει υπαχθεί σε ρύθμιση από την αύξηση των επιτοκίων6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Ασθενείς / πελάτες

Με την κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο και με τα αδιέξοδα από την ένταση της επιχειρηματικής δράσης να γιγαντώνονται, αποδεικνύεται ξανά ότι κάθε βήμα υλοποίησης της αντιδραστικής αυτής στρατηγικής δημιουργεί και νέα προβλήματα αντί να αντιμετωπίζει τα υπάρχοντα. Περισσότερα

ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Τα «δίνει όλα» στους επιχειρηματικούς ομίλους του τουρισμού

από Η Άλλη Άποψη
ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Τα «δίνει όλα» στους επιχειρηματικούς ομίλους του τουρισμού

Νέες διαβεβαιώσεις στους ομίλους της «βαριάς βιομηχανίας» του τουρισμού, που θησαυρίζουν από το αίμα και τον ιδρώτα των ξενοδοχοϋπαλλήλων, ότι θα συνεχιστεί και θα ενταθεί η πολιτική προκλητικής στήριξης της κερδοφορίας τους, έδωσε απλόχερα ο πρωθυπουργός, Κυρ. Μητσοτάκης, μιλώντας στην Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ). 

Στο αίτημα που του τέθηκε από τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ, Γ. Παράσχη, να τους διασφαλίσει προσωπικό, εγγυήθηκε για την παροχή ακόμη πιο φθηνού εργατικού δυναμικού, μιλώντας για «διεύρυνση στη συμμετοχή στην αγορά εργασίας» από «περισσότερες γυναίκες» και συνταξιούχους, όπως επίσης για μετακλήσεις από το εξωτερικό, αλλά και προσέλκυση νέων με προσαρμογές από το κράτος στο εκπαιδευτικό σύστημα.

Απαντώντας στο αίτημα για «μείωση των εργοδοτικών εισφορών», τόνισε ότι οι πρώτες μειώσεις φόρων που θέλει να κάνει η κυβέρνηση είναι οι εργοδοτικές εισφορές, την ώρα που σε καιρούς γενικευμένης ακρίβειας αρνείται οποιαδήποτε μείωση π.χ. στον ΦΠΑ, επικαλούμενος το δημοσιονομικό κόστος, το οποίο προφανώς δεν ισχύει όταν μπαίνει στην εξίσωση το κεφάλαιο. 

Ο Κυρ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε ως τη «μεγαλύτερη σιωπηρή μεταρρύθμιση που γίνεται στη χώρα» τον καθορισμό χρήσεων γης, που προσαρμόζονται στις ορέξεις των ομίλων. Έταξε δε στους επενδυτές «υπεραξίες που να είναι ελκυστικές».

Μία τέτοια ατζέντα στήριξης του κεφαλαίου περιλαμβάνει και η αυριανή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, καθώς θα συζητηθούν η αναδιάρθρωση του λεγόμενου Υπερταμείου, ο «εκσυγχρονισμός» των θυγατρικών του και η σύσταση νέου Εθνικού Επενδυτικού Ταμείου. Θα παρουσιαστεί επίσης το λεγόμενο ψηφιακό τέλος συναλλαγών, που θα αντικαταστήσει το χαρτόσημο, καθώς με το νέο τέλος όλες οι συναλλαγές θα διεκπεραιώνονται ηλεκτρονικά. 


Έχει διαβαστεί 644 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Κυκλοφόρησε το νέο (11ο) βιβλίο του Αλέκου Χατζηκώστα «Τα χειρόγραφα του θανάτου»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 350 επισκέπτες και 0 μέλη.