Κυριακή, 26 Ιούν, 2022

  • Ο Γιώργος Χιονίδης για την ολοκλήρωση της κυκλοφορίας της έντυπης «ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ»
  • Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα: Για την παγκόσμια ημέρα κατά των Ναρκωτικών
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 26/6
  • Αποκαλυπτικό...
  • Διαδηλώσεις εναντίον της αντιδραστικής απόφασης, συλλήψεις και καταστολή
  • Το τέλος ενός μοναδικού,επίπονου και όμορφου τελικά ταξιδιού
Ο Γιώργος Χιονίδης για την ολοκλήρωση της κυκλοφορίας της έντυπης «ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ»1 Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα: Για την παγκόσμια ημέρα κατά των Ναρκωτικών2 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 26/63 Αποκαλυπτικό...4 Διαδηλώσεις εναντίον της αντιδραστικής απόφασης, συλλήψεις και καταστολή5 Το τέλος ενός μοναδικού,επίπονου και όμορφου τελικά ταξιδιού6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Ποιοι αδειάζουν τα κρατικά ταμεία, ποιοι τα γεμίζουν και ποιοι είναι οι μπαταχτσήδες

Προχθες στις Βρυξέλλες βρέθηκαν τόσο ο Κ. Μητσοτάκης, όσο και ο Α. Τσίπρας. Ο πρώτος για να πάρει μέρος στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ και ο δεύτερος για την Προπαρασκευαστική Σύνοδο των κομμάτων της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας. Και οι δύο στήριξαν την επέκταση της ΕΕ «προς ανατολάς», αλλά και τις κυρώσεις στη Ρωσία, αποφάσεις δηλαδή που ρ... Περισσότερα

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Συνεχίζει την επικίνδυνη για τον λαό πολιτική και προκαλεί τους εργαζόμενους

από Η Άλλη Άποψη
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Συνεχίζει την επικίνδυνη για τον λαό πολιτική και προκαλεί τους εργαζόμενους
Με τη γνωστή «καραμέλα» της ατομικής ευθύνης και της μετακύλισης του κόστους για την πρόληψη στον λαό και τους εργαζόμενους, εμφανίστηκε χτες βράδυ ο Κυρ. Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο «Mega».


Ενώ βιώνουμε την τραγική κατάσταση των καθημερινών ρεκόρ σε αριθμό κρουσμάτων, ο πρωθυπουργός ισχυριζόταν χτες ότι δεν ξέφυγε η πανδημία, αλλά αντιμετωπίζουμε ένα 4ο κύμα που αφορά πρωτίστως τους ανεμβολίαστους, όπως υποστήριξε, επιμένοντας να μιλά για πανδημία των ανεμβολίαστων. Επέμεινε, επίσης, ότι τώρα που έχουμε το εμβόλιο δεν πρόκειται να ξαναπάμε σε λοκντάουν, αλλά η κυβέρνηση θα δώσει έμφαση στη σωστή και στοχευμένη επικοινωνία και στη σημασία της 3ης δόσης.

Επιχειρώντας, εξάλλου, να πείσει ότι η κυβέρνηση δεν εξαντλεί τάχα τα μέτρα της στον εμβολιασμό, παρουσίασε ως «δεύτερη σοβαρή παρέμβαση» την επιβολή έξτρα τεστ στους ανεμβολίαστους και ως μια «τρίτη παράμετρο» την «ενίσχυση του ΕΣΥ στα όρια των δυνατοτήτων του», με τη λογική βέβαια του κόστους - οφέλους. Προσπέρασε εικόνες όπως γιατροί να καταρρέουν από την εξάντληση, ισχυριζόμενος ότι «έχουμε δύσκολες συνθήκες ειδικά στη Β. Ελλάδα, στις περιοχές εκείνες που έχουν χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού».

Υπεραμύνθηκε της, δίχως ελέγχους, προσέλευσης στις εκκλησίες, όπως επίσης της μη υποχρεωτικότητας εμβολιασμού στα Σώματα Ασφαλείας, λέγοντας ότι η κυβέρνηση δοκίμασε την υποχρεωτικότητα στους υγειονομικούς και διαπίστωσε ότι δεν θα πείσει τους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν. «Και μην ξεχνάτε ότι οποιαδήποτε διεύρυνση της υποχρεωτικότητας σημαίνει ταυτόχρονα ότι πρέπει να προβλέψουμε πώς θα λειτουργήσουμε όταν αυτοί οι άνθρωποι μπουν σε διαθεσιμότητα». Αυτό είπε, ξεκαθαρίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν θα καλύψει με προσλήψεις κανένα από τα κενά που δημιουργούνται στο προσωπικό, ακόμα κι αν σε συνθήκες νέας έξαρσης της πανδημίας είναι περισσότερο από επιτακτική η ενίσχυση του προσωπικού, όταν καθημερινά μετράμε δεκάδες νεκρούς.

«Παγκόσμιο φαινόμενο» η αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος

Σε άλλο θέμα, μπρος στην ακρίβεια στην Ενέργεια και τη λαϊκή κατανάλωση, υπεραμύνθηκε της χρυσοπληρωμένης «πράσινης μετάβασης», ισχυριζόμενος ότι η απολιγνιτοποίηση θα φέρει «επενδύσεις που θα δημιουργήσουν περισσότερες και καλύτερες θέσεις εργασίας άμεσα», ενώ ισχύει το ακριβώς αντίθετο. Εσπευσε, εξάλλου, να παρουσιάσει την ακρίβεια ως «παγκόσμιο φαινόμενο», που «οφείλεται πρωτίστως στο γεγονός ότι η παγκόσμια οικονομία ανέκαμψε πιο γρήγορα από ό,τι η προσφορά μπορούσε να εξυπηρετήσει».

Την ώρα, δε, που οι λογαριασμοί στο ρεύμα προκαλούν εγκεφαλικά σε λαϊκά νοικοκυριά και μικρομάγαζα, παρουσίασε ως κατόρθωμα ότι η κυβέρνηση «δαπάνησε και θα δαπανήσει παραπάνω από 500 εκατομμύρια ευρώ για να συγκρατήσει τις αυξήσεις των τιμών στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος», ισχυριζόμενος ότι «οι λογαριασμοί θα αυξάνονταν δέκα φορές παραπάνω από αυτό το οποίο θα αυξηθούν, από τα 3 ή 4 ευρώ που μπορεί να δουν αύξηση οι πολίτες αν δεν υπήρχε η παρέμβαση». Κι επειδή αυτό το παραμύθι δεν περπατάει, έταξε επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο για όλο το 2022, αλλά κι αυτό μόνο «για τους αγρότες οι οποίοι συμμετέχουν σε συνεργατικά σχήματα καθώς και για τους νέους αγρότες», πετώντας δηλαδή τη μεγάλη πλειοψηφία των ξωμάχων εκτός.

Αλλωστε, προκλητικός όντας, μίλησε για «μια οικονομία η οποία αναπτύσσεται», «μια τουριστική περίοδο η οποία πήγε εξαιρετικά. Αυτό σημαίνει παραπάνω χρήματα στις τσέπες των εργαζομένων», παρουσιάζοντας μια εικονική πραγματικότητα. Σε αυτό το πλαίσιο παρέπεμψε στα ψίχουλα της αύξησης 2% που έχουν εξαγγείλει στον κατώτατο μισθό από 1/1/2022.

Στα Ελληνοτουρκικά, έστειλε μήνυμα στην Αγκυρα και τον Ερντογάν να «τρέξουν» τις διαπραγματεύσεις που οδηγούν σε συνεκμετάλλευση, τονίζοντας πως «αν τα καταφέρουμε να τα βρούμε εμείς με την Τουρκία, αυτό δεν θα το οφείλουμε σε κανέναν τρίτο. Θα το οφείλουμε σε έναν ειλικρινή διάλογο μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, πιστεύω στο ανώτατο επίπεδο. Γι' αυτό και εγώ δεν έχω κόψει ποτέ τις επικοινωνίες με τον κ. Eρντογάν, για να μπορέσουμε να καθίσουμε να συζητήσουμε πώς θα επιλύσουμε το μείζον ζήτημα το οποίο μας απασχολεί 40 χρόνια τώρα, που είναι η οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο». Για δε τη Συμφωνία των Πρεσπών επανέλαβε ότι οι συμφωνίες αφορούν κράτη και όχι κυβερνήσεις και είναι «υποχρεωμένος» να την εφαρμόσει.

Τέλος, μπρος και στον πρόσφατο θάνατο πολίτη σε καταδίωξη από αστυνομικούς, προαναγγέλλοντας κλιμάκωση της αστυνομοκρατίας και της κρατικής βίας και καταστολής, απεύθυνε ψόγο στους πολίτες ότι «έχουμε θέμα νοοτροπίας». Για το γεγονός, δε, ότι χάθηκε μία ανθρώπινη ζωή στην αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα και ότι προέκυψε υπηρεσιακά πόρισμα ότι εκείνο το βράδυ τίποτα δεν έγινε καλά από πλευράς αστυνομίας, απάντησε κυνικά ότι «μερικές φορές έτσι συμβαίνει. Πάντα θα υπάρχουν τραγικά περιστατικά, τα οποία όμως δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να ακυρώσουν τη συνολική προσφορά της Ελληνικής Αστυνομίας στην κοινωνία».

Τέλος, στις εξελίξεις στο αστικό πολιτικό σκηνικό, επανέλαβε ότι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, με απόφασή του να πάει στις εκλογές με απλή αναλογική, και μετά σε δεύτερες με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής και ψευτοδίλημμα για τους ψηφοφόρους «σταθερότητα και ανάπτυξη ή ανασφάλεια και περιπέτειες». Απαξίωσε εξάλλου το ενδεχόμενο να διαμορφωθεί ένας πόλος ΚΙΝΑΛ - ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμώντας ότι «δεν βγαίνουν τα κουκιά».

Έχει διαβαστεί 468 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως καθαρός
Κυρίως καθαρός
Θερμοκρασία 25 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1-3 μποφόρ

Κυριακή, 26 Ιουνίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 21 ως 33 °C
Άνεμος ΝΝΔ 2-5 μποφόρ

Δευτέρα, 27 Ιουνίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 22 ως 34 °C
Άνεμος ΒΑ 2-4 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 541 επισκέπτες και 0 μέλη.