Χρηματοδότηση «πολεμικής οικονομίας», ένταση της φοροληστείας, «πάγωμα» δαπανών: Αυτό είναι το τρίπτυχο του αντιλαϊκού κρατικού προϋπολογισμού του 2025, που φέρνει η κυβέρνηση για συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή αυτήν τη βδομάδα.Και καθένα από τα παραπάνω, προερχόμενα από τα «μνημόνια των μνημονίων», που ενώνουν όλα τα κόμματα του κεφαλα... Περισσότερα
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Ζήτησε «σταθερή κυβέρνηση» και «αυτοδυναμία» για να υπάρχει σταθερότητα στην αντιλαϊκή πολιτική
από Η Άλλη Άποψη
Ψήφο στη Νέα Δημοκρατία για να υπάρξει «σταθερή κυβέρνηση» και «αυτοδυναμία», ζήτησε οΚυριάκος Μητσοτάκηςσε συνέντευξη του στονΣΚΑΪτο πρωί του Σαββάτου.
Ο πρωθυπουργός είπε πώς η κάλπη της 21ης Μαΐου «θα καθορίσει τα πάντα», και πρόσθεσε ότι θέλει«σταθερή κυβέρνηση και αυτοδυναμία για να υπάρχει σταθερότητα στη χώρα», εννοώντας σταθερότητα στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής. Ως παράδειγμα έφερε τα γεγονότα στον Έβρο. «Φανταστείτε τι θα γινόταν αν είχαμε να συνεννοηθούμε με δύο άλλα κόμματα», είπε και πρόσθεσε:«Διεκδικώ την αυτοδυναμία».
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στοΤαμείο Ανάκαμψηςκαι στον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση θα δώσειζεστό χρήμαστους μονοπωλιακούς ομίλους, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι τα «αναπτυξιακά» δάνεια θα μπορούν να είναι διαθέσιμα από τον επόμενο μήνα στις επιχειρήσεις.
Η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται με 6% το 2022, δήλωσε και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η κυβέρνηση θα πάρει τα «εύσημα» από τους οίκους αξιολόγησης για την αντιλαϊκή της πολιτική.«Θα κατακτήσουμε την επενδυτική βαθμίδα», είπε.«Δεν ξέρω αν θα γίνει πριν τις εκλογές, αν όμως έχουμε σταθερή κυβέρνηση μετά τις εκλογές θα κατακτήσουμε την επενδυτική βαθμίδα πριν από το τέλος του 2023».
Αναφορικά με το θέμα με το νερό, ο πρωθυπουργός είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτός πουεκχώρησε ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ στο Υπερταμείογια 99 χρόνια και ισχυρίστηκε ότι με το πρόσφατο νομοσχέδιο της κυβέρνησης «το νερό δεν ιδιωτικοποιείται, είναι και θα παραμείνει δημόσιο αγαθό». Ο Κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως θα γίνει σεβαστή η απόφαση του ΣΤΕ και μετά τις εκλογές οι ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ «θα περάσουν σε δημόσιο έλεγχο», με τη λειτουργία τους ασφαλώς να καθορίζεται από την πολιτική της ΕΕ για την απελευθέρωση-εμπορευματοποίηση του νερού, από τις «προτεραιότητες» του σημερινού αντιλαϊκού κράτους.
Για τα ελληνοτουρκικά, στο φόντο των έντονων διεργασιών για τις επικίνδυνες διευθετήσεις σε Αιγαίο-Ανατολική Μεσόγειο, ειδικά μετά την συγκυρία του σεισμού στην Τουρκία, ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε «θετική» την αλλαγή της στάσης της Τουρκίας και σημείωσε ότι η στροφή της τουρκικής πολιτικής πρέπει να έχει και συνέχεια, ενώ υπερασπίστηκε την αντιμεταναστευτική πολιτική λέγοντας ότι ο φράχτης στον Έβρο θα ολοκληρωθεί είτε με ευρωπαϊκά κονδύλια είτε όχι.
Σχολίασε επίσης τη δήλωση Θεοδωρικάκου ότι η «αξιωματική αντιπολίτευση θέλει νεκρό», υποστηρίζοντας ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη «είπε το αυτονόητο». Στη συνέχεια άδραξε την ευκαιρία για να επαναλάβει την πρόθεσή του γιαενίσχυση της κρατικής καταστολής, λέγοντας, μεταξύ άλλων, πως η Αστυνομία πρέπει να λογοδοτεί μόνο σε περιπτώσεις υπερβολικής βίας.
Σε ερώτηση σχετικά με το έγκλημα στα Τέμπη υποσχέθηκε ότι «δεν θα υπάρχει καμιά απολύτως συγκάλυψη», την ώρα που για μία ακόμη φοράσυγκάλυψε τις ευθύνεςγια την τραγωδία, αποδίδοντάς τες στις «εστίες αναχρονισμού και ωχαδερφισμού που υπάρχουν στο ελληνικό Δημόσιο» με τις οποίες είπε ότι «θα συγκρουστούμε».
ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ
«Η περιβόητη "σταθερότητα" που επαναλαμβανόμενα υπόσχεται ο κ. Μητσοτάκης, αλλά και άλλα κόμματα, είναι μόνο "σταθερότητα" στη συνέχιση και κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής. Είναι η "σταθερότητα" στην ακρίβεια, στους χαμηλούς μισθούς, στο ξεζούμισμα και ξεσπίτωμα δανειοληπτών, στην υλοποίηση των επικίνδυνων για τους λαούς κατευθύνσεων της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.
Ο τσακωμός τους αφορά στο ποιο θα είναι το κυβερνητικό σχήμα που θα την υλοποιήσει.
Η σταθερότητα όμως για τον ελληνικό λαό και τα δικαιώματά του βρίσκεται σε μια ριζικά αντίθετη πορεία, με τον ίδιο πρωταγωνιστή των εξελίξεων και με ένα ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό».