Πέμπτη, 18 Απρ, 2024

  • Νίκησε ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ στην παράταση
  • «Σοβαρός κίνδυνος» το Κίεβο να χάσει τον πόλεμο εντός του 2024 εκτιμούν Βρετανοί στρατιωτικοί αναλυτές
  • «Ισχυρή και σκληρή απάντηση» στην «παραμικρή επίθεση» του Ισραήλ προαναγγέλλει ο πρόεδρος του Ιράν
  • Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΗΜΑΘΙΑ
  • ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ: Θετική σύσταση για ένταξη του προτεκτοράτου του Κοσόβου
  • Πανεργατική συγκέντρωση στη Βέροια
Νίκησε ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ στην παράταση1 «Σοβαρός κίνδυνος» το Κίεβο να χάσει τον πόλεμο εντός του 2024 εκτιμούν Βρετανοί στρατιωτικοί αναλυτές2 «Ισχυρή και σκληρή απάντηση» στην «παραμικρή επίθεση» του Ισραήλ προαναγγέλλει ο πρόεδρος του Ιράν3 Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΗΜΑΘΙΑ4 ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ: Θετική σύσταση για ένταξη του προτεκτοράτου του Κοσόβου5 Πανεργατική συγκέντρωση στη Βέροια6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Για την επικίνδυνη κλιμάκωση της πολεμικής έντασης στη Μέση Ανατολή

του Αλέκου ΧατζηκώσταΜε την εκτόξευση drones και βαλλιστικών πυραύλων απάντησε- όπως ήταν αναμενόμενο και είχε προειδοποιήσει για κάτι τέτοιο- το Ιράν ξημερώματα Κυριακής 14 Απριλίου στον βομβαρδισμό του ιρανικού προξενείου στην Δαμασκό την 1η Απριλίου 2024 με νεκρούς ιρανούς αξιωματούχους.  Να θυμίσουμε ότι η επίθεση το... Περισσότερα

Κυριαρχούν οι «ευέλικτες» μορφές εργασίας, επεκτείνεται η «προσωρινή απασχόληση»

από Η Άλλη Άποψη
Κυριαρχούν οι «ευέλικτες» μορφές εργασίας, επεκτείνεται η «προσωρινή απασχόληση»

Και τα στοιχεία του Γενάρη 2020 του συστήματος «Εργάνη» επιβεβαιώνουν την κυριαρχία των ευέλικτων μορφών εργασίας και τη συνεχή επέκταση της προσωρινής απασχόλησης σε βάρος της μόνιμης και σταθερής εργασίας. Επιπρόσθετα στο μήνα αυτό καταγράφεται για έκτη συνεχόμενη χρονιά αρνητικό ισοζύγιο, δηλαδή περισσότερες απολύσεις από προσλήψεις.

Ειδικότερα:

Το Γενάρη 2020 οι προσλήψεις μερικής και εκ περιτροπής απασχόλησης αποτελούν το 53,62% του συνόλου των προσλήψεων, ελάχιστα πιο πάνω από τον Γενάρη 2019, που ήταν το 53,24%. Αναλυτικότερα οι προσλήψεις μερικής απασχόλησης ήταν 41,88% (41,44% το 2019) και της εκ περιτροπής απασχόλησης 11,74% (11,80% το 2019).

Το ισοζύγιο προσλήψεων - απολύσεων ήταν και πάλι αρνητικό (-17.318) αφού έγιναν 177.632 προσλήψεις και 194.950 απολύσεις. Ξανά οι «οικειοθελείς απολύσεις» ήταν ο δεύτερος βασικός λόγος απόλυσης, στοιχείο ενδεικτικό της εργοδοτικής τρομοκρατίας που υπάρχει στο χώρο δουλειάς αφού σε συνθήκες μεγάλης ανεργίας η «εθελούσια» αποχώρηση φαντάζει σαν σύντομο ανέκδοτο.

Ο πρώτος βασικός λόγος των απολύσεων ήταν η λήξη συμβάσεων εργασίας, ο αριθμός των οποίων αυξάνεται χρόνο με το χρόνο, δείχνοντας ότι η πολιτική των κυβερνήσεων και οι ανάγκες του κεφαλαίου έχουν χτυπήσει αποφασιστικά το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία. Χαρακτηριστικό είναι ότι τον Γενάρη 2014 (τον πρώτο Γενάρη για τον οποίο το σύστημα «Εργάνη» έχει στοιχεία) οι λήξεις συμβάσεων ήταν 26.226 και το Γενάρη 2020 έχουν φθάσει τις 82.373, αύξηση 214%!

Αλχημείες από τον υπουργό Εργασίας

Συνεχίζοντας την τακτική που θέλει τους εκάστοτε υπουργούς Εργασίας να παρουσιάζουν το μαύρο - άσπρο, ο Γιάννης Βρούτσης ισχυρίστηκε ότι το αρνητικό ισοζύγιο του Γενάρη 2020 είναι καλύτερο από το αρνητικό ισοζύγιο του Γενάρη του 2019 και για αυτό είναι «βελτιωμένη εικόνα»!

Ο υπουργός περιορίζει τη σύγκριση στα έτη που τον βολεύουν για να αποφύγει την αλήθεια, η οποία λέει ότι από το 2015 μέχρι σήμερα ο Γενάρης καταγράφει αρνητικά ισοζύγια και πως το αρνητικό ισοζύγιο του Γενάρη 2020 είναι το τρίτο μεγαλύτερο αυτής της περιόδου και συγκεκριμένα εμφανίζει «χειρότερη εικόνα» συγκριτικά με τα αρνητικά ισοζύγια των ετών 2018, 2016, 2015. Ακόμα ο υπουργός κάνει πως δεν βλέπει πως παρά τα σκαμπανεβάσματα η τάση του αρνητικού ισοζυγίου δείχνει να είναι αυξητική.

Έχει διαβαστεί 327 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ποιός είναι online

Έχουμε online 477 επισκέπτες και 0 μέλη.